Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesele pomocy sukienka

wesele pomocy sukienka

Polecane posty

Gość wesele pomocy sukienka
Gość SexiLexi
po opisie 1 i 2 odpadaja z powodu ramion. jak narazie u mnie wygrywa 3 i 5

Gość SexiLexi
tez fajna

Gość łoj matulu
ile razy mozna ten sam temat zakładać???

Gość moda i ubiór
wg mnie 5. a słuchajcie, mówią, że biel jest zarezerwowana tylko dla panny młodej, a czy taki kremowy pasuje na wesele? tak pytam bo sie nie znam ;)

Gość niby
1,2 odrzuciłabym gdyż nie ma potrzeby zaburzać proporcji między biodrami a ramionami. Dodatkowo obciążą górę gdyż jak piszesz masz spory biust. 3. jest idealna. Masz bardzo kobieca sylwetkę a ten krój jest dla takich kobiet bardzo pochlebny. Dekolt v ładnie podkreśli biust, marszczenia podkreślą talie i ukryją wystający brzuszek. Jest na tyle długa że nie będzie dysproporcji po między szczuplejszymi nogami. 4. jest ok. Marszczenia poniżej paska ukryją wystający brzuszek jednak ukryjesz swój atut czyli biust. Poza tym jest czarna a to wesele i do tego latem. Jeśli już kupujesz sukienkę specjalnie na wesele to myślę ze możesz wybrać coś bardziej adekwatnego. 5. nie jestem do niej przekonana. I radziłabym nie ryzykować zakupu bez mierzenia. Czarny pas super podkreśla talie, znów ukryty jest twój atut czyli biust. Jednak martwi mnie gładki materiał na brzuchu, nie jestem pewna czy nie podkreśli problemów w tej sferze. Jednak tego nie da się stwierdzić bez zmierzenia. 6. jest podobnie jak z 5. Subiektywnie patrząc ona najmniej mi się podoba. 7. Dodana na końcu przez ciebie to 2 moja faworytka po 3. Ma te same zalety dekolt v, marszczenia i podkreśla talie. Lepiej niż 3 maskuje wystający brzuszek. Na twoim miejscu wybierała bym pomiędzy 3 a 7. 3 jest bardziej kobieca i seksowna,elegancka , doskonała dla takiej figury jak twoja. 7 dziewczęca i bardziej zwiewna. moda i ubiór -> Odradzam białą i jasno kremową sukienkę na wesele bez konsultacji z panną młodą. O ile 99% panien młodych zdecyduje się na typową suknie ślubna to istnieje 1% którym to nie odpowiada. Wybiorą one skromną sukienkę, krótką, nie białą (nie tylko kremową ale może jasno różową albo czerwoną?). Są różni ludzie i mają rożne pomysły na swój ślub. Jedne dziewczyny chcą wyglądać jak księżniczki, 2 lubią przepych a 3 prostotę itd. Jeśli naprawdę komuś bardzo zależy na założeniu białej bądź jasnej sukienki na wesele, sugeruje zapytać pannę młodą czy jej to będzie przeszkadzało. To nic nie kosztuje.

Gość zwroty
1.i 2. cię poszerzą w ramionach 3. podkreśli duży i ładny biust 4. na ślub mi jakoś nie pasuje 5. i 6. prezentują się bardzo codziennie, ale chyba najlepsze z prezentowanych

Gość wesele pomocy sukienka...
bardzo fajnie to opisłas na prawde teraz wiem co powinnam wybrac wiec mysle nad ta http://moda.allegro.pl/kopertowa-sukienka-marszczona-na-boku-ecru-42-i2461539928.html lub ta http://moda.allegro.pl/asos-kopertowa-sukienka-tulipan-44-42-twist-nowosc-i2486083476.html kolor pudrowy a jak myslicie jakie dodatki czerne szpilki czy jakies z odslonietymi palcami

wybaczcie moje bledy

Gość asdasd
A czy autorko umiesz tańczyć??? Bo ja nie umiałem ale "tańczyłem" całe wesele i miałem w du*ie reakcje ludzi!! I tak wydawało mi się że każdy tańczy trochę inaczej!!!!!

haha no ba pewnie ze tak

Gość niby
Jeśli chodzi o typ obuwia to myślę że to indywidualny wybór. Wybierz takie w których czujesz się najlepiej i najbardziej ci się podobają. Do obu będą pasować zarówno pełne czółenka, peep toe czy sandały. Mi także najbardziej spodobał się pudrowy róż. Połączenie z czernią będzie świetne, zarazem masz także dużo innych możliwości bo ten kolor pozwala na różne kombinacje.

