Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość all night worried

mam 17 lat i zaczynają mi się robić zmarszczki na czole

Polecane posty

Gość all night worried

i nie przesadzam niestety... może teraz nie jest to bardzo widoczne, ale boję się co będzie za parę lat. Kremów przeciwzmarszczkowych dla mojej kategorii wiekowej chyba nie ma, a nie chcę sobie pogorszyć stanu cery, stosując kremy dla starszych kobiet. Nie mam się praktycznie do kogo zwrócić, więc pomyślałam, że na forum będzie ktoś, kto byłby mi w stanie coś doradzić...

Gość to zmarszczki mimiczne
a nie starcze

Gość mi tak sie zaczely niestety
i teraz mam 23 lata i musze caly czas nosic grzywke. i wiem, ze nie przesadzasz, rozumiem cie. moim bledem bylo za male nawilzenie. pilam tylko soki, napoje gazowane i alkohol. tak sobie wysuszylam skore, ze mam teraz okropne zmarszczki

Gość all night worried
no tak, ale jednak... boję się, że zaczną się pogłębiać, a zwyczajnie chciałabym mieć gładkie czoło

Gość fmkkxvnjnjv
najlepszy sposob na brak zmarszczek, to calkowite unikanie slonca hehe a tak na serio pij duzo wody i uzywaj kremy nawilzajace

Gość all night worried
No właśnie, starsi ludzie dzięki odpowiedniej pielęgnacji mają lepszy stan cery niż niektórzy młodsi... Ja mam tego pecha, że mam niskie czoło i grzywka mi nie pasuje.

Gość all night worried
Używam kremów nawilżających, ale najwyraźniej to za mało. A twarz staram się chronić przed słońcem, nie opalam jej, nie wiem czemu tak jest...

Gość kinius 2000
botoks hahh :P

Gość 1111111111*
smaruj na noc rycyną, na efekty będziesz musiała poczekać, ale warto. dodatkowo rycyna stosowana na rzęsy i brwi przyciemnia je i stają się mocniejsze. mam 40 lat i właśnie stosując rycynę na rzęsy zauważyłam że pozanikały zmarszczki mimiczne wokół oczu, oczywiście nie do końca, ale są dużo mniej widoczne, mam ładniejszą cerę. poza tym zamiast kremu na noc na twarz i dekolt nakładam zwykłą ciekłą parafinę (kupisz w aptece za grosze), co prawda mam suchą cerę, nie wiem jaki stan jest Twojej cery, ale skoro pojawiają sie zmarszczki domyślam się, ze również suchą. tani sposób, ale warto spróbować, polecam. poczytaj o właściwosciach olejku rycynowego.

Gość depresja jest ciężką chorobą
zaloze sie ze stosujesz kremy drogeryjne

Gość all night worried
111 - dziękuję, wypróbuję rycynę używam tak naprawdę zwykłego kremu dla dzieci...

Gość yea!!h
no to się nie dziwię że masz zmarszczki

Gość lady in yellowww
to od czego sie ma zmarszczki?

Gość blow my whislee
ja mam troche wiecej, bo 20 ale to jest frustrujace,mam zmarszczki na czole, i te które się robią od uśmiechu, nie wiem co robić :o

Gość DWADZIEŚCIA!
ja mam 20 lat i nie mam żadnej zmarszczki jak na razie :D juz od 13 roku życia nakładam na twarz puder :O popalam czasem dużo, czasem mało od 4 lat, alkoholu też sobie nie odmawiam i nie zauważyłam zeby skóra mi sie wysuszyła od tego co prawda chyba od 15 r.ż stosuje krem z b.wysokim filtrem i zamiast kremu używam olejku sojowego zmieszanego z olejem rycynowym, migdałowym, kukurydzianym,sezamowym, z kiełków pszenicy, winogronowym, z papai, z oliwek, z awokado, słonecznikowym i jojoba :D

Gość blow my whislee
zazdroszczę ...

Gość dziewczynaaa222lata
zaduzo slonca, stresu, zamalo wody i dobrego jedzenia, 17 lat i zmarszczki wspolczuje ci dziewczyno, bo tym powinnas sie martwic wieku 40 lat

Gość all night worried
no tak... niektóre panie po 40 nie wyglądają na swój wiek, a ja w wieku 17 lat zaczynam się starzeć. To straszne, ale nie opalam twarzy i dlatego nie wiem dlaczego tak jest. Tryb życia? Nie palę, piję okazjonalnie, może faktycznie tej wody za mało piję...