Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewietnasta

Porod w 35 tc...

Polecane posty

Gość Dziewietnasta

Kłuje mnie strasznie w pochwie... czasem gdy gdzies ide, a chodze tylko po mieszkaniu, to az zginam sie w pol. Klucia sa intensywniejsze gdy dziecko sie rusza. Staram sie duzo lezec. Czy to objawy przedwczesnego porodu? Jestem w 34 tc a wizyte u lekarza mam za 5 dni... Macica stawia mi sie jakis miesiac, szyjka ma okolo 3 cm. Biore nospe i magnez i boje sie. Ktoras rodzila w 35 tc?

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja też tak miałam, dziecko uciska na spojenie łonowe i daletgo boli. Mnie bolało jak chodziłam ( a żeby nie bolało to pod koniec to juz chodziłam jak kaczka :P ) nawet jak się przewracałam w łóżku to mnie pobolewało. Kłucia w pochwie nie zwiastowały wcześniejszego

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
...porodu coś mi posta ucięło ;)

Gość Dziewietnasta
Uf, to dobrze, bo juz sie dygalam, w domu syf, remont w toku, torba nie spakowana, a ja leze i kwitne. ;) Takich bolow wczesniej nie mialam. Stawainie macicy to normalka, ale wlasnie od tygodnia wystepuja tez te klucia. Jak leze to jest ok, ale jak tylko wstane... a wiadomo ze chociazby do wc to sie sporo lata. A i jesc cos musze ;)

Gość kamcia1507
Takie objawy moga pojawiać się już w 35tc i nie muszą oznaczać porodu, ale jesli jesteś bardzo zaniepokojona to możesz pojechać na izbę przyjęć, zrobią Ci KTG, lekarz Cię zbada

Gość Dziewietnasta
Glupio troche, bo 2 tyg temu mialam ktg - skurczy brak (ale wtedy mnie tez nie kulo). U lekarza bylam tydzien temu, chodze prywanie. Rozwarcia brak, skrocenie jakie bylo takie jest...

Gość kamcia1507
Kłucia w pochwie mogą być spowodowane tym, że dziecko napiera główką na kanał rodny, ja mialam stawianie się brzucha od ok 32 tc i to naturalne, ponieważ macica przygotowuje się do porodu. W każym razie, jeśli coś Cię niepokoi zawsze możesz udać się na Izbę Przyjęć, sprawdzą czy wszystko w porządku, a Ty się uspokoisz.

Gość KASSSSS
mnie tez TAM klulo jakos kolo 34 tc poprostu maluch uciska Ci na jakis nerw ja tez sie denerwowalam wiec nieco zwolnilam tempo :) ur w 41 tc

Gość mandarynkowa ///
Ilu lekarzy tylu specjalistów :o Ja miałąm takie kłucie od 36t.c termin ostatniej miesiączki podałąm co do dnia!!! i nawet byłąm w stanie podać kiedy doszło do zapłodnienia, i co się okazało: wywołano mi poród wmawiano że to 40/41t.c ja dostaje wypis a tam 38t.c!!!!! Poród wywołanu ze wzgledu na "przenoszenie" i to kłucie :o

Gość ojtam ojtam
mnie tak kuło 2 dni w 36 tc i po 2 dniach okazało się że mam rozwarcie na 2,5 cm

Gość mama po cc 39
ja nie miałam takich objawów a urodziłam w 35 tc :) dziecko było wcześniakiem wydolnym oddechowo z niską wagą urodzeniową :) było 3 tygodnie w inkubatorze :) rozwija się książkowo :)

Gość dziewczyny, nie chcę zabrzmieć
niemiło, ale kiedy Wy wreszcie zrozumiecie, że zadawanie takich pytań na forum nie ma sensu i bywa zgubne?? Autorko- wile osób Tobie napisało, ze to normalne. Jedna- że tak jej się zrobilo rozwarcie. JA mogę powiedzieć, ze po takich dolegliwościach urodziłam przedwcześnie. i co teraz poczniesz? MAsz dwie przeciwne opinie. Możesz teraz stwierdzić, ze prawda leży po stronie większości. ale nigdy nie wiesz, czy nie należysz do mniejszości. Nie wiem czy Twoje odczucia oznaczają to samo co moje. nie wiedzą też tego dziewczyny, które mówią, że to jest normalne. Wiem, że kuszące jest szukanie odpowiedzi na forum ale jedynym mądrym rozwiązaniem jest kontrola u lekarza

Gość Monia001
Ja pamiętam, że dziecko tak uciskało mi jakiś nerw, że nie mogłam się w łóżku przekręcić tak bolało. przy chodzeniu tez bolalo ale mniej.