Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylkomniekochaj.

dlaczego tak jest;(??

Polecane posty

To może spróbuj zacząć nie od randki, ale bardziej koleżeńsko? Tak byś wiedziała, zanim przejdziecie do etapu randki jakie macie wspólne zainteresowania, osobowości i czy nie jesteście od siebie zbyt różni?

Gość rozmarinka
:)

Gość tylkomniekochaj.
tylko sęk w tym, że nawet jeśli ja Go traktuje z początku jako zwykłego kolegę by się lepiej poznać to Oni tak potrafią mnie zbajerowac, że gdy wrócę do domu myślę sobie "może znalazł się inny od poprzednich, właściwy", bo na pierwszym spotkaniu traktują mnie jakbym była ich żona... czyli najcudowniejsza, najlepsza i w ogóle naj, naj, naj, a po jakimś czasie się nie odzywają.

Gość tylkomniekochaj.
"żona" w mega cudzysłowie.

kwestia charakterów i dopasowania. Jak jest wyczuwalna chemia na początku to choćby się grzmiało, padało - coś z tego będzie. I prawo chemii.

Hmmm, to może powiedz sobie przed pierwszym spotkaniem "mam chłopaka, to tylko kolega". Oszukaj swój umysł by nie podążać danym schematem. Jak okaże się fajnym "kumplem" i nie zniknie to wtedy pomyślisz o czymś więcej:)?

Gość rozmarinka
Clark_ choćby grzmiało padało mówisz? :P

II prawo chemii - podobne łączy się z podobnym. Tak rozmarynka.

Gość rozmarinka
Żeby to praktyce było takie proste ;)

Rozmarinka,to jest proste. Jeżeli spotkasz osobę, z którą spasujecie się charakterami (heh jak 2 sparowane spiny) to zaczniecie zbliżać się do siebie na różnych płaszczyznach, czy to zainteresowaniami czy spędzaniem wspólnie czasu. To są wówczas te naturalne sytuacje, spontaniczne, które pozwalają Wam się wzajemnie poznawać. I to jest szczere. Jeżeli coś jest na siłę, to jest trudniej, jak na polu minowym:)

Gość tylkomniekochaj.
z oszukiwaniem własnego umysłu to może być jakieś wyjście. serio.

Gość rozmarinka
Ciężko tak się idealnie dobrać. Mimo tego jest jeszcze masa innych rzeczy, które mogą być przeszkodą w dążeniu do czegoś wyjątkowego jak np. opory, domysły i inne pierdoły.

opory, domysły -> zawsze pojawiają się? opory raczej na początku, z czasem zanikają. Domysły odnośnie czego?:)

Gość rozmarinka
Co? :) rozruszałabym go tylko nie wiem jak. Niestety muszę przyznać, że za bardzo koło niego skakałam i chciałabym teraz, żeby go ruszyło :) Troszkę oziębłości może? Tylko takiej subtelnej rzecz jasna ;)

możesz być momentami jak "kostka lodu". Ja taki byłem i zadziałało na jedną personę..Tylko uważaj z tym chłodem, bo się jeszcze przeziębisz;)

Gość rozmarinka
Nie wydaję mi się, żebym przesadziła bo to nie moja natura ;) Ja jak do kogoś coś czuje to od razu to widać - a to nie jest zaletą. Daję od siebie wszystko a potem jest żal, że ktoś tego nie odwzajemnia. Tu sprawa jest trochę bardziej skomplikowana. Jest chemia, tylko że oboje jesteśmy sieroty i co z tego wyjdzie to ja nie wiem :) Biegałam więc teraz chciałabym, żeby on się tak zainteresował, żeby go ukuła szpileczka ;)

Gość rozmarinka
A Ty miałeś podobną sytuację? Clark'u Griswold'zie? :)

Gość rozmarinka
Chodzi o to, że wystawiłam się trochę tak jakby na tacy i chcę to zmienić :)

Gość rozmarinka
Nie dzieciaczki widzisz a jednak - po dwudziestce ;)

Gość rozmarinka
Przynajmniej raz w tygodniu :) Ale tylko w paczce znajomych - no właśnie.

Byliście gdzieś razem, tylko Wy oboje? Podejrzewam,że nikłe są szanse na to ,żeby Cię zaprosił choćby do kina? Jak już tak się zawiesiliście to wyszukaj jakiś film w najbliższym kinie i zaproś go na seans. To jest niezobowiązujące, a będzie okazja na rozmowę,obcowanie, poznawanie.

Gość rozmarinka
Myślę, że na piwo chętniej pójdzie :P

Uczycie się? Jeżeli tak, to poproś go o pomoc w czymś, coś drobnego. Nawet nie musicie się uczyć, Spytaj czy nie pomógłby Ci hmm..przy komputerze,bo coś nawaliło, a sama się nie znasz na tym;)

Gość rozmarinka
studiujemy na tej samej uczelni :) jak mamy zostać sami we dwoje całkiem to mięknie mu rura i mówi, że gdzieś tam coś idzie załatwiać bo aż takie napięcie jest między nami :P