Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KiedysMama

Mama za rok

Polecane posty

Gość KiedysMama

Czy jest tu ktos kto tak jak ja planuje zajsc w ciaze w przyszlym roku w wakacje? Czy zaczynacie juz jakies szczegolne dbanie o siebie? Zdrowa dieta itd?

Gość ojtam ojtam
indyk myślał o niedzieli.... za rok to sie może taaak wiele wydarzyć.. ciężko zaplanować nieraz 2-3 m-ce do przodu a ty myślisz o przyszlaych wakacjach - może wyluzuj - w ciąże możesz zajść po 2 latach starań to będziesz w ciąży w wakacje 2015 roku

Gość liiliada
Hejka, My z mężem również myślimy o potomku, chcielibyśmy rozpocząć starania w przyszłym roku ale juz teraz przygotowuje się do tego psychicznie i fizycznie. Ćwiczę, pływam, zdrowo się odżywiam, rzucam palenie (prawie się udało).

hej my tez planujemy kolejnego dzidziusia tak za rok rozpoczac starania

Gość ciężarna22
ja jestem w 5 tyg : ) zaliczam się do was czy już nie ? termin .. 03marzec ;D

Gość kldklaxc
planować to se możesz a potem przyłączysz sie do tych, które pragna zafasolkować a nie potrafią i pociagniesz dalej długi jak makaron spagetti wątek

Gość KiedysMama
gratulacje ciezarna22! Ja nie rozumiem niektorych wpisow, to ze mowie ze planuje nie oznacza ze nie zdaje sobie sprawy z tego ze nie zawsze ze jest tak jak chcemy, wiem ze moze sie nie udac od razu albo i dluzej przez miesiace i lata byc moze bedziemy musieli sie starac. Kazdy ma prawo planowac lub moze lepiej powiedziec myslec o przyszlosci i czemu ktos ma z tym taki problem. Wiem ze nie moge jeszcze w tym roku zajsc w ciaze(wiele spraw na glowie) ale bardzo chcialabym z przyszlym i bede szczesliwa jak sie uda. czekam na osoby ktore tak jak ja mysla o 'majstrowaniu' dzidziusiu w przyszlym roku - przylaczajcie sie!!!

Tak z nieśmiałością spytam - o czym zamierzacie pisać przez rok? Proszę się nie doszukiwać złośliwości, po porotu ciekawość mnie zżera..

Gość lalasunt
pewnie o śluzikach, tempkach i spermie męzusiów obrzydliwe krowy i tyle

Gość KiedysMama
Zakladajac ten temat chcialam pozyskac informacje od osob bardziej doswiadczonych( juz matek), szukalam pomocy, podpowiedzi... nie planuje pisac o sluzie czy spermie, mnie bardziej interesuje jak przygotowac sie do zajscia w ciaze a nie opisywanie w jakiej pozycji, ile razy na dobe....ahhh ciezko znalezc tu sympatyczne,pomocne osoby...

Gość polecam mm
a co tu jest do radzenia???? sex sex i jeszcze raz sex do tego nie trzeba sie przygotowywac gdzie tam przyszle wakacje:O pogieło cie? rownie dobrze twoje starania moga ciagnąc sie rok dwa trzy cztery czy np 5

Gość KiedysMama
do polecam mm Prosze doczytaj moje poprzednie wpisy to zobaczysz ze naprawde wiem ze niekonicznie musi mnie sie udac od razu itd itp zanim napiszesz ze mnie pogielo, przeczytaj dokladnie prosze.

Gość co za durnowaty i
bez sensowny temat:D:o

Gość kiRolinA
A ja się połączę do tematu. Też chcę być Mamusią na przyszły rok ja się uda! Ale najpierw 15 no dobra szczerze 20 kilo do zrzucenia:)

Gość a ja cie rozumiem
tez planuje zaciazyc na przyszly rok, teraz jeszcze na tabletkach ale za 2-3 m-ce chce odstawic, pozniej beda gumki zeby moj organizm wrocil do normy i do dziela:) w tym czasie postaram sie zgubic pare kilo, podreperowac zdrowie zaczac brac kwas foliowy i co najwazniejsze odkladac pieniazki zeby bylo nam pozniej latwiej:)

wcale nie uwazam by to byl glupi temat ja tez rozwazam zajscie w ciaze (ponownie bo mam juz coreczke). nie wiem jeszcze czy zaczynac staranka juz teraz czy jeszcze poczekac. jednak pierwsze co to chce zrobic to podstawowe badania na tarczyce i prolaktyne. poza tym zaopatrzylam sie tez w folik i staram sie lepiej odzywiac.

