Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstyd.

Polskie Zarobki to jakaś masakra

Polecane posty

Gość Wstyd.

Jestem obywatelem tego jakże pięknego kraju który powoli mnie zaczyna wkurzać zarobkami gdyż widzę ża na nic mnie nie stać. nie palę papierosów , alkoholu też nie pije oszczędzam na wszystkim woda,jedzenie,prąd itp. nawet zamiast jechac autobusem wole niekiedy przejść się pieszo i co nic z tego niemam co za kraj. zarobki w polsce przypominają niestety ukrainę. a nie cywilizowany świat. dziś widziałęm ogłoszenie o pracy wynagrodzenie 6,90 zł/h a bywa i za 5 zł przecież to jest stawka dobra dla osoby która nie musi sie utrzymać a nie osoby która chce wynająć własne mieszkanie, opłacić rachunki i jedzenie do tego mieć na jakieś rozrywki i ewentualnie samochód. niestety przy kosztach wynajmu min 800 zł mało co pozostaje na życie.

Gość naiwniiiaczzkaa
W urzedzie pracy maja staze za 700 zl i harowka 8h :-/

Gość hyyuu
harówkę to masz w fabryce a nie na stażu

Gość Remig007
Belgia, magazynier, placa za podstawowy czas pracy 7500zl netto = masz racje.

Gość naiwniiiaczzkaa
Ok podam inny przyklad. Moj brat codziennie zasuwal po 13h w zakladzie miesnym,niedziela wolna za 1100 zl. Ku r wa kokosy jak nic :-/

Gość bla blllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mieszkam w lubelskim, tu stawka tez 5zł/godzina i "umowa zlecenie" wow! i tekst "prosze rzucic studia bo u nas pracuje sie i weekendy" mowie o studiach zaocznych.

Gość Hostessa
Ja jestem hostessa i miesięcznie zarabiam 500 - 600 zł ( weekendy ) teraz sa wakacje wiec zarobię wiecje ;)

Gość Wstyd.
o kurcze czytam to i aż tak źle. nie marzę w polsce o zarobkach tak jak w belgii czy holandii bo do tego niemamy gospodarki ale chociaż niech będą podobne jak w czechach . aktualnie jestem studentem ale zaczynam myśleć poważnie o przeprowadzce za południową granicę może tam zarobki nie są tak rewelacyjne jak w anglii,holandii czy francji. ale zawsze marzyłem o mieszkaniu tam i zarobki jak na polskie warunki oraz koszty wynajmu są o wiele bardziej atrakcyjne. kiedyś jeszcze będąc młodszym podobało mi się w polsce uważałem ten kraj za fajny jednak życie tu nie jest idealne. może ktoś tu jest z CR i powie jak się mu żyje.

hmmm wystarczyłoby gdyby zarobki były adekwatne do wydatków. Albo przynajmniej rosły w takim samym tempie....