Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muniek zadyszny

dom po rodzicach- mam dosyć

Polecane posty

Gość muniek zadyszny

ponad 2 lata temu ożeniłem się .mieliśmy w planie się wyprowadzić, i już mieliśmy mieszkania ale rodice namawiali bysmy zostali .po 2 miesiącach namów zgodziliśmy się, wyremontowałem dach, pomieszczenia dobudowałem jadalnie , pokój i osobne wc, wymieniłem okna na podwórze postawiłem garaż i szklarnie a także położyłem kostke brukową za wszystko zapłaciliśmy sami kosztowało dosyć sporo. a teraz rodzice zaczęli się mądrzyć że nie chcą mieć 2 rodzin na jednym że mamy się dobudować na górze i zrobić swoje osobno bo nie chcą razem być, zaczęło się wtrącanie w wychowanie córki 14 miesięcy ma. i wyciąganie kasy. kuźwa prosili nas byśmy zostali a teraz im coś odbiło, dzisiaj jak matka mi oznajmiła że nie chce byśmy byli na jej kuchni i mamy sobie zrobićosobna kuchnię i wejście,wkurwiłem się na maxa powiedziałem że jak stawiajatak sprawę to się wyprowadzam ale wszystko zabieram, wstawiam imstare okna zabieram sprzet i rozbieram kostkę , i tak jak oni nas sobie nie życzą my nie będziemy sobie zyczyli ich u nas, żona ma mieszkanie które wynajmuje co prawda kawalerka i mozemy się wprowadzić za 2 tyg ale na początek już cos. niedawno przyszedł ojciec żebyśmy przemyśleli, i ze on nam pomoze dobudować górę ale żebyśmy zostali..odpowiedziałem że zostanę jak oddadzą nam za wybudowanie jadalni i pokoju na parterze. na dole były 2 pokoje kuchnia i łazienka u góry pokój i mały pokoik i stryszek. mamieliśmy z żoną i dzieckiem być na górze a oni na 2 pokojach i dobudowie którą ja zrobiłem. matka mi mówi ze powinniśmy się dostosowac bo ich dom ale nie liczą sobie toego ile kosztowało mnie wkład w niego. jakie macie zdanie na temat tej sytuacji co byście zrobili.

Gość islam chyba
wrednych masz starych

Gość elag
a ty jestes jedynakiem Po przemysleniu wolałabym sie wyprowadzic bo jednak czasami jest jak najlepiej ale wiadomo rodzice zawsze po swoejmu beda cos chciec młodzi inaczej. teraz przeszkadza im wychowanie córki potem beda przeszakdzac koleżanki wasze czy córki lepiej w mniejszym a samemu. dobudowywac i przerabiac to ci eywniesie prawie tyle samo co kupic jakeis lokum tybardziej ze masz kawalerke

Gość elag
nie móię tego złosliwie ale wyprowadźcie sie bo młodzi ze starszymi to zawsze sa jakies problemy a to późno wrócisz a to długo spisz itd odwiedzaj rodziców ale mieszkac tylko osobno. ja mieszkam na innej ulicy z moimi rodzicami jestem u nich co dizennie ale jednak osobno na razem nie byłoby tak dobrze

Gość ja też mam dom po rodzicach
u mnie sytuacja inna bo mam osobne piętro i nie ma problemów z dogadywaniem ;) moim zdaniem nie zainwestowałeś na tyle dużo w ten dom żeby tam zostać skoro sprawy się tak mają, jak tylko masz możliwość buduj się albo kup działkę z domem do remontu będziecie mieli swoje i nikt się wam nie będzie wtrącał. Szkoda że się nie dogadujecie nie rozumiem postawy rodziców ale robią wszystko żeby wam mieszkało się gorzej, wsadzicie jeszcze trochę kasy w ten dom i dalej będzie coś nie tak. Moja znajoma zrobiła u teściów poddasze schody itp dostosowali kawałek domu do siebie a i tak jeszcze sporo do zrobienia wpakowali 20tyś i myślą nad wyprowadzką bo się im wtrącają we wszystko, tak się nie da żyć a przecież wasza rodzina powinna czuć się w domu jak u siebie a tu z kąta w kąt.

Gość muniek zadyszny
to już podjęte, wyprowadzimy się za 2 tyg bedziemy na swoim ciasnym ale własnym. garaż i szklarnie rozbieram kostkę tak samo jak i sprzet agd i rtv , mamy też wolne suporeksy i produkty do ocieplenie , miałem wymieniać bramę wszystko leży w garażu ..zamierzam wszystko sprzedać oprócz sprzętu i mieć to jako wkład do nowego mieszkania, będziemy chcieli sprzedać kawalerkę dołożyc i dac na wkład na mieszkanie 3- pokojowe. ogólnie żona teraz mieszka u rodziców, maiła dosyc tego,ja na razie tu jestem bo muszę wszytsko porozbierać i dopilnować by rodzice czegoś mi nie wynieśli.

