Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeczka080986

zupa pomidorowa

Polecane posty

Gość majeczka080986

Cześć dziewczyny! Jestem młoda pania domu,no i miewam małe dylematy w kuchni. Oto jeden z nich- czy do zupy koniecznie musi byc koncentrat pomidorowy albo pomidory? Moge wlać soku pomidorowego? Nie bedzie bez smaku?ja lubie taka aż kwaśna troche,wiec chyba z tym sokiem to nie bardzo? Probowałyście?

Gość nbvfgh
z soku pomidorowego jest najlepsza - z koncentratu dla plebsu

Gość nie mam nicka
moja mama dusi osobno pomidory , pozniej cedzi zeby nie bylo nasion i skorek. wg mnie tak pomidorowa jest lapsza niz taka z koncentratem. jesli dodasz sok tez bedzie ok. jesli bedzie za kwasna dodaj troche cukru do smaku. powodzenia ;)

Gość majeczka080986
Ja też mniej wiecej tak robie jak twoja mama,ale mam litr soku,który już z rok w lodówce sedzi,ważny miesiac,a wiem że nie wypije. No ale szkoda mi bedzie jak nie wyjdzie,bo rosół taki dobry wyszedł kurde,że stwierdze że mogłam nie ruszać;-)

Gość ja to robhię tak:
gotuje udka czy co tam się nawinie, do tego dużo włoszczyzny, marchewa, selerek, pietrucha, por, do tego jedna wielka cebula opalona na gazie, wszystko się dusi itd. Teraz możesz gdzieś taniej kupić pomidorki, to bierzesz kroisz w grubszą kostkę, dusisz na oliwie i potem dajesz na sitko i zanurzasz w tym rosole, i skórki i pestki w sitku zostają, potem właśnie daję soku pomidorowego (te pomidory duszę z odrobiną bazylii), daję też nie raz ze dwie łyżki ketchupu pudliszki, na koniec gotowania daje dwa ząbki czosnku (fajny aromat, ale jak dasz za wcześnie to się wygotuje i nie będzie czuć) i na koniec też daję świeżo posiekaną tatkę pietruszki i jogurt naturalny bierzesz do kubka wlewasz trochę gorącej zupy i rozrabiasz, potem do gara i zupka cud miód i orzeszki ci wychodzi. Czasami też podsmażam cebulkę posiekaną w kosteczkę, aż lekko zbrązowieje i też dodaję ( ale to najlepiej na tłuszczyku z boczku), wiem że niektórzy powiedzą fuj, ale mi te aromaty odpowiadają, a może i tobie przypadnie do gustu, niż taka zwykła pomidorówa z koncentratu na kostce rosłowej- powodzenia.

Gość majeczka080986
Absolutnie-żadnych kosteczek. Mam 4 pomidory,myślisz da rade? Plus ten sok oczywiście. Ja zamiast bazyli wtedy daje lubczyk-sok pomidorowy też z nim pije. No a z tym czosnkiem musze sprobować- do ogórkowej też daje-podsmażam ogórki z czosnkiem na patelni-pycha.