Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sulka1989

Eskulap w Bielsku Białej ciąża

Polecane posty

Gość sulka1989

Witam!! Wątek był kilkakrotnie zakładany ale już bardzo dawno wiec postanawiam go odświeżyć. Szukam opinii na temat kliniki Eskulap w Bielsku Białej czy naprawdę jest taka dobra jak wiele kobiet ją zachwala? Ile trzeba przygotować pieniążków na pierwsza wizytę? I który lekarz jest godny polecenia.

Biernacki, ok 500 zł. A opieka kiedyś była lepsza. Teraz jest gorzej, babki się chamskie zrobiły, ale i tak o niebo lepiej niż w Wojewódzkim. Tam to była zgroza :O

Gość sulka1989
o dzięki za odpowiedź, właśnie dzisiaj zadzwoniłam umówić się na wizytę. Kobieta w recepcji niezbyt miła. Jednak póki co się nie zniechęcam:)) a dawno temu rodziłaś?

Trzy lata temu i było zajebiście. Półtora roku temu już było mniej miło :) Albo miałam pecha i na złe pielęgniarki trafiłam. Miałam cc ze wskazania podczas której dostałam krwotoku. Nic wielkiego ale założono mi do brzucha dreny przez co gorzej się czułam i bardziej bolało. Gdy poprosiłam o pomoc dwa razy mi odmówiono. Pierwszy raz gdy poprosiłam o mleko dla dziecka. Pielęgniarka powiedziała że mi nie da bo mam karmić i wyszła. Drugi raz przy przebieraniu, mały zrobił kupkę, poprosiłam o pomoc bo nie mogłam wstać, to też się wypięła bo "co ja jeszcze nie umiem" nie chodziło o to że nie umiem. Ale ogólnie pomoc medyczna była ok a to ważniejsze niż jakaś pielęgniarka. Teraz znów mnie czeka tam pobyt w lutym :D

Ach i odmówiono mi też gdy poprosiłam żeby zabrano małego choć na chwilę na noc - bardzo płakał bo był głodny, ja nie miałam pokarmu, odmówiono mi butelki, odmówiono mi zabrania małego i tak trzy noce pod rząd nieprzespane ech...

Gość sulka1989
O to faktycznie nieciekawie, po to tam są pielęgniarki żeby pomagać szczególnie po cc bo wydaje mi się że organizm dłużej do siebie dochodzi i te szwy na pewno bolą. Teraz trochę nastraszył mnie lekarz (31 tc) że maleńka ciągle leży główka do góry więc jeszcze sama nie wiem co mnie czeka;/ tym bardziej że to moja pierwsza ciąża.

Ale pomoc medyczna jest wspaniała. Miałam tą "przyjemność" leżenia w wojewódzkim, lekarka w ogóle krzyczała po nas że ją obudziliśmy ( no cóż dzidzia nie chciała czekać ;) )

Gość sulka1989
a powiedz mi brałas znieczulenie czy odwaznie rodzilas:) wogole nie wiem czego mam sie spodziewac bo to moja pierwsza dzidzia strasznie juz na nia czekam, ale wiadomo obawy sa ogromne:).

zaczęłam normalnie niestety nie doszłam do znieczulenia - skończyło się cc ;) Co do znieczulenia wiem od siostry że dają tak aby działał "prawie" do końca. Przy skurczach partych już czujesz wszystko :)