Gość muniek zadyszny
ale żal mi tych pięniedzy które włozyliśmy w ten dom nigdy nm się nie zwróci, poszło na to nasze oszczędności pięniądze od wynajmu mieszkania i nasze całe pięniądze z wesela. jak tak przeliczę to teraz jak byśmy sprzedali zony mieszkanie i ten wkład moglibyśmy mieć za to już nasze 3-pokojowe.

Gość norma jane b.
jesteś jedynakiem ?

Gość muniek zadyszny
moja żona jest z domu dziecka a moja matka zła że się z nią ożeniłem , że mam żonę bez niczego

Gość feedwsed
z rodzicami i tesciami nsie nie mieszka! bo sa zawse klopoty. sszkoda ze nie wiedziales o tym wczesniej!

Gość hejooojeooo
muniek zadyszny Błąd zrobiłęś,ze zaufałeś rodzicom,ze nie spisaliscie umowy,w której wyszczególnia sie co zrobiłeś w domu,ile wydałęś na remont.

Gość muniek zadyszny
no i choruje moja żona na epilepsję

Gość norma jane b.
nie dziwię się że umowy ni espisywał nie spodziewał się że jego własni rodzice wpuszczą go w kanał

Gość muniek zadyszny
nie jestem jedynakiem mam siostry blizniaczki 14 lat starsze ode mnie obie są ... w zakonie

Gość muniek zadyszny
na początku robiliśmy dach a to sporo kosztowało, i mieliśmy robić górę dobudować małą łazienkę kuchnię i pokoik. ale mówili że po co bo zostaniemy na przyszłośc sami z taki wielkim domem, i nie mówcie że mało włożyłem co robienie dachu, romont całego mieszkania, ocieplanie okna i dobudówka i prace na zewnątrz kosztowało gruba kasę, było dobrze puki wszystko robiliśmy ale jak już zaczeliśmy mówić żeby się dołożyli do ogrodzenia i że trezba [podzielić jakoś rachunki, bo często płaciliśmy sami ..zawsze matlka mówiła to zapłąccie my oddamy no niestety pieniędzy nie widzieliśmy... i to nie żeby nie mieli pieniędzy na rachunki bo oboje pracują. mój błąd za dużo pomagałem i dawałem i przyzwyczaiłem że synuś da i zapłąci.

Gość muniek zadyszny
widzę podszywy się ujawniły nie nie mam sióstr i zona zdrowa.

Gość muniek zadyszny
ogólnie dom już przepisali na mnie, wiesz już nie sobie maja zrobione za moje moze zwróci im sie za koszt mnie utrzymywania jako dziecko i nastolatka. w tamtym domu mieszkać nie chcę i nie będę w przyszłości przepisze na dziecko.

Gość kolorową modnyc
ją wyremontowalam z mężem górę u swoich starych za ponad 35tys. Efekt- nie mamy oszczędności mieszkaliśmy tam 9miesięcy obecnie wynajmujemy mieszkanie z 2malutkich dzieci. Tylko mąż pracuje. Nie odzywam się z połowa rodziny. . . Osiwialam. . Biorę nerwósol i nie odbieram telefonów z pretensjami. Szczerze współczuję

Gość mysle ze moze
wez chlopie na spokojnie porozmawiaj z rodzicami, ze tak byc nie moze.. jestescie rodzina jednak co krew nie woda, starszym ludziom na stre lata zawsze troche odpala przekonasz sie jak bedziesz mial tyle.. tyle im zycia zostalo co sobie moga porzadzic.. opanuj sie, pomysl i na spokojnie pogodajcie co bys nie postanowil nic nie rob w gniewie

Gość wariat93934
Jeśli oni nalegali żebyście zostali to niech sami teraz włożą kasę i dostosowują się do was

Gość perfumeria234567
dobudujesz górę a oni powiedzą, że wolą sami mieszkać i wypad swoją drogą zaradny z Ciebie chłop :) idźcie do kawalerki, albo sprzedajcie kawalerkę, dobierzcie kredytu i kupcie coś swojego

Gość mysle ze moze
poprzednik dobrze gada na spokojnie mozesz wyjsc zawsze na swoje

Gość kolorową modnyc
dla swoich dzieci nigdy taka nie będę ale . . . Czy dziecko może się spodziewać że własną matka z ojcem cię okradna i jeszcze utrudnia życie?

Gość kolorową modnyc
a ją wiem z doświadczenia że nie dogadają się. Lepiej niech się zabiera i żyje a nie denerwuje i męczy z wiecznym żalem

co to znaczy ,ze przepisali ci dom - podarowali go już teraz czy zapisali w testamencie ?