Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowaTaaa

Jak by to było pięknie

Polecane posty

Gość anonimowaTaaa

zakochać się w kimś od 1 wejrzenia ze wzajemnością... nie musieć udawać, bronić się przed tym uczuciem bo jest niemożliwe, bo coś tam , tamto i owo... eh szkoda , że tak jest tylko w książkach i filmach :( teraz to on się zainteresuje a ty go nie chcesz , albo odwrotnie...

Gość rozmarinka
życie to nie film :) a szkoda.

Gość anonimowaTaaa
dosłownie... życie jest znacznie bardziej szare. Jak się zakocham to albo bez wzajemności, albo to uczucie jest niemożliwe albo jeszcze coś innego :( beznadzieja

Gość rozmarinka
Heh, no popatrz mam tak samo :) wielka kiszka w tych sprawach. Zauroczyłam się w koledze, którego znałam bardzo długo potem odnowił się kontakt i coś jest na rzeczy :) Lubię go szalenie, wiem, że on mnie też, podobam mu się. Daję mu znaki, zresztą napisałam, że go lubię bardzo i takie inne bzdety co nawet 10 letni chłopczyk wiedziałby o co chodzi :) Teraz tylko nie wiem jak rozwinąć sytuacje... On raczej się nie postara bo jest za ostrożny i nic nie zrobi póki nie będzie miał pewności. Jak go zainteresować sobą? Tylko "zainteresować=rozkochać" ?

@rozmarinka Na pewno to rozumie? Bo skoro znasz go tak bardzo długo i się kolegujecie, to to że go bardzo lubisz jest naturalne. Gdybyś nie lubiła go jakoś bardziej, to byście się nie znali tak długo.

Gość rozmarinka
Ale podobamy się sobie wzajemnie :) Zawsze spotykamy się w grupie naszych wspólnych znajomych. Miałam taką sytuację, że znajomi z boku pytali mnie czy jesteśmy parą. Coś jest i nie wiem.

To skoro jesteś pewna, że Twoje uczucia są odwzajemnione i jesteście naprawdę tak bardzo blisko ze sobą, to może szczerze z nim porozmawiaj?

Gość rozmarinka
Ddkl jest takie nie domówienie, boję się przekroczyć tę granicę, on widać też :) Ja przyjdzie co do czego to z nim porozmawiam ale jeszcze minie trochę czasu. Czy aż tak dobrze się znamy to ciężko powiedzieć bo kontakt kiedyś się nam urwał i teraz od jakiś paru dobrych miesięcy intensywne grupowe spotkania, dla jasności ;)

Gość rozmarinka
niedomówienie*

Grupowe? To może zaproś go gdzieś? Na bilard, do kina, na rowery (co tam lubisz)? Na pewno nie otworzycie się przed sobą na grupowych spotkaniach:)

Na pewno publiczność otwieraniu się nie służy:)

Gość rozmarinka
No właśnie o to chodzi. Boję się go tak pierwsza wyciągać przyznaję :P Co sobie pomyśli, żem taka napalona na niego :P

Gość rozmarinka
Wstydliwy jest :)

Gość rozmarinka
Wie że mi się podoba ponieważ nasz kumpel z nim rozmawiał. Nie chcę z siebie kretynki zrobić :P

Nie zapraszasz kogoś obcego, gdzie samo zaproszenie mówi "podobasz mi się". Ale jakoś się tam znacie:) Nawet jakbyś nie była nim zainteresowana mogła byś go gdzieś zaprosić, np na zasadzie zaproszenia zwykłego kolegi. Ja z jedną koleżanką jeżdżę setki kilometrów po różnych miastach w Polsce na konwenty anime, a inną byłem na tygodniowym wyjeździe w Czarnobylu, bo oboje wiedzieliśmy, że nie znajdziemy nikogo innego kto w ogóle chciałby się tam zbliżyć na odległość 100km. Więc naprawdę możesz się z nim spotkać bez robienia z tego randki:) Jak powie np, że jeździ na rowerze, to powiedz że też chciałaś ale nie masz z kim, czy może mogła byś się na doczepkę z nim zabrać itd.:)

Gość rozmarinka
Cholera chyba nie ma roweru ale jest to jakaś myśl :) Nie to, to analogicznie coś innego :P

Gość rozmarinka
ddkl dzięki za rozmowę ;)

Jasne:) Co do innych pomysłów, to takie w miarę uniwersalne wydaje mi się: -lubimy takie same filmy/książki -> oooo masz ten film, pożycz mi. Mogę wpaść jutro po pracy? -jak będzie mieć z czymś problem, to z dobrym wiatrem możesz powiedzieć, że się na tym znasz i że możesz mu pomóc jeśli chcę -> komputer/uzupełnienie PIT'a/... -możesz też poprosić o pomoc, najlepiej w towarzystwie o coś o czym wiesz, że to jest to w czym on jest dobry itd;)

Gość Jak ktos sie zadaje z pierdola
To tak jest :)

Gość rozmarinka
studiujemy ten sam kierunek, już mu nawet proponowałam pomoc w czymś to męska duma powiedziała "spoko dam radę" :) Więc skończyło się tylko na notatkach :) Spokojnie może nadarzy się sposobność :)