Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoszukiwaczePrzygód

praca w anglii

Polecane posty

Gość PoszukiwaczePrzygód

Witam, mam dość nietypowy problem. Wraz z moim chłopakiem skończyliśmy właśnie szkołę, ja Liceum a on Technikum budowlane, jesteśmy razem dość długo i od dawna planowaliśmy, że po szkole wylecimy do Anglii, znajomy miał wszystko załatwić, ale jak idzie się domyślić- nic z tego nie wyszło :/ chcielibyśmy znaleźć coś na własną rękę, ale nie wiemy od czego zacząć ;( naczytaliśmy się o agencjach które oszukują o tym że na miejscu okazuje się że nie potrzeba już pracowników itd. Gdzie znaleźć dobrą prace na początek?? Ja mam doświadczenie w opiece nad dziećmi, troche pracowałam jako kelnerka oraz w sklepie, mój chłopak ma spore doświadczenie w budowlance. Pozdrawiam i czekam na jakieś dobre pomysły :)

Gość gtyujbghyu
W Anglii pracy dla was już nie ma - spóźniliście się o jakieś 3 lata

Bardzo trudno jest o pracę w Anglii obecnie. A teraz latem to raczej nie masz co liczyć że coś znajdziesz ( chyba że po znajomości). Naprawdę odradzalabym wyjazd. Jak już to do jakiegoś innego kraju, chociaż nie znam sytuacji tam.

Gość PoszukiwaczePrzygód
A jakie kraje polecacie??

Gość PoszukiwaczePrzygód
Tu w Polsce z praca jest tragedia :( Odechciewa mi się już wszystkiego robiąc za 800 zł ;/ co można z tego odłożyć?? kompletnie nic!

Gość kjkjkjllll
witamy w prawdziwym świecie ludzi dorosłych

Gość PoszukiwaczePrzygód
Polacy sami sobie są winni za stan jaki mamy, nie potrafimy nawet się zbuntować, już za komuny było lepiej.

Gość PoszukiwaczePrzygód
Nie mam do nikogo pretensji, widze że na temat odpowiedzieć nie potrafisz w takim razie nie komentuj

Gość kjkjkjllll
co? mam ci pracę za granicą podać na tacy?

Gość PoszukiwaczePrzygód
Tak poproszę :)

ja tez odradzam wam wyjazd.mieszkam w irlandii i tez jest nieciekawie z praca.. tak jak ktos wczesniej wspomnial,spozniliscie sie o 3,4 lata.. wtedy byl najlepszy okres.. proponuje niemcy..mam duzo znajomych ktorzy nie maja tam problemow ze znalezieniem pracy,w wielu miejscach mozna podobno porozumiec sie po angielsku.

Gość PoszukiwaczePrzygód
3 lata temu to ja kończyłam gimnazjum :p Niemcy jakoś mnie nie kręcą, nie wiem ale zawsze miałam uprzedzenia do tego kraju. Choć może czas się przełamać??

Gość kjkjkjllll
jedni pracę mają, inni nie jedni dobrze zarabiają, inni nie jedni szczęście maja, inni nie jedni rodzą się w bogatych rodzinach, inni nie skoro należysz do tych drugich - co można na to poradzić? - na takiej niesprawiedliwości społecznej stoi świat - nigdy nie będzie dla wszystkich po równo i dużo

no właśnie ja też zastanawiałem się czy jechać do Anglii czy do Niemiec i wybrałem w ostateczności Niemcy:) chociaż znam tylko angielski...ja Niemcy lubię, fajni ludzie:)

Gość kjkjkjllll
w Niemczech też na was nie czekają - chyba, ze znacie dobrze język i jesteście specjalistami w jakiej dziedzinie - inaczej kaplica

Gość PoszukiwaczePrzygód
A idzie dogadać się po ang. w Niemczech?? Jak znalazłeś pracę i gdzie? Na jakiś portalach? Bo sami nie wiemy od czego zacząć

Gość kjkjkjllll
tak niechętnego narodu do rozmawiania po angielsku jak Niemcy jeszcze nie spotkałam, no może jeszcze Francuzi

Gość PoszukiwaczePrzygód
kjkjkjllll- możesz się nie udzielać? Twoją opinie już znam, więc idź męczyć kogoś innego

Gość kjkjkjllll
czyli rady mają być takie jak sobie wymyśliłaś - a więc proszę: - jedźcie do Anglii, pracy tam w brud - pensje bardzo wysokie - jedźcie do Niemiec - nie trzeba znać języka - na każdym rogu czekają z propozycja pracy - jedźcie gdziekolwiek - na młodych ludzi bez wykształcenia wszędzie czekają z otwartymi ramionami pasuje?

a przez agencje angielskie nie próbujecie szukać pracy? jeśli znacie angielski to nawet w Warszawie jest Prowork, Ontos w Gdyni, Koncepcja we Wrocku, Imperial w Warszawie....przecież pełno tego jest a opinie o agencjach są na forach w internecie

Gość PoszukiwaczePrzygód
Naczytaliśmy się o agencjach i opinie są zazwyczaj negatywne. Język znamy b.dobrze, dlatego wybraliśmy anglie. Po prostu nie mamy doświadczenia i nie wiemy od czego zacząć

Gość doktor znadwago
a ile macie kasy na wyjazd?

opinie są negatywne ale nie o wszystkich:) od czegoś trzeba zacząć, na pewno na początku nie będzie łatwo, na emigracji z reguły na początku nie jest prosto....musicie zaryzykować i wybrać jakąś agencję...

Gość doktor znadwago
moje pytanie jest kluczowe - ile macie pieniędzy na wyjazd, wynajem i utrzymanie się przez jakiś ewentualnie miesiąc lub dwa jak praca z agencji okaże sie niewypałem i trzeba będzie szukać czegoś na miejscu?

Gość PoszukiwaczePrzygód
Ok 8 tysięcy

Z agencjami radzę uważać. Jeśli chcecie byle jaką pracę to jest taka agencja " First call" w Anglii. Dają ci pracę np. W fabryce, przy zbieraniu śmieci. Nie potrzebujesz doświadczenia...ale też nie wiesz na ile tą pracę masz. Mają odzialy w całej anglii. Tylko że to trzeba osobiście tam się zarejestrować. Ps. NIGDY nie dawajcie kasy agencji. To nielegalne. Agencje nie pobierają opłat za poszukanie pracy

ja mysle ze z agencjami pracy nie jest az tak zle jak wszyscy pisza..pracowalam przez wiele agencji i nie mialam jakos problemow..mysle ze na poczatek to jest dobre wyjscie.. pomoga wam w zdobyciu doswiadczenia.

jak wy się tak boicie zaryzykować to jak wy w Anglii sobie poradzicie? tam będzie tysiące razy będziecie musieli ryzykować:)

Gość PoszukiwaczePrzygód
Nie pojedziemy w ciemno bo to bez sensu. Zanim wyjade, chce miec dopięte wszystko na ostatni guzik, dlatego tu pisze, oczekując rad od ludków, którzy byli, są lub znają sie na tym- a takich w Polsce nie brakuje