Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afgvadf

Praca - same problemy i jej ciągły brak

Polecane posty

Gość afgvadf

Mam 22 lata. Mieszka w duzym mieście. Pierwsza moja praca byl duży operator telefonii komórkowej gdzie spędziłam rok. Zwolniłam się bo ostatecznie miałam pracować przy ulotkach. Druga moja praca - poważna, dobra kasa, odpowiedzialne stanowisko itp. Ale szef chce mi zmienić umowe na śmieciową i obciąć wynagrodzenie...chyba bede musiała się zwolnić. Tylko, że od 3 miesiecy wysyłam cv i nikt do mnie nawet nie oddzwania... martwie sie o zycie, przyszłość w tym pieprzonym kraju. Jak zyc za najniższa krajową i sprostac wygórowanym wymaganiom pracodawców?? Dodam ze jestem po pierwszych studiach i kontynuuje kolejne do tego ucze sie hiszpańskiego, mówie po niemiecku i angielsku biegle.

Gość hgyhgy
co jeszcze robisz w tym kraju? na co czekasz?

Gość afgvadf
Cięzko jest wyjechać. Zostawić rodzinę, znajomych, bliskich...i zająć się praca fizyczna za granica, bo innej na pewno nie dostanę.

Gość no ale oprócz języków
to coś jeszcze umiesz??? Bo ja, nie to idź na tłumacza. Dziś wiele osób myśli, żę umie język jeden czy dwa i już ma pracę. OK język jest bardzo ważny,ale trzeba coś umieć jeszcze innego.

Gość afgvadf
Mam kursy szkolenia sprzedażowe z obsługi, pakiet office perfekt, do tego parę innych profgramów obsługuję.

Gość hgyhgy
czyli nic nadzwyczajnego - faktycznie, lepiej tu zostań - za granicą potrzebujemy ludzi chętnych do pracy a nie nygusów