Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierpniowa mamusia

w czym prac dzieciece ciuszki?

Polecane posty

Gość sierpniowa mamusia

Witajcie, jestem na etapie przygotowania wyprawki dla mojego maluszka ktory przyjdzie na swiat za miesiac. . Chcialam te nowe ciuszki poprac, ale tu gdzie mieszkam nie widze w sklepach zadnych specjalnych proszkow/plynow do prania rzeczy dla niemowlat. Prawde powiedziawszy to nie wiem czy w ogole takie istnieja... Czy moge je wyprac w normalnym proszku ktorego uzywam na codzien? Czy dodac plyn do plukania czy lepiej nie?To moje pierwsze dzieciatko wiec kompletnie brak mi doswiadczenia. Stad moje pytanie. Dla niektorych pewnie glupie :)

Gość gewrtopq
W Polsce to głównie proszek/płyn Dzidziuś (polski), Jelp, Bobas, Lovela i płatki mydlane np. firmy Barwa, może też być proszek hipoalergiczny typu Biały Jeleń. U nas na szkole rodzenia położna nie polecała żadnych płynów do płukania, im mniej chemii tym lepiej. Możesz przez internet zamówić, jak u ciebie nie ma, często też jest nieco taniej i większe opakowania.

Gość gewrtopq
Dla noworodka nie polecam prania w zwykłym proszku, zazwyczaj jest za mocny.

witam są specjalne płyny i proszki dla dzieci, które są delikatniejsze dla ich skóry i nie zawierają tyle chemii. Ja prałam w Lovelli, który kupiłam w Rossmanie(ale są też inne marki) a płuczę płynem z Biedronki taki biały i mały nie ma uczulenia. Ja jak robiłam wyprawkę to prałam też nowe rzeczy:) pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania