Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nextowodrogo

widziałyście nową kolekcje next dla dziewczynek?

Polecane posty

Gość nextowodrogo

chodzi mi juz o jesienną,ale masakra te ceny,ciuszki fajne,nawet miałam zamówic kilka rzeczy córce ale jak zobaczylam na allegro cenę za bluzę 150 zł to mi sie odechciało.to samo z tuniką - 80 zł!!!Jeansy ponad 100zł,wypłty by mi brakło nawet jak bym zamówil tylko kilka rzeczy.skąd oni takie ceny biorą?rozumiem za bluze 70-80 zł a nie dwa razy tyle.

Gość Bertylda32
Tak widzialam i nie jestem zaskoczona cenami, ani nie podrozalo ani nie potanialo, next ma takie ceny, a kolekcja taka sobie, bywaly lepsze, chociaz mam juz pare typow na corke i syna (na synka o dziwo nawet wiecej :) Mam nadzieje, ze na zime dorzuca jakies fajne rzeczy :)

Gość animatytawnulis
podajcie linka proszę

Gość nextowodrogo
wystarczy w google wpisac "next" i wyskoczy stronka firmy.Wiem ze next ma takie ceny ale kurcze czy to nie przesada?Gdybym chciała kupic cała kolekcję od rajstop po kurtke to wydałabym fortunę.Wy cos zamawiacie?Ja mam dylemat,czy zamówic kilka rzeczy (spodnie,rajstopy,bluzkę- bo na bluze i kurtke mnie nie stac) z nexta czy lepiej wiecej np z cool c;lub ze smyka?

Gość fluffy duffy
dlatego zdecydowanie wole coolclub ze smyka next to przereklamowana marka

Gość Bertylda32
Ja nie zamawiam bo mam na miejscu. Ale wydaje mi sie, ze chociaz jest drogo, to trzeba brac poprawke na to, ze to angielski sklep, a niektore rzeczy dla dzieci polskiej produkcji maja porownywalne ceny. Ja w next nigdy nie kupuje pizamek, spiochow, bielizny itp. bo maja w porownaniu z innymi sklepami drogo, ale za to lubie buty, bo maja calkiem porzadne i tanie, lubie legginsy i bluzki w wielopakach, sa sosunkowo tanie. A co kupie? Napewno kupie opaski z babelkami na uszy na jesien sa fajne i takich tu nie ma, dla corki futerko mi sie podoba to szare tylko drooogie jest, bezrekawnik misiowy z kapturem, dla synkao wiele wiecej ciekawszych rzeczy wypatrzylam :)

Gość Bertylda32
Ja zawszemowie, ze lepiej miec taniej, a wiecej, niz drozej a mniej. Chociaz niektore mamy twierdza, ze wola kupic jedno drozsze a porzadniejsze. Ale jak to porzadniejsze zahaczy sie zalozmy i rozedrze to juz bedzie po ubraniu, a jakby rozerwalo sie to tansze, to masz jeszcze na zapas - bo kupilas tanszych rzeczy wiecej :) Ale jak ci sie cos bardzo podoba to zamow jak cie stac. Czemu nie?;)

Gość nextowodrogo
wiesz co własnie podoba mi się ten zestaw,uwazam ze bedzie pasował do jeansowej spódniczki czy princeski które córcia juz w szafie ma i nie jest jakis mega drogi http://allegro.pl/next-jesien-t-shirt-i-rajstopki-navy-flower-5-6-l-i2463363368.html oraz te bluzki,tez nie wychodza drogo a fajne są http://allegro.pl/next-3-pac-top-116-5-6l-jesien-12-pl-i2477632312.html to mi sie tez podoba ale jaka ceeeenaaaaa.... http://allegro.pl/next-jesien-2012-sweterek-kotek-5-6l-i2484414471.html

Gość Mila pannna
A kupowałyście coś ze strony nexta? Chciałam zapytać jak to wygląda. Tzn czy mogę zrobić przelew z konta w funtach czy przeliczam sama na złotówki? Ile kosztuje przesyłka do Polski?

