Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetii29

Zostawiłam dla niewłaściwego

Polecane posty

Gość kometa Halleya
zapamiętaj sobie raz na zawsze: jeśli liczysz na to że facet się zmieni po slubie masz rację. Oni się zwykle zmieniają. na gorsze

No to super a myslalam, że całe zycie będę nieszczęśliwa :-) A tak naprawdę jakie to ma znaczenie dlaczego tak wybrałysmy jak czujemy się nieszczęsliwe i jest Nam w obecnym zyciu źle? Ta wiedza po fakcie nawet jak rozumiemy nic nie daje

kometa Halleya Nie uwierzysz ale mój mąz po ślubie jest lepszy. Jest 3 lata młodszy odemnie i zawsze wczesniej były kłotnie o kolegow, hobby czyli tuning drogiego sportwoego auta itd a teraz nawet nie mam do czego sie przyczepić. Może to prawda, że wtedy tamten drugi idealny a obecny mąż mniej pewna partia to zjebałam sobie zycie dla adrenaliny

dobrze rozumiem? Czyli wybiłas mu z głowy kumpli,hobby i pasje?

Gość dewww
"No to super a myslalam, że całe zycie będę nieszczęśliwa A tak naprawdę jakie to ma znaczenie dlaczego tak wybrałysmy jak czujemy się nieszczęsliwe i jest Nam w obecnym zyciu źle? Ta wiedza po fakcie nawet jak rozumiemy nic nie daje" Ma znaczenie - zrozumienie, że problem nie tkwi w dokonanym wyborze ( a nawet jeśli to nie ma znaczenia) tylko w poczuciu, że gdzieś napewno czeka na nas lepsze życie a my tu siedzimy w domu z dzieckiem i się marnujemy. Zrozumienie tego powinno zaowocować doszukaniem się szczęścia w życiu codziennym, w uśmiechu dziecka, w drobiazgach a nie w wyborze auta na 2 rocznice ślubu (być szcześliwą raz na 2 lata to rzeczywiście trochę mało). Nie ma alternatywnej rzeczywistości, nie ma innego lepszego swiata, który na nas czeka. Liczy się tu i teraz. ale oczywiście do takiego myślenia trzeba dojrzeć

Liczy się tu i teraz." popieram :D Tylko ty decydujesz o tym czy tu i teraz jestes czy nie jestes szczesliwa

Regres Nie martw sie nic mu z głowy nie wybito. Wolna przestrzeń to cos bardzo waznego w związku. Ale nie bede musiala juz wpychac fotelika do 3 drzwiowego auta i ogłuszać dziecko rykiem odrzutowca podczas jazdy. Sam zrozumiał, że jest czas dla kolegów, jest dla rodziny. Ja też mam hobby nie fascynuje mnie ubezwłasnowolnienie faceta dewww Piękna wypowiedź, daje mi do myślenia

Gość dewww
heh cieszę się, że ktos zrozumiał moje przemyślenia :) no mnie to pomogło i tyle

Jakos musze sopbi9e to przetłumaczyć. Przecież chcę byc szczęsliwa tym bardziej, że pozornie nie mam problemów do zmartwień. Nie mozna miec wszystkiego