Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terletinka

co skutecznego na zabkowanie'?

Polecane posty

Gość terletinka

schlodzone gryzaki niewiele pomagają. moze jakies żele? a co sadzicie o Bioiron Camilii /

nam bardzo pomaga zel dentinox, kosztuje u nas ok 22 zl ale jest naprawde dobry. kazdy zel działa tylko 15 min tak naprawde, w tym czasie daje ulge, tak powiedzial mądry pan magister farmacji heh. pisze ze NAM pomaga, bo smaruje dziasla mojej 2,5 latce (5 wychodza) i sobie (cholerna ósemka). a jak corka była mała to nigdzie nie moglam dostac tej camilii i pan polecil własnie dentinox

Gość jULITAAAaaa
to samo dentinox:) a na noc jak widze ze totalnie daja czadu cębolki daje jej jeszcze panadol i jest ok

Gość aojdpoJD;mdc
A jak dziecko jeszcze nie ma zębów a problemy z bolesnymi dziąsłami (tak sądzę, bo po dentinoxie się znacznie uspokaja) trwają już miesiąc, to co to może być? Tak długo się zęby wyrzynają?? Lekarz nie widzi żadnych dolegliwości zdrowotnych.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja stosowałam dentinox, bobodent. jednak najlepszy dla nas jest Orajel, niestety niedotępny w Polsce. Nam przysłała koleżanka ze Stanów. jak oblizałam palec po posmarowaniu dziąseł córki to mi język zdrętwiał ;) tak dobrze znieczulał :)

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
zęby mogą się wykluwać nawet przez 3-4 mies. zanim się pokarzą na wierzchu :) a przez ten czas dziąsła swędzą, dokuczają i bolą

Gość nie wiem co robic !!!
doskonala jest lewatywa na zabkowanie :)

Gość a ja wiem :D
nie wiem co robić - czy rodzice tak skutecznie cię irygowali przy ząbkowaniu, że ci mózg wypłukało??

Gość kamcia1507
Ja również polecam Dentinox N i czopki Viburcol na receptę

Gość koczarnykotkot
u nas jak na razie ibum daje radę, camila ponoć ok.

Gość moja córka
u nac tylko kropelki camilia pomogły

Gość lady bronka
ja smarowałam dentinoxem i mam wrażenie, że nie pomagało. za to można podać coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego, milifen czy paracetamol, na pewno ulży nieco maluszkowi, ale ja podaje tylko jak juz nic nie skutkuje i nie daję sobie rady z dzieckiem, bo nie lubie nadużywać leków.

U nas niestety żele tez nie pomagały. Przy bardzo bolesnym ząbkowaniu 3 i 4 podawałam Camilie, a na noc Milifen. Na szczęście trwało to dość krótko.

Gość ale ale .......
Paracetamol nie działa przeciwzapalnie. Ibuprofen tak, paracetamol - nie. Ja stosowałam Bobodent, Camilie, przez 2 dni czopki Viburcol z zalecenia pediatry i czasem Ibuprofen wlasnie.