Gość nextowodrogo
ja kupuje tylko na allegro a po ile jest teraz funt?

Gość Mila pannna
5,34 Właśnie najbardziej zastanawia mnie czy sama przeliczam czy mogę jakoś z konta wysłać w funtach. Nigdy nic nie zamawiałam w zagranicznych sklepach.

Ja zamawiam ubranka na ich stronie,wlasnie za tydzien bede zamawiala wyprawke jesienna dla corki.na allegro ludzie sprzedaja drozej,ja place w ich sklepie karta kredytowa i na przesylke czekam 3dni,mozna sobie ustawic,zeby ceny wyswietlaly sie w zlotowkach.cenowo wychodzi podobnie jak w hm,a bluzy np sa rozne cenowo-od 50 do 150zl,jakosciowo jednak lepsze niz z hm,takie mam akurat doswiadczenia.

Przesylka wiosna kosztowala mnie 25zl przy zamowieniu za 750,to chyba zalezy od ceny/ilosci zamawianych rzeczy

Ja zamawiam ubranka na ich stronie,wlasnie za tydzien bede zamawiala wyprawke jesienna dla corki.na allegro ludzie sprzedaja drozej,ja place w ich sklepie karta kredytowa i na przesylke czekam 3dni,mozna sobie ustawic,zeby ceny wyswietlaly sie w zlotowkach.cenowo wychodzi podobnie jak w hm,a bluzy np sa rozne cenowo-od 50 do 150zl,jakosciowo jednak lepsze niz z hm,takie mam akurat doswiadczenia.

Gość oł noł
serio placicie tyle za szmatki? Przeciez mozna ubrac dziecko ladnie i taniej.. Za dzinsy dla 1,5 roczniaka 130 zl, to rozboj w bialy dzien. Zaraz pewnie odezwa sie glosy ze zazdroszcze:D

Gość nie rozbawiajcie mnie
kupilam ostatnio w ciuchu sukienke Burberry raz zalozona na corke 8 lat za 10/ kg, a wy tu z takimi drogimi ubraniami wyskakujecie :D

Mi sie po prostu nie chce szukac na allegro,a u mnie w miescie jako takich sklepow z ciuchami dzieciecymi nie ma.jakby przeliczyc koszt paliwa za dojazd do wiekszego miasta-u mnie to 160km,to wole troche doplacic i zamowic w jednym sklepie,ale fakt,jak mam okazje bardzo lubie np 5-10-15

Gość rekinkowa25
750zł za ciuchy? nie no w życiu nie dala bym, ale jak płacisz kredytowka i splacasz ja to co innego

Gość Bertylda32
750 zl a na ile dzieci? Chociaz w sumie jakbym chciala kupic kilka fajnych rzeczy ktore mi sie podobaja tj. futro, sweterek, 3 pak bluzki, 3 pak legginsy, komplet, opaski - to juz wyjdzie taka kwota. Ale ja mam dwojke dzieci do zaopatrzenia. Z tym, ze jedno z nich na co dzien do szkoly chodzi w mundurku wiec az tylu rzeczy nowych nie potrzebuje.

Gość Bertylda32
Ale ta bluzka z rajstopkami w kwiatki to chyba stara kolekcja, ta wyprzedawana obecnie :O

Place kredytowka,bo platnicza sie nie da,w wiekszosci sklepow przy zakupach przez internet trzeba niestety placic kredytowka,wiec place za ciuchy,a jak pobiora sobie pieniadze to zaraz robie przelew z karty.750zl na jedno dziecko,ale 2 razy w roku,bez dokupywania czegokolwiek- w to wchodza rajstopki,bluzeczki,bluzy,spodnie,skarpetki. nie licze oczywiscie kurtek,bo te jednak wole kupic troche tansze,a wiecej,w zimie wiadomo,ze zaraz przemoknie i trzeba zalozyc druga. dla noworodka ciuszkow tam raczej nie zamowie,bo przeciez i tak bedzie tylko lezal w lozeczku i spal,wiec chyba mu wszystko jedno,czy spi w spiochach nexta,czy z cherokee ;) a te drugie sa bardzo dobre jakosciowo,trzeba przyznac

