Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ukulume88

Kara w bibliotece

Polecane posty

Gość Ukulume88

Hej, nagromadziła mi się w bibliotece kara ok. 200 zł. Chciałabym w końcu oddać książki, ale aktualnie nie mam pieniędzy. Czy gdybym np. zamiast kasy przekazała bibliotece prawie nieużywane książki z własnego księgozbioru dałoby się to pokryć? Wie ktoś?

Gość Ukulume88
Dodam, że książek tych mam łącznie 50.

Gość dffffffff
Dziwne, że cie jeszcze nie ścigają... Ja przetrzymałam kiedyś 3 miesiące niechcący to mało nie trafilam do krajowego rejestru długów. Myślę, że nie da się tego spłacić w inny sposób.

Gość Ukulume88
To bardzo ciekawe, skoro ja mam książki 3 lata i od dawna biblioteka nie daje znaku. Oczywiście chcę to uregulować jak najszybciej, bo nie chcę mieć żadnych długów.

Gość Ukulume88
Hmmm, może jeszcze ktoś się wypowie?

Gość nie da się inaczej
Najprościej spytac w bibliotece. Nie wiem jak u ciebie, ale w moim mieście biblioteka wojewódzka wraz ze wszystkimi swoimi filiami systematycznie pozbywa się bardzo wielu książek używanych za grosze, bo nie ma miejsca na nowe, a miasto nie daje nowych pomieszczeń. Jak kiedyś spytałam czy może chcą za darmo (a nie za długi) trochę ksiażek w dobrym stanie, bo mi szkoda wyrzucić to nawet nie interesowało ich jakie to książki. Powiedzieli, że absolutnie NIE. I jeszcze uśmiechnięta Pani dorzuciła coś o biedakach-zbieraczach książek, którzy ich nachodzą i pragną podarować swoje "bezcenne" zbiory, bo porządkują mieszkanie. Tak więc wyjmij 200zł z kieszeni i miej satysfakcję, ze kupią za to jakieś nowe pozycje. Albo poczekaj do maja kiedy to biblioteki organizują dni, w które można oddać zaległe książki bez konsekwencji. Ale do tej pory to dług ci urośnie...