Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerwerq

JAK NABRAĆ PEWNOŚCI SIEBIE ?

Polecane posty

Gość qwerwerq

jak w tytule-poleci ktoś jakąś dobrą książkę?

Gość owocowa ja
Ile masz lat ?

Gość qwerwerq
30+

Gość może wiadrem
:-O

Gość owocowa ja
hm..bo już miałam Ci napisać, że pewnośc siebie przyjdzie ci z wiekiem :/ Tak było u mnie. W sumie pracowałam nad tym, ale i czas też dla mnie zadziałał jak lekarstow na wszytskie kompleksy.

Gość owocowa ja
A w czym tkwi Twój problem ? pewnie jeste jakiś zaplanik, tej niskiej samooceny, jaki ?

Gość qwerwerq
mąż mi zrył psychikę, muszę jakoś się podnieść ale jest cholernie ciężko

Gość owocowa ja
Ja czytałam wiele książek, ale u mnie miały nijaki wpływ na poprawę samooceny. Myślę, że nic nie podniesie Cię na duchu tak jak zmiany w wyglądzie i wyjście do ludzi.

Gość qwerwerq
chciałabym przeczytać właśnie taką książkę, w pewien sposób też by mnie wyciszyła a co do zakupów-tomusi poczekać

Gość qwerwerq
wychodzę, ale będę zaglądała proszę niech mi ktoś coś poleci 🌻

Gość owocowa ja
Nie chodziło mi o zakupy :] Ja niestety nie polecę Ci żadnej ksiązki, bo znam, żadnej wartej polecenia.

Gość Dociekliwa i szczęśliwa :)
Ja początkow też chciałam się podperzeć lekturką i tak robiłam, ale faktycznie coś w tym jest, że zmiany w wyglądzie, bardzo dobrze wpływaja na psychikę człowieka, bo u mnie było podbnie. Przeczytaj książkę Louise hay "Możesz to zrobić" albo tej samej autorki "Twoja wewnętrzna moc"

Gość politowanie dla niej ...
Jeśli masz problem z szacunkiem do własnej osoby, ciągle czujesz się mało atrakcyjny, zazdrosny o swojego partnera, swoich znajomych, masz problemy w kontaktach z własnymi rodzicami, to czas to zmienić i zacząć doceniać siebie i swoją wyjątkowość. Nie ma chyba na świecie człowieka, który byłby dokładnie taki sam jak Ty. Zespół cech, które posiadasz czynią Cię wyjątkową i niepowtarzalną jednostką. Każdy z nas ma talenty, które warto w nim odnaleść i doskonalić. Jak sprawić zatem, aby czuć się ze sobą lepiej i zwiększyć swoją samoocenę? 1. Codziennie rano po wstaniu z łóżka, mów do lustra "lubię siebie". Na początku możesz to nawet powtarzać przez minutę, aby w to uwierzyć. Możesz też mówić inne afirmacje, np. jestem wyjątkowy, wszystko mi się dzisiaj uda co zaplanowałem/-am. 2. Miej plany na następny dzień, na tydzień, miesiąc, rok oraz pięć najbliższych lat. Posiadanie celów w życiu sprawia, że czujemy się lepiej, dużo naszych planów jest realizowanych i tym samym czujemy się szczęśliwsi i bardziej spełnieni. 3. Nie porównuj siebie do innych osób. Tak jak napisałem, każdy z nas jest wyjątkową jednostką z kombinacją cech, których dokładnie takich samych nie znajdziesz u innych osób. Nie ma zatem sensu porównywać się do innych. 4. Myśl o wszystkim pozytywnie - nawet jak przytrafi Ci się coś złego, znajdź w tej sytuacji pozytywne strony, znajdź szanse, które można wykorzystać, np. gdy zwolnią Ciebie z pracy, myśl o możliwościach, które masz idąc do pracy w innym miejscu. 5. Znajdź czas na przyjaciół i nowe znajomości. Poświęć też czas na swoje hobby. Regularne kontakty z ludźmi, których lubimy i którzy nas lubią na pewno sprawią, że będziesz czuł się lepiej ze sobą. 6. Rób przysługi innym ludziom - ludzie będą bardziej Cię szanować i darzyć sympatią. 7. Planuj codziennie drobne przyjemności - np. spacer po parku, wizyta u kosmetyczki, wyjście do kawiarni, czytanie ulubionej książki z kubkiem czekolady, kąpiel relaksacyjna, rozmowa z przyjacielem itp. 8. Nie wierz innym, gdy mówią Ci, że Twój cel jest nie do osiągnięcia. Wszystkiego można dokonać, jeżeli w to wierzymy. Jeżeli bardzo czegoś pragniesz, myśl o tym intensywnie, zaplanuj to w szczegółach, a wszystko się spełni. 9. Jedz lub pij regularnie tran - zawiera on kwasy omega-3, które poprawiają nastrój. 10. Odżywiaj się zdrowo - w szczególności jeżeli masz nadwagę. Jedz dużo warzyw, ryb, kaszy, zero słodyczy, pij conajmniej 1,5l wody niegazowanej dziennie, jedz produkty bogate w białko. 11. Dbaj o swój wygląd. Ubieraj się w ubrania, w których czujesz się dobrze i podobasz się sobie. 12. Nie przejmuj się, gdy ktoś Cię krytykuje. Każdy ma prawo do swojego zdania, swoich upodobań, czy gustów. O gustach bynajmniej się nie dyskutuje.

Gość Mono dieta
nikt ci tego nie podpowie, sama musisz zaczac działac. google nie działa ?