Gość KiedysMama
ja juz nie stosuje tabletek oj dlugo, potem mialam implanta ale bardzo zle go 'znosilam' wiec juz od ponad roku uzywam tylko gumeczek. Mysle ze to nawet dobrze sie stalo z tym implantem bo dzieki temu mam juz dluga przerwe od antykoncepcji hormonalnej. tez musze zrzucic pare kilo, u mnie nie taz zle bo z 3-4kg ale tez mi jest pod gore bo lubie jesc.Troche cwicze, tez chodze na basen, staram sie jesc zdrowo choc grzesze ze slodyczami i chipsami oj grzesze:) To na ile przed planowana ciaza mam zaczac brac kwas foliowy? niektore poradniki mowia ze 3mc a drugie ze 6mcy przed planowana ciaza, to jak to jest?

Ja slyszalam ze nalezy brac minimum 3 miesiace. Prawda jest jednak ze wiekszosc kobiet zaczyna je brac dopiero jak juz sie dowie o ciazy. ja zaczelam brac dopiero od 8 tc. corcia zdrowa (2 latka). teraz biore, ale troche w kratke. natomiast staram sie jesc duzo zielonych warzyw i slonecznik bo one tez zawieraja kwas foliowy. ponadto biore MagnezB6 na regulacje cykli. w sumie tyle. slyszalam tez ze witamina E wzmaga plodnosc wiec warto jesc marchewki:))

Gość KiedysMama
to thaisse80 Czy mialas problemy z zajsciem w 1 ciaze? po jakim czasie ci sie udalo? No i najwazniejsze - jak znioslas porod?

KiedysMama - tak mialam nieco problemu ze wzgledu na niereguralne miesiaczki (wyrownal mi doiero MgB6). W sumie staralam ie 5 lat ale nie byly to regularne starania. byly miesiace, ze sie staralismy a byly takie ze nie (gdyz mialam klopoty z praca). W koncu mozna powiedziec, ze wpadlam:)) Sama ciaza byla bezproblemowa, porod niestety byl wywolywany. wywolywanie poszlo w miare szybko, ale przy partych sie nameczylam bo corka miala krotka pepowine i nie mogla wyjsc. Wyszla dopiero po nacisnieciu na brzuch, ale zdrowiutka i bez zadnych problemow.

Gość ja tam się nie przygotowywałam
przed ciążą paliłam,piłam, źle jadłam i jak zaszłam zadbałam o siebie i jakoś ja i dziecko mamy się dobrze bez rocznych przygotowań na ciążę ćwiczeń witaminek itp nie przesadzaj i tak w ciąży nie wiadomo co się z tobą będzie działo i jak to zniesie twój organizm, możesz o siebie nie wiem jak dbać ale co z tego jak możesz rzygać kilka pierwszych miesięcy i twoje przygotowania i tak pójdą na marne ;) wylecą ci włosy posypią się zęby i cholera wie co jeszcze albo utyjesz 25kg jak ja i całą ciążę będziesz cieszyć się życiem, nie pisze złośliwie ;)

Gość ja planowałam za rok, jednak
od pół roku się staramy i nie wychodzi :(

Gość ojtam ojtam
ja też miała wizję jak to zajdę będę dbać - super się odżywiać itd a skończyło się na tym że jadłam frytki bo na widok czy zapach innych rzeczy miałam mega mdłości a im zdrowsza rzecz tym większe mdłości - całodobowe - kosmos

Gość ja vuu
ja tez po malu o tym mysle a mam duzo zebow do wyleczenia i od tego chce zaczac. musze rzycic palenie i troszke schudnac

Gość bubaduba
nie ma co się odchudzać przed ciążą chyba że ma się sporą nadwagę, ja przed samą ciążą nieco schudłam i potem to nadrobiłam w ciąży ;) bo apetyt na różności mi namieszał ;) lepiej jeść zdrowo przed i w miare możliwości w ciąży a potem przejść na dietkę po porodzie bo łatwo dostaniecie rozstępów