bluzka w kwiatki to niestety stara kolekcja,nowa kolekcja jest na stronie nexta. kupilam mojej corce na wiosne bluze wlasnie w te kwiatki i jak zobaczylam,ile przeplacilam kupujac na allegro,a czekalam na paczke chyba z 2 tygodnie,bo babka pewnie dopiero zamowienia zbierala,to dziekuje ;)

Ja np też kupuję całą wyprawkę naraz jak młody powyrasta z ubrań, ewentualnie dokupuję później pojedyncze rzeczy. 750 zł to normalna kwota, na lato wydałam 500 zł w Reserved dla małego a kupiłam naprawdę sporo i koszulki i spodnie, piżamy, skarpetki a jeszcze coś dokupowałam w innych sklepach. W Next nic nie zamawiałam i teraz z ciekawości przejrzałam ofertę i kilka rzeczy mi się spodobało. Przelewem też można normalnie płacić??

grejs keli- z tego,co orientowalam sie w kwietniu-nie, tylko karta kredytowa,niestety. te angielskie sklepy,chociaz moze inne tez,nie wiem,nie sprawdzalam,chyba juz maja to do siebie,bo to samo jest np w asosie. Ja wole kupic wszystko na raz,bo wiem,ile wydalam na ciuchy,jakbym miala co chwile cos dokupowac,to pewnie bym wydala tylko wiecej pieniedzy :)

http://www.nextdirect.com/pl/en/ poczytaj sobie tutaj, może jest jakaś inna możliwość zaplaty,a jak nie,to moze ktos z rodziny ma u Ciebie karte kredytowa,robisz mu przelew na jego karte,on przelewa do nexta i zrobione :)

Ok dzięki, jak się namyślę to coś będę kombinować. :) A jeszcze zapytam jak jest tam z rozmiarami? Nie są zawyżone/zaniżone w stosunku do Polskich rozmiarów? Czy jak młody nosi 92/98 to i z nexta te rozmiary będą dobre czy lepiej wziąć większe/mniejsze?

Ja dla mojej trzylatki,ktora nosi 104 kupywalam bluzeczki na 104 i byly ok. Ale juz na przyklad spodnice,sukienki i spodnie byly duzo za szerokie,spodenki jak sie wyreguluje gumke w pasie sa ok,ale spodniczka duzo za duza. to byl rozmiar 104 (3-4 lata),tym razem dopiero bede zamawiala 104 mimo,ze na jesien/zime zazwyczaj zamawiam juz rozmiar wieksze i podwijam pozniej rekawki/nogawki,co by na wiosne ubrania byly jeszcze dobre. Tak wiec zalezy od Twojego dziecka,jak jest chudzinka,jak moja,to spodnie lepiej zamowic w takim rozmiarze,jak podaja w nawiasie nawet,jak wydaje sie,ze nasze 92/98 byloby dobre :)

Gość nextowodrogo
ta bluzka z rajstopami w kawiaty tez jest na stronie nexta,zreszta nie wazne czy jest to stara czy najnowasza kolekcja,poprostu fajny ten zestawi tyle.A tak z ciekawosci spytam nie szkoda wam dziewczyny wydać prawie tysiaka na ciuszki?Moze jak ktos zarabia kilka tys/miesiąc to ok ale przeciez to prawie moja wypłata :-)

Gość nextowodrogo
tak next ma ubranka wieksze niz na metce,np moja córka nosi 116-122 a z nexta jej kupuje sukienki i spódniczki na 110 a bluzki na 116.tylko z rajstopami jest na odwrót na 5-6 lat są na nia małe,musze brac rozmiar więsze.dziwnie troszkę :-)