PascalT 0 Napisano Lipiec 27, 2012 Witam! Moja partnerka zapomniała wziąć 2 tabletek antykoncepcyjnych w starym opakowaniu w 3 tygodniu brania niestety nie postąpiła tak jak na ulotce a dokładnie tak : 29 i 30 czerwca nie wzięła tabletek, 1 lipca z rana wzięła 2 zaległe i wieczorem 1 normalnie a 2 lipca wzięła ostatnia tabletkę z opakowania i 7 dni przerwy Według ulotki albo powinna przerwać branie albo nie robić tej przerwy. Jednak zrobiła przerwę i 10 lipca zaczęła nowe opakowanie, a my współżyliśmy bez zabezpieczenia 13 lipca;/ I niestety o zapomnieniu tych tabletek dowiedziałem się po fakcie. Od roku bierze tabletki regularnie i to był pierwszy raz taki przypadek Moje pytanie czy nowe opakowanie jest skuteczne? Czy jednak jest szansa ze mogła zajść w ciążę? Dodam jeszcze ze partnerka ma 28dniowy cykl i w czasie 7 dniowej przerwy okres dostała 7,8,9,10 lipca Teraz partnerka narzeka na ból brzucha,głowy, czy zmianę nastrojów ale to tez może być spowodowane prze ze mnie bo ja strasznie panikuje ja tym w:cenzura:iam, ona była pewna ze nie jest i tyle aż przez moje gadanie zwątpiła i się zaczęła denerwować. Minęło dwa tygodnie i czy test ciążowy z moczu da już wiarygodny wynik ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 28, 2012 Można już zrobić test, będzie wiarygodny. Możliwość ciąży jest, bo jeśli odblokowała się owulacja to trzy dni przyjmowania tabletek to mogło być za mało, żeby ją zahamować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PascalT 0 Napisano Lipiec 28, 2012 A co jeżeli przed rozpoczęciem zażywania antykoncepcji, partnerka miała okres raz na parę miesięcy wiec ciężko to nawet nazwać nie regularnym, czy jest możliwość ze z jej płodnością jest coś nie tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 28, 2012 Nie zbadała przyczyny? :o Prawdopodobnie ma/miała jakieś zaburzenia hormonalne. Ale to nie znaczy, że to zmniejsza ryzyko ciąży w tym przypadku. Rzadkie miesiączki często są spowodowane podwyższonym poziomem męskich hormonów, a tabletki mają działa antyandrogenne i ten poziom zmniejszają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pijany kierowca 0 Napisano Lipiec 28, 2012 nie martw sie weterynarz usunie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PascalT 0 Napisano Lipiec 28, 2012 A mam takie jeszcze pytanie według jej krwawienia współżyliśmy 7 dnia cyklu, czy to nie są dni nie płodne? Czy przy 28dniu owulacja nie zaczyna się 12-14 dnia cyklu ? Chociaż rozumiem ze takie dane są przy 7dniowym krwawieniu a nie 4 dniowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 28, 2012 Długość krwawienia nie ma znaczenia. A dni płodnych się nie wylicza, bo nigdy nie ma się pewności ile dni będzie trwał dany cykl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 28, 2012 No i zapomniałam o najważniejszym. Tabletki antykoncepcyjne hamują owulację i jeśli nic nie zaburzy skuteczności tabletek to dni płodne w ogóle nie występują. Przy pominięciu tabletek owulacja może się odblokować-nikt nie jest w stanie odgadnąć kiedy. Generalnie potrzeba 7 dni nieprzerwanego przyjmowania tabletek, żeby owulacja została zahamowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach