Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina__30

uwolnienie żyranta od kredytu

Polecane posty

Gość Paulina__30

Wzięliśmy kredyt z udziałem żyranta ponieważ mąż ma pracę tylko na czas określony ale ma przedłużane umowy a ja zarabiam dorywczo co się trafi, ale nie mamy takich zarobków jak wymagano od nas do tego kredytu, ale spłacamy regularnie. Tylko że teraz naszej żyrantce się trochę plany zmieniły i chciałaby sama zakupić mieszkanie. Jak to jest z uwalnianiem żyranta, czy żeby uwolnić tą osobę to potrzebujemy mieć takie zarobki razem jak wymagano do kredytu na początku. Przy kredycie wymagano od nas albo umowy na czas nieokreślony albo na czas określony z wykazaną ciągłością pracy. W tym momencie wartość naszego kredytu też wzrosła w stosunku do stanu początkowego. Nie ukrywam też że w naszym okręgu trudno jest zdobyć pracę bo cały czas próbuję coś znaleźć, nie wiem co powiedzieć naszej żyrantce bo nawet jeśli dałoby się uwolnić ją od kredytu to przypuszczam że to może potrwać jeszcze trochę.

Najprostszy sposób, to znaleźć innego (akceptowanego przez bank) poręczyciela. Odpowiