Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata211

Niemowle ,wymioty

Polecane posty

Gość Małgorzata211

Dziewczyny cóka już 4 raz dziś zwymiotowała,ma 3,5 miesiąca.To moje pierwsze dziecko dlatego nie jestem za bardzo zorientowana ale wiem że nie jest to dobre.Dodatkowo zrobiła ciemno zielona kupkę.Proszę napiszcie doswiadczone mamy czy cos jest nie tak ? chce podawać jej duzo picia ale ona nie chce więc daje jej łyżeczka ale wypluwa.

Gość Małgorzata211
proszę o podpowiedz

Gość stara już matka
Idź koniecznie do lekarza,tak małe dziecko ma skłonności do odwodnienia ,a to jest na pewno niebezpieczne.

leć do lekarza,dziecko powinno być zbadane przez lekarza-może się odwodnić-z tym nie ma żartów!

Gość Małgorzata211
dziekuje

ale wymiotuje czy ulewa wiecej? karmisz piersia? jezeli piersia to kupka moze miec taki kolor bo cos zjadlas. moj maly taka mial zazwyczaj jak zjadlam banay albo inne owoce. ale mimo wszytsko ja bym poszla do lekarza

Gość stara już matka
Odezwij się po wizycie.

Myślę że coś zjadłaś ale do lekarza idź koniecznie.

Gość kasion
u mojego synka tez myslalam ze to wymioty ale to bylo po prostu obfite ulewanie. wygladalo to strasznie, bo lecialo "pod cisnieniem"... zdarzylo sie to nam 2 razy i samo przeszlo ale strachu sie nabawilam. wtedy nie mial jeszcze nawet miesiaca.

Czy ulewanie czy wymioty, faktycznie wizyta w szpitalu wskazana, bo skoro dziecko wymiotuje (czy tam ulewa obficie) ale przy tym nie przyjmuje płynów to może się odwodnić, tym bardziej przy takich temp gdzie się poci. Podadza kroplowkę - powinni przynajmniej. Przy okazji moze "wyjdzie" co jest przyczyną. U córki było podobnie, tyle że ja od początku wiedziam, że to refluks (mega wymioty, wrecz chlustające pod ciśnieniem) tyle że nie było to sporadyczne tylko notoryczne, wiec u was raczej to nie to. Przez to dziadostwa też wyjądowała w szpitalu z podejrzeniem odwodnienia (nbylo ok na szczeście pod tym względem) bo też nie piła nic. W każdym razie nie życze "przygody" z refluksem... Może to reakcja na mleko (tzn jeśli nie karmisz mm, moze coś przenikło i zaszkodziło) albo jakaś wirusówka. Daj znać, jak się czegoś dowiesz, po powrocie.

Gość Małgorzata211
Dziewczyny,od razu poleciałam do lekarza ale na szczeście jednak to tylko ulewanie.Aż mi ulżyło.Dzięki :)