Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina1.60.60

Wynajem pokoju- korzystanie z kuchni..

Polecane posty

Gość Alina1.60.60

Wynajmuję 2 pokoje, możliwość korzystania z łazienki, kuchni. Nie mieszkam w tym mieszkaniu, ale często tam przychodzę, 2 razy spałam w salonie bo jestem prawie pewna, że jak mnie nie ma siedzą w nim a płacą tylko za pokój. Salon jest otwarty na kuchnie i mam problem, rozumiem, że oni robią sobie jedzenie bo mogą korzystać z kuchni, ale czy mogą tam jeść jeszcze w dodatku jak ja tam siedzę, czy śpie ? jedyne co oddziela kuchnie od salonu to blat, facet o 6 rano wstaje smazy jajecznice (no ok, korzystac moze, na 7 do pracy itp), opiera sie o blat (w kuchni nie ma krzesel ani stolu) i sobie je, wyraznie widze ze sie gapi, albo w dzień przyjdzie wezmie cos do jedzenia opiera sie o blat i oglada z 15 min telewizje (która jest w salonie) . Skoro lokator płaci tylko za pokój czy może jeść w tej kuchni czy zwrócić mu uwagę? Aha i w łazience stało parę moich rzeczy, jedną wyrzucił (środek do mycia łazienki) bo stwierdził, że stara, a resztę spakował do pudełka. Przedmioty lokatorów, w łazience czy w kuchni powinny stać na wierzchu czy powinni je chować do szafki ? Chyba coś nie tak moje rzeczy do pudla a ich poustawiane. Zastanawiam się czy ich wyrzucić i znaleźć nowych, bo wyraznie wiedzieli ze moga korzystac z kuchni a nie w niej jesc bo to nie jadalnia.

Gość jytjujuj
Bes sensu to wszystko, tak to się wynajmuje jak sie mieszka z wynajmującym. Powinnas wynając całe mieszkanie i pobrać za to odpowiednią opłątę. Co sie dziwic, że ogląda telewizję skoro nawet nie masz oddzielnej kuchni, oczy mu wyłupisz?

Gość Alina1.60.60
nie chodzi mi o telewizje ale o to, że je w kuchni a chyba powinien w pokoju tak?? calego mieszkania nie wynajme bo mam pelno rzeczy w tym komody ktorych nie mam gdzie trzymac

Gość dwa słowa
jesteś jebnięta 🖐️

Gość Prawik1968
Po prostu grzecznie poproś faceta, żeby chociaż jak śpisz ograniczył korzystanie z kuchni do minimum.

Gość jytjujuj
Dlaczego ma jeśc w pokoju skoro może w kuchni????

Gość Prawik1968
Kultura nakazywałaby, żeby uszanować to że ktoś śpi.

Ja pierdole, a jadalnie w tym mieszkaniu masz, żeby było gdzie jeść? Nie ma? To wiedz, że normalni ludzie jedzą w KUCHNI Z KTÓREJ POZWOLIŁAŚ IM KORZYSTAĆ, a nie w pokojach, gdzie się ŚPI. Jesteś brudaską :O

Gość zrób sobie parawan
Kup sobie parawan lub zrób sama jakiś parawan, powieś żaluzje, zasłonkę... Przesuń szafę między salon a kuchnię... kup taką rozporową rurę jak do zasłonki pod prysznic i powieś zasłonkę. Taka rurka rozporowa w sklepach z wyposażeniem mieszkań koszt około 30-50zł, a intymnosć bezcenna i oczy lokatora niewydłubane ;-)

Gość Prawik1968
Nie myl pokoju z sypialnią. W kuchni się przyrządza jedzenie i zanosi do pokoju. :)

Gość kkkiiikkkaaa
Większość ludzi jada w kuchni/jadalni. A korzystanie z kuchni równa sie jedzenie w niej. Moim zdaniem powinnas zapewnić jakies miejsce do jedzenia - choćby składany stolik i dwa stołki, bo to paranoja jakaś jadać w sypialni. A jak masz problem, że ktos sobie zerknie 15 min. w tv to zasłoń sobie parawanem. Poza tym jestes nieźle pieprznięta.

Czegoś tu nie rozumiem? Wiadomo że jeżeli wszystko jest dostępne to facet korzysta! Wynajmij całe mieszkanie i po problemie.Z kuchni musi korzystać skoro płaci,telewizje ogląda przy okazji,skoro widzisz problem to radzę zrezygnować z wynajmu.Twoich rzeczy nie powinno być w ogóle w łazience.Facet na tyle uprzejmy że wszystkiego nie wywalił do kubła.Ja będąc na Jego miejscy bym tak zrobił!

Gość zrób sobie parawan
"rozumiem, że oni robią sobie jedzenie bo mogą korzystać z kuchni, ALE CZY MOGĄ tam jeść jeszcze w dodatku jak ja tam siedzę, czy śpie?" "Skoro lokator płaci tylko za pokój czy może jeść w tej kuchni czy zwrócić mu uwagę?" "czy ich wyrzucić (...), bo wyraznie wiedzieli ze moga korzystac z kuchni a nie w niej jesc bo to nie jadalnia." Poza tym coś sama nie wiesz co ustaliłaś z lokatorem :-( To w końcu wiedzieli wyraźnie czy nie??? Określ wyraźnie na czym polega "korzystanie z kuchni" lokatorowi i chłop będzie wiedział. A tak to liczysz że sam się domysli? Wyrzucaj dopiero jak sie nie zastosuje.

