Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dnalow

Spóźniający się okres

Polecane posty

Gość dnalow

Moi drodzy, proszę o szybką odpowiedź... Otóż: okres spóźnia mi się trzeci dzień. Na początku lipca, tj. tego miesiąca, byłam na obozie, na którym kończył mi sie poprzedni okres. Był to obóz górsko-żeglarski, na którym, muszę przyznać, miałam ciężki wysiłek fizyczny - góry i te sprawy. Poprzedni okres rozpoczął się 28 czerwca i według moich obliczeń prawdopodobna owulacja miałaby miejsce około 10 lipca. Gdy zobaczyłam się z moim chłopakiem po powrocie (11 lipca), uprawialiśmy petting, podobnie jak w następne kilka dni. Teoretycznie po wytrysku mył ręce (albo wycierał w chusteczkę nasączoną alkoholem), ale nie jestem pewna, czy on nie przeniósł jednak jakichś komórek spermy - a w tym plemników - do mojej pochwy przez palce. Strasznie się stresuję od jakiegoś tygodnia/półtora i nie wiem, czy to, czy wysiłek związany z obozem (i w sumie zmiana klimatu) mogą byc powodem spóźniania się okresu. Proszę jednak o opinię: jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Z góry dzięki za odpowiedź!

1. Trzy dni to żadne spóźnienie. 2. Owulacji się nie wylicza, nie wiesz, czy się nie przesunęła, jeśli nie prowadzisz odpowiednich obserwacji. 3. Zapłodnienie przez przypadkowe przeniesienie spermy na palcach jest wyjątkowo mało prawdopodobne. 4. Zrób test.

Gość dnalow
Ja po prostu strasznie się boję, jestem jeszcze zdecydowanie za młoda na ciążę... Przewrażliwienie ;) Jeśli miesiączka nie pojawi się do przyszłego tygodnia - zrobię test.

Gość notatkiozyciu.pl
Za młoda na ciążę to i za młoda na seks.

Gość dnalow
Nie było żadnego współżycia ;) jak wyżej napisałam - petting. Jakie mogą być jeszcze ewentualne powody opóźnienia okresu?

Gość Perw mobilna
Ale jakiego opóźnienia?

Gość dnalow
Spóźnia mi się dziś trzeci dzień, powinnam była mieć w środę 25. Oprócz tego, nie wiem, czy to ma znaczenie, parę dni temu, koło tygodnia, miałam troszkę białawe upławy... Robiłam dziś test i wyszedł negatywny, ale wiem, ze nie sprawdzają się one w 100%.

Gość dnalow
I na co ten stres? ;) Dostałam dziś @! :)