Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyle mam lat a nie wiem :O

mamusie - jak kroicie kapuste pekinska?do sałatki?tylko te mieciutkie liscie?czy

Polecane posty

Gość tyle mam lat a nie wiem :O

to od srodka co jest twardsze to tez?czy to wyrzuca sie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fluffy duffy
cale liscie przeciez te twardsze czesci sa nawet lepsze niz same liscie...fajnie chrupia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tyle mam lat a nie wiem :O
no to ja to wyrzuciłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do sałatki tylko te mięciutkie zielone a resztę kroję w paski i dodaję do dania chińskiego, tzn. podsmażam pierś od kurczaka wcześniej wymoczoną w maggi i obtoczoną w mączce ziemniaczanej, do tego właśnie te części kapusty pekińskiej, pokrojoną w paski paprykę, pokrojony w kostkę ananas i duszę, na koniec zalewam sosem słodko-kwaśnym ze słoiczka, podaję to z ryżem. Kiedyś też to wyrzucałam, do czasu jak podpatrzyłam na jakimś pokazie kucharza z knorra...on tak zrobił i powiedział, że nigdy tego nie wyrzuca. Polecam, bo to jest pyszne i szybkie danie:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×