Gość kkkiiikkkaaa
Może rób jeszcze problemy z łazienką? Np. prysznic wziąć można, ale juz makijaż i ukłądanie włosów w pokoju:D:D Wysikać się można, ale tampon zmienić w pokoju:P Bo co to za korzystanie z łazienki ponad normę, skoro płacą "tylko za pokój":o

Gość zrób sobie parawan
"Twoich rzeczy nie powinno być w ogóle w łazience.Facet na tyle uprzejmy że wszystkiego nie wywalił do kubła.Ja będąc na Jego miejscy bym tak zrobił!" chamstwo, wyraźnie napisała, że płaci za pokój z korzystaniem z kuchni i łazienki. a to znaczy, że WŁAŚCICIELKA też z tej łazienki korzysta!!! Rozumiem, że skoro jesteś autorko bardzo rzadko w tym mieszkaniu to facet, żeby nie wycierać twoich pudełek z kurzu to ułatwił sobie i wsadził do pudła - to bym wybaczyła i albo bym sie zgodziła (skoro jestem kilka razy w miesiącu) , albo nie i jasno to powiedziała. Wyrzucac ci niczego nie powinien tylko przeterminowane też do pudła.

Gość ale jestes debila
jestes nienormlana

co za baba! skoro wynajmujący może KORZYSTAĆ z kuchni, to korzysta i to jego prawo trudno zresztą, żeby było inaczej korzystanie z kuchni też określilaś? że tylko wode w czajniku może i nei dłużej niż pół godziny dziennie? jak tam mieszkasz i masz otwarty salon, to sobie zrób przepierzenie jak stare babcie, albo wypirzaj stamtąd i wynajmij normalnie całe mieszkanie a nie wyłożyłas się na środku chałupy z bambetlami i wymagasz, żeby nikt na ciebie nie patrzył bezczelność ludzka nie zna granic

Gość zrób sobie parawan
Należy jasno i WSPÓLNIE ustalić (spisać) zasady wspólnego mieszkania i się ich trzymać. Każdy jak widać co innego rozumie pod określeniem korzystanie z kuchni i łazienki.

Gość zrób sobie parawan
Ewa, ty masz chyba nie pokolei... "a nie wyłożyłas się na środku chałupy z bambetlami i wymagasz, żeby nikt na ciebie nie patrzył bezczelność ludzka nie zna granic" do licha, w końcu to ona jest w SWOIM mieszkaniu i to wynajmujący ma się dostosować do niej i wynajmować, a jak się mu nie podoba to się moze wyprowadzić.

Gość zrób sobie parawan
"Nawet jeżeli wynajmujesz tylko jeden pokój to nie powinnaś tam przebywać." W wynajętym pokoju nie powinna przebywać, ale do licha, ona nadal tam mieszka! to jej własność

Fakt jest taki że właścicielka zajmuje najgorszą częsć mieszkania i ma problem a co to księżniczka nie przewidziała tego?Do gościa bym się nie czepiała bo to co piszesz jednak jest normalnym zachowaniem nic złego nie robi,nie stoi pół dnia tylko robi śniadanie je i idzie na prawdę tak trudno wytrzymać te kilka minut?

Gość kkkiiikkkaaa
Ja na miejscu gościa, gdybym usłyszała, że mam nie jadac w kuchni, złośliwie przyrządzałabym dzień w dzień najbardziej czasochłonne potrawy, np. bigos, pieczenie, piekła ciasta, itp. Bo zakaz jedzenia w kuchni to takie przegięcie, że aż przykro czytać.

Gość te verde unplugged.
"a nie wyłożyłas się na środku chałupy z bambetlami i wymagasz, żeby nikt na ciebie nie patrzył bezczelność ludzka nie zna granic" Bardzo dobrze powiedziane. Zwlascza, ze wylozyla sie tam zlosliwie, bo podejrzewa, ze przebywaja w tym salonie. Ona nie robi im laski ze im pozwala tam spac, oni jej za to placa, a ona laskawie pozwala jajecznice usmazyc. Spiac w salonie stwarza niekomfortowa sytuacje dla lokatorow, ktorzy pewnie glupio sie czuja muszac chodzic kolo spiacej baby o szostej rano ale nie maja wyboru, bo musza isc do pracy. W dodatku faktycznie brudaska jestes, normalny wlasciciel by sie cieszyl, ze wola jesc w kuchni niz w pokoju, a ta sie piekli bo jeszcze jej blat czy kanape za bardzo zuzyja.

Gość kafeterjanka taka jedna....
To wynajmij salon i jeden pokój a jeden zamykany zostaw dla siebie.I tak jak piszesz nie mieszkasz tam. Zamknij pokój żeby ci nikt nie wchodził a wynajmij resztę mieszkania.

Gość kkkiiikkkaaa
Ciekawe kto normalny wynajmie salon z aneksem kuchennym wiedząc, że w drugim pokoju mieszka lokator i będzie korzystał z kuchni. Gorzej niż pokój przechodni.

Dlatego je nie lubię mieć otwartej kuchni.

Gość te verde unplugged.
Autorko - zainstaluj jakies bramki w salonie, po piec zlotych za wejscie, dorobisz sobie :D To tak absurdalne co piszesz, ze trudno wierzyc, ze sama nie widzisz, jak jestes pazerna i wrecz smieszna.

Może znajdzie się jakiś desperat ;). Możesz jeszcze zrobić remont mieszkania i "zamknąć " kuchnie.

Albo wynajmij parze,małżeństwu. W jednym pokoju będą spać,drugi ty będziesz miała do dyspozycji a z salonu będą sobie korzystać swobodnie wszyscy.Najgorsze co może być to wynajmowanie pokoju w mieszkaniu gdzie mieszka właściciel.

Gość .sasankaa.
Jesteś nienormalna :o