Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjodfkbmgpofhlkmb;vln,gf[ohkc

wierzycie w a Boga?

Polecane posty

bo ja nie wiem. kiedys duzo sie modliłam chodzilam do kosciola i mo to pomagało.czulam sie bardzo dobrze. zawsze z nim rozmawialam. ale przestalam od 3 lat nie chodzę do kościoła. czuje sie jakas gorsza jest mi źle. caly czas mysle o tym by isc tam ale nie moge sie przełamać. pewnie zaraz mnie wyśmiejecie i zaczniecie pisac : bog nie istnieje itp.

Gość kto z was
nie wierzę w ludzi- to jest pewne.

kurcze to mnie tak strasznie męczy. gdybym miala pewność ze istnieje to bym zmieniła sie na lepsze na 100%

Gość kto z was
Zastanawiam się po co większość osób mówi o Bogu, chodzi do kościoła, a na co dzień jest bezgranicznie podła, nieżyczliwa. Te osoby chyba żadnej pokory nie mają, strasznie to głupie i aż nie do wiary, jak się patrzy z boku.

Gość tak,ja wierze
jak sie modle to czuje sie o wiele lepej

wiem o co ci chodzi. w takim sensie to ja tez nie wierze w ludzi. za bardzo sie zawiodłam na nich.

Gość kto z was
Ja też przestałam, ostatnio byłam raz, kilka miesięcy temu... przedtem też miałam dłuuugą przerwę...

to głupie ale jak ja się modliłam to też czułam sie lepiej ....

kto z was- czyli nie wierzysz ?

Gość kto z was
w Boga raczej wierzę... ostatnio myślę, żeby iść w jakiś dzień powszedni i tak się pomodlić itp... w tz. ludzi w ogóle, w życiu tylko jedną NAPRAWDE dobrą osobę spotkalam, ale już nie mam nawet kontaktu... zresztą nie o tym jest temat.

ja mam tak samo chyba

Gość kasaa
Wierzę i czuje że jest ktoś lub coś co nad nami czuwa

Gość justyna==
Ja wierze mocno od jakiegos czasu. Modle sie codziennie i o co bym nie poprosila to Pan Jezus mi to daje. Wierze, ze wszystko to to jego zaluga. Zyje teraz lepiej, mam sily i checi do dzialania czego wczesniej bylo mi brak. Pozwiesilam obraz na scianie "Jezu Ufam Tobie" zalozylam medalik, chodze co tydzien co kosciola i modle sie 2razy dziennie. I uwierzcie mi prosilam Pan aby maz do mnie dolaczyl i on po jakims czasie zaczol wieczorami sie ze mna modlic, poszedl do spowiedzi po kilkuletniej przerwie.. I moge dac tu swiadectwo odkat sie razem modlimy nasze zycie i relacje sie zupelnie inne. Przed tem bylo bardzo zle, klucilismy sie czesto, wyzywalismy, pare razy odchodzilam.. Teraz jest zupelnie inaczej. Jest idealnie w przyrownaniu do tego co bylo.. czuje sie teraz swietnie. NAPRAWE. Przed tem wybieralam sie do psychologow z powodu mojej slabej kondycji psychicznej i uczucie dreczenia mnie przez meza. Chcialam ratowac ten zwiazek bo wiedzialam ze jest o co walczyc. Mamy tez corke. Dopiero Pan wysluchal moich modlitw i jest ZUPELNIE inaczej!!! Ktos tu napisal ze wiekszosc osob jest wierzaca, chodzi do kosciola a na codzien jest podla i niemila. Odpowiem na to w ten sposob. My jestesmy tylko ludzmi to ze chodzimy do koscila wierzymy modlimy sie to nie czyni z nas swietych!! Grzeszymy to normalnie!! Tak samo uwazam ze ksieza tez sa tylko ludzmi moga bardzo wierzyc ale moga tez miec grzechy jak kazdy inny czlowiek, moga sie denerwowac, byc czasem dla kogos niemilym, moga przechodzic zalamania, rozczarowania i sie z nich podnosic. Jak kazdy inny czlowiek :) Pozdro! :)

