Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu nikt mi nie pomoże...

Zatarty silnik.

Polecane posty

Gość czemu nikt mi nie pomoże...

Witam, od jakiś 300 km paliła mi się lampka z koneweczką na desce rozdzielczej, jak tankowałam auto na stacji benzynowej to poprosiłam pracownika żeby zobaczył co to za kontrolka. On spojrzał pokiwał głową i powiedział olej. Ja pomyślałam że to nic takiego i według rady pracownika olałam to, po przejechaniu 200 km coś zaczęło dziwnie stukać pod maską i auto zaczęło tracić moc. Podjechałam do mechanika i powiedziałam co i jak, on powiedział że silnik zatarty, teraz remont będzie mnie kosztował 2 tyś zł. auto warte 5 tyś Golf 96 r. Pytanie do bardziej rozgarniętych czy opłaca się remontować to auto czy oddać na szrot? Pozdrawiam.

Gość gość
Buba - omijajcie tych druciarzy z daleka!

Gość gość
sciema,trzeba było oleju uzupełnic

Gość gość
Czerwona kontrolka z "koneweczką":D oznacza brak ciśnienia oleju, autorce pewnie pompa padła i sobie beztrosko jeździła. A wystarczyło przeczytać instrukcję obsługi swojego golfa :D

Gość gość
No to trzeba udać się do specjalisty, a nie się zastanawiać siedząc na forum,, niesteytu sama sobie nieporadzisz z takim problemem. Ja z kolei zawsze się udaję tu http://www.bthfast.pl/. Mają do maszyn przemysłowych, mój mąż kupuje,a przy okazji zawsze można sobie podpytać co i jak

Gość gość
lepiej używać dobrych, markowych olejów i wymieniać je w porę. Ja używam od lat do ciężarówki oleje firmy Vanellus. Kupuje je w firmie http://www.hydroairmotor.pl/ nie mam problemów silnikiem, a dużo jeżdżę bo rozworze towar. Dobry olej silnikowy to podstawa.