Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolczykowa012

Kolczyki u niemowlaków zdecydowała się któraś???

Polecane posty

Gość kolczykowa012

Witam. Jest tu może jakaś mama która zdecydowała się na kolczyki u dziecka do roku? Intsresuje mnie jak to się goiło, czy nie było jakiś problemów, czy dziecko np. nie ciągło się za uszka???

Gość co najwyzej nie
CIĄGNĘŁO

Gość robisz to dla siebie??????????
ale po co przekłuwać uszy niemowlakowi? nie lepiej poczekac az podrosnie i sama zechce miec kolczyki? pozbawisz dziewczynke frajdy jaka daje przekłucie uszu i pierwsze kolczyki

Gość kolejna patologia
nos mu od razu przekłuj, co się będziesz ograniczać :O

poczekalam dopóki dziecko bylo bardziej kumate i rozumne i jego zdanie wzielam pod uwage( ale to nie miala byc zadna fanaberia ttlko widzialam ze od dluzszego czasu jest zdecydowane i swiadome).Najmlodsza miala 3 latka ,druga corka chodzila do zerówki , a najstarsza 8 kiedy dziewczyny dostaly zgode na przeklucie uszek.Wczesniej raczej bym nie ryzykowala

Gość kolczykowa012
hmmm a czy ja pisałam że chcę przekuć? Zapytałam cz któraś z mam się zdecydowała na przekucie dziecku do roku i czy nie było później przykrych niespodzianek.

Nie mam corki i mam nadzieje, ze nigdy nie bede miec ale nie przebilabym malemu ( nieswiadomemu) dziecku uszu bo takie dziecko wyglda wtedy okropnie, jakos tak "duza-mala.

Gość tra lalali
w życiu bym nie przekłuła maleństwu uszu :( mała dziewczynka i już kolczyki tylko po co ? POjdzie do komunii wteduy przekłuć jak zechce a nie na siłe niemowlakowi :(

Gość wheidfhw
chcesz ją zakolczykować, żeby było wiadomo, że była szczepiona?

Gość trzylatek świadomy
swej decyzji?!? dobre sobie:D

Gość jojojoje
Starsza córa miała przekłute ok roczku... namówiła mnei okulistka :D bo Córa miała zeza wielkiego a na płatku usznym sa receptory oczu i ona spotkała sie z pzrypadkami poprawy heheh ...Córa kolczyki miała, zeza też :D ...skończyło sie i tak 3 operacjami oczu. Młodszej córci nie przekłuwałam już....sama zaczyna coś o tym wspominac , ale ma dopiero 3 lata ,więc poczeka jeszcze