Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ipocotebluzgi

Jaki laptop?

Polecane posty

Gość ipocotebluzgi

Polecacie ,tak do 1500zł.

Gość ipocotebluzgi
:) uśmiecham się i proszę o radę.

Gość tata 35 lat
lenovo (to byly IBM)

Gość Wajda & Kutz
zależy do czego

To ma być laptop dla 12 letniego syna..pewnie będzie chciał ściągać jakieś gry. Ja kompletnie się na tym nie znam i boję się ,że mi wcisna jakieś badziewo.

Gość CrK
Do grania w tej cenie nie dostaniesz nic ciekawego, a za takie pieniądze można dostać przyzwoitego stacjonarnego kompa.

Gość Wajda ; Kutz
do grania to z lepsza grafiką bierz bo takie do 1500 maja zintegrowaną grafe i synek w nowsze gry nie pogra, w niektore starsze tez.

Gość rozglądam się
za laptopem dla córki i dziś właśnie rozmawiałam z kolegą informatykiem na co zwrócić uwagę. Znam się troszkę, ale chciałam jeszcze dopytać żeby szajsu nie kupić i pojedzie ze mną pooglądać. Mam wskazanie na dell, HP albo sony. Ja sama mam sony i bardzo zadowolona jestem, ale jest drogi, więc raczej kupię któryś z polecanych tańszy. Ja planuję do 2 tyś, ale co wybierzemy to kupię /oczywiście w granicach rozsądku/. Komputer stacjonarny córka ma od dawna, najpierw mój stary a dwa lata temu mąż jej złożył całkiem porządny i monitor nowy płaski kupiliśmy... a ona chce laptop i koniec.

Gość Wajda ; Kutz
to sprzedajcie stacjonarny i dołożycie do laptopa. jak ma dobre parametry to z tysiaka możecie wyciągnąć za stacjonarnego

A ta grafika to jaka ma być? Wstyd mi ,ale ja komputerowy laik:(

Może jakiegoś asusa? bdb serwis gwarancyjny. laptopy też mają dobre. ale jeśli do gier to zwracaj uwagę na karte graficzną.

No dobrze ,ale na co zwracac uwagę ,co ma być napisane ? karta graficzna ? co to?

Gość Wajda ; Kutz
ATI radeon 5650 lub GeForce GT 420M z procesorem minimum i3 a najlepiej i5 ale takiego za 1500 nie kupisz lapka

A musi to być laptop? No dla 12 latka to szkoda laptopa, jeszcze rozwali czy coś. Lepiej stacjonarny kupić. Raz że stacjonarne mniej awaryjne, dwa że gówniarz jak się wścieknie przegrywając w grę to najwyżej klawiaturą żuci o ścianę a nie całym kompem (jak w przypadku laptopa), trzy że co najwyżej zaleje sokiem czy co tam 12 latki pijają klawiaturę a nie całego kompa, cztery że stacjonarny będzie miał lepsze parametry w tej samej cenie.

nie koniecznie nowe też śmigają tylko że wiadomo że nie są jakieś tam wypasione, generalnie lepiej kupić droższego lapka i nie żałować później że słaby jest no ale jak na 1500 zł które chce przeznaczyć to nawet niezły jest

Niedziel -> nie mówiąc o tym stacjonarny ma że duży monitor, lepszą klawiaturę, nie przegrzeje się pod dużym obciążeniem, łatwiej w nim wymienić cześć

Gość Wajda ; Kutz
levii chyba sprzed 10 lat ;)

Gość Wajda ; Kutz
gajaa nie bierz tego laptopa bo synek co najwyżej w delux ski jumpin pogra :O

Juzefina -> lepiej droższego lapka? widziałem test lapek za 10 tys ledwo ledwo w osiągach pokonał PC za 2300 zł (cena samej jednostki) także jeśli chodzi o osiągi to za 1500 w przypadku lapka nie licz na wiele ;]

Tylko chodzi o to ,że syn będzie musiał zabierac laptopa do szkoły...dyslektyk i ma zalecenia z poradni żeby wypracowania pisał na laptopie właśnie>

Gość CrK
Laptop na tej aukcji nie ma systemu operacyjnego.

Levviatan nie mówię że droższy laptop jest lepszy od pc, tylko że jeśli chce laptopa to lepiej dopłacić do lepszego niż żałować taniego później.

jak ma go brać do szkoły to najlepiej kupić starszego Dell-a bardzo wytrzymałe na wstrząsy a jak się przypadkiem czymś zaleje to niewielka strata ;)

Juzefina - ale nie ma sensu jeśli ten laptop jest potrzebny tylko do pisania w szkole