Gość fwffw
ja nie wierzę w to co ludzie wymyślili, czyli bóg, jahwe, biblia, kosciol, sakrament, nie wierze w boga ktorego ludzie wymyslili. zas wierze i wiem ze jest cos co nad nami czuwa

Gość kto z was
Nie, niesprawiedliwe krzywdzenie innych nie jest niczym normalnym i nie można tego usprawiedliwiać... :o

Gość justyna==
fwffw - wiesz jestes jak moj brat. Chyba sam nie wiesz jak masz na imie. Wierzysz w cos co sobie wymysliles i nawet nie wierz co to jest. Eh.. czemu ludzie sa takimi niedowiarkami????

uważam ze to bardzo ciezkie czasy dla ludzi ktorzy wierza w Boga. ja mówiąc jednej dziewczynie ze wierze zostalam po prostu wyśmiana :/

Gość fwffw
ja nic sobie wlasnie nie wymyslilam;) to wy jestescie tymi co wymyslili sobie boga. wiecie jakiego ma syna, znacie jego historie, to wszystko wymysl ludzi. ja po prostu CZUJE ze ktos jest, czuwa, ale nie bede WYMYSLAC nie wiadomo co, ze co robi, jaki jest, czego wymaga..

Gość fwffw
wiec justyna sie ogarnij

Gość krista935
dla niedowiarków polecam książkę " od złudzenia do prawdy " kosztuje niecałe 10zł. i jest to osobiste świadectwo, oraz " Weronika postanawia umrzeć". Po przeczytaniu tych książek wiele osób zmieniło diametralnie nie tylko tok myślenia ale również swoje życie i znalazło odpowiedź na pytanie " W kogo Ja wierzę ... ? "

Gość justyna==
Tak masz racje. Ten kto wierzy naprawde wie jaki jest BOG jakiego mial syna i co dla nas ZROBIL. Niestety Ty nie masz o tym pojecia. Bo wierzyc w cos i nie wiedziec co to jest a odrzucac prawdziwa religie to poprostu pujscie na latwizne. Bo skoro nie wiesz co to jest to pewnie nie wiesz tez jak sie do tego modlic wiec sie nie modlisz. Bo i po co?

Gość on z Poznania
Ja wierzę. A że sięnie możesz przełamać i boisz to jest własnie dowód na istnienie Boga i szatana, który nie pozwala Ci wrócić do Boga. Pomodlę za Ciebie dziesiątką Różańca :)

:/

Gość starsza kadrowa
a ja jestem głęboko wierząca, prowadzę żywy Różaniec i zaraz złapię te moje paciorki i zacznę w was rzucać granatami różańcowymi, za to że takie z was niedowiarki i niewierne tomasze. Przygotujcie się na najgorsze.

:/ ale prowo

Gość kefir;
jestem agnostykiem ale jeśli chodzi o modlitwy, to jestem zdecydowanie niewierzący

Gość chyba idę do lasu
www.zbawienie.com www.proroctwa.com poczytajcie sobie i czytajcie Biblię, tam jest prawda!

Gość fwffw
a skad wiesz ze to PRAWDZIWA religia? to jest wymysl ludzi, takie jest moje zdanie, moglabys nie probowac go zmieniac? :D bo to swiadczy o tobie, ty lepiej zyj sobie wg swoich 10 przykazan i mi dupy nie zawracaj :D 🖐️ i nie modle sie, bo do kogo? do siebie? myslisz ze twoj bog slucha tylko ciebie sposrod miliona? egoistyczne podejscie.. no i po co mam sie modlic? wymagac? prosic? ja po prostu staram sie byc dobrym czlowiekiem. nie zawracam 'bogu' dupy :D

Gość tszaska
ja nie wierze,jestem ateuszka ,u spowiedzi bylam 35 lat temu.ale tolerule kosciol,nawet dziecko ochrzcilam i poslalam do komuni.Co do bierzmowania to juz bedzie mial wybor.

Gość on z Poznania
Najlepiej to idź do jakieś wspolnoty , albo na rekolekcje się wybierz