Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolalala_

Dieta dr Marii Dąbrowskiej

Polecane posty

Gość Karolalala_

Cześć :] Czy któraś z Was stosowała tę dietę? Wiem, że kiedyś był tu już wątek o tej diecie, ale nie było zbyt dużo info. Proszę Was o jak najwięcej informacji i może podzielicie się Waszymi menu :] Pozdrawiam:]

ja nie stosowałam ... na razie. Mam dobrą koleżankę, która jest na tej diecie co jakiś czas i bardzo chwali. Ona stosuje kiedy coś jej dolega, ostatnio np. miała jakieś problemy z wątrobą, wzdęciami ... Koleżanka moja je ogólnie mało co "normalnego", bo nie jada mięsa, węglowodanów, a na tej diecie ciągle podgryza warzywa - a to selera naciowego żuje, a to rzodkiewkę, ogórka... nie wiem, czy ona coś sobie gotuje, z tego co wiem to tylko takie "sałatki" robi... ta dieta podobno świetnie odtruwa i oczyszcza, ale jak poczytałam sobie co można a co nie, to jestem przerażona. Chyba nie dałabym rady... Co dziwne moja koleżanka mówi, że na tej diecie ma dużo energii, siły... A moja inna koleżanka zaczęła stosować i po dwóch tygodniach nie dała rady pracować, było jej słabo, miała jakieś "mroczki przed oczami", bardzo była śpiąca.

Gość Karolalala_
Też mnie właśnie zastanawia czy faktycznie jedząc jedynie te warzywa ma się energię i siłę nie tylko na codzienną pracę itd ale tez na ćwiczenia.. kiedyś wlaśnie tu na kafeterii dziewczyna pisała o tej diecie i niby po 6tyg cyklu schudła aż 20kg-czy to faktycznie możliwe?

Dieta Dr EWY Dąbrowskiej:O To nie jest dieta odchudzająca- spadek kg jest efektem niejako ubocznym całej kuracji. Poczytaj książkę " Ciało i ducha ratowac żywieniem" tam jest wszystko 🖐️

to nie jest dieta odchudzająca, chociaż przy zmianie odżywiania na pewno troche waga spadnie. Moja znajoma chudnie ok 3 kg na cykl... tyle, że ona normalnie też zdrowo się odżywia i jest szczupła. Myślę jednak, że te 20 kg to jakiś wyjątek. Z tego co się orientowałam to spadek wagi jest mały, kilka kg.

Gość marianna pe *
to jest dieta 800kcal, więc musi się chudnąć można zupy gotować np seler, kalafior i to zmiksować jest sie głodnym i w dodatku jak nie masz warzyw z własnej działki tylko sklepowa chemię, to o dupe rozbić te diete

Gość *minerva*
jestem chętna

Gość *minerva*
co? topik padł?

Gość *minerva*
spróbuj