Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wyjąć ??

czy da się wyjąć tampona jeśli urwał się sznureczek??

Polecane posty

Gość jak wyjąć ??

wyjeżdżam na wakacje, dostanę tam okres, tamponów użyłam tylko raz, jednego, pamiętam, że musiałam bardzo mocno go ciągnąć, żeby wyszedł i teraz obawiam się, że mógłby mi się tam urwać i co ja tam zrobię, jadę do tunezji.

Gość asdfghkj
Pewnie dlatego musiałaś go tak mocno ciągnąć, bo nie był dobrze nasączony. Taki półsuchy rozpręża się na tyle, że ciężko go wyjąć, a nie ma jeszcze dość "poślizgu", żeby wyszedł gładko. Jeśli zdarzy Ci się coś takiego, odczekaj jeszcze trochę (z mojego doświadczenia wynika, że jeśli wyjmuję go po 2h, to jakbym sobie metalową tarką przejechała, po 3-4 można go wyjąć łatwiej). Jeśli to nic nie da, ukucnij i przyj tak, jakbyś chciała oddawać mocz, zacznie wychodzić, a Ty złap koniec palcami (przy opcji, kiedy sznurek się urwał). W ostateczności zawsze możesz nalać wody do wanny i poczekać, aż tampon zmięknie zewnątrz, wtedy też powinnaś wyjąć go bez problemu.

Gość Prawik1968
Co się martwisz. Jak urwie się sznurek to najwyżej zostanie Ci tampon do następnego okresu.

Gość jak wyjąć ??
dziękuję bardzo za rady, na pewno skorzystam! odnośnie poprzedniego użycia to ja go wtedy chciałam wtjąć po ok. 6-7 h i dalej był problem, użyłam średniego tamponu, może poiwnnam tego mniejszego?