NIBY jak bedziesz to odpisz fajnie doradzasz

fajnie ze jestes a co uwazasz o tej ecru i co myslisz o dodatkach bo nie wiem czy brac jakas bizuterie myslalam zeby wzias jakis kwiat we wlosy np kolor łososiowy do tej ecru

Gość niby
Jak pisałam wyżej nie wybrałabym tak jasnego koloru na wesele bez konsultacji z panną młoda lub nie znając je odpowiednio dobrze. Zawsze pokazuje tą sukienkę jako przykład: http://cache.net-a-porter.com/images/products/181982/181982_ou_l.jpg To sukna ślubna z kolekcji Lanvin. W Polsce rzadko która panna młoda decyduje się na taką sukienkę. Jednak nigdy nie wiadomo. Wersja ecru jest piękna ale wolałabym zapytać na wszelki wypadek. Nie wiem jaką lubisz biżuterie. Jedno mogę napisać z 100% pewnością nie decyduj się na typowe komplety jubilerskie. (http://allegro.pl/komplet-cyrkoniowy-swarovski-crystal-proba-925-i2504015058.html) Wyglądają sztucznie . Jeśli decydujesz się na komplet to biżuteria musi wyglądać oszałamiająco. Nie musi być droga ale musi na taką wyglądać. Jeśli zakładasz komplet to niedoskonałości (np. seryjnie wykonanie bez dbałości o szczegóły) będą bardziej widoczne bo powtórzą się wielokrotnie. w takim wypadku lepie założyć część kompletu bądź dobrać rzeczy nie z jednego kompletu. Nawet gdy lubisz delikatną biżuterie nie zakładaj niczego od tak, bo jest w komplecie, bo pasuje. Spójrz i oceń czy to cokolwiek wnosi? Czy w ogóle jest potrzebne? Nawet w wypadku bardzo delikatnej biżuterii można przesadzić. Sukienki są bardzo proste i klasyczne więc pasuje do nich prawie każdy fason biżuterii. Kwiat we włosach będzie pasował. Nada sukienką letni charakter (mnie zawsze kojarzy się to z Hiszpanią).

ogolnie myslalam nad ta ecru tamta jest droga ale musze jeszcze pomyslec jak bym wybrala ta ecru to jakies moze lososiowe buty kwiat tez w ty kolorze mam blond wlosy wiec mysle ze mi nie zginie a co do bizuteri to myslalam o jakis kolczykach wiszacych i wiekszym pierscionku a jak bym ta pudrowa wybrala to kwiat we wlosach w kolorze rozu czarne sandaly i czarna kopertowke i kolczyki tez czarne i wiszace masz moze jakiego bloga?? to bede tam zagladac:-)

i tez myslalam zeby za pytac panne mloda ale ja jestem osoba towarzyszaca i nie mam tak z nia bardzo kontaktu

Gość niby
No właśnie w takim wypadku jest najtrudniej. A ta ecru nie podoba ci się w kolorze pudrowego różu ? ja bym miała problem z decyzją czy ecru czy róż. Całkowicie inny odcień niż te drugiej ale także delikatny. Co do 2 ja mam opory przed zamawianiem sukienek z asos w Polsce gdyż bardzo długo trwają zwroty w wypadku gdy coś nam nie pasuje. A sprzedawcy na allegro często zamawiają e dopiero po licytacji;/ Ile masz czasu na zakup? Aby w razie pomyłki zwrócić lub wymienić na inną. Oba zestawu które proponujesz wydaja mi się świetne. Z tym że pierwszy jest dość jasny. Ryzykowne gdyż nie znasz tamtej osoby ani rodziny.

Gość niby
A bloga nie prowadzę. Próbowałam to nie dla mnie. Na forum spotkasz mnie pod tym nickiem lub na czarno jako nibys. Wcześniej byłam tu częstym gościem.

impra 11 sierpnia wiec malo czasu na pisalam do tej pani z z asos i odpisala ze 1/2 sierpnia sukienka by byla rozmiarowo to raczej by byla dobra jeszcze naj wyzej naloze magiczna bielizne to jeszcze mnie troszke wyszczupli ale jak taj napisalas to teraz mam obawy moze zamowie ta kopertowa ale ta rozowa

bardzo fajnie doradzasz ja mysle ze sama bym nie wybrala a dzieki tobie juz nie mam tak za przatnietej glowy sukienkami

Gość niby
Bynajmniej nie chciałam cię straszyć. Przemyśl sobie to na spokojnie. Juto rzuć jeszcze raz okiem. Zastanów się ile razy założysz tą sukienkę. Jeśli max 3 to od razu odrzuć droższą. Nie ma sensu. To 100 zł za założenie. Jeśli więcej rozważ obie. Poproś o zdjęcia real. zastanów się którą firmę znasz i gdzie jakość jest dla ciebie odpowiednia. A na koniec wybierz tę która bardziej ci się podoba. Ciesze się że mogłam pomóc. Miłe zabawy. Napisz jak przyjdzie sukienka. Mam nadzieje że będziesz zadowolona.

dziekuje bardzo za wizyte w tym watku i w ogole za pomoc napisze na pewno i z porad skorzystam

Gość jjhhhdff
Przede wszystkim nie bierz pod uwagę jakiejkolwiek ciemnej sukienki gdyż na wesele nie wypada takich ubierać. To nie jest pogrzeb. Słyszałam tak od stylistki.

nie nie biore mysle o ecru i o brzoskwiniowym kremie

Gość maniakalna maniaczka
przeroslo mnie to:P ja na wesele wybieram raczej klasyczna sukienke - co nie znaczy ze skromna ;) gdzies tu na forum upatrzylam sobie juz jedna wiec jak tylko znajde czas to mam zamiar uderzyc do tego s.olivera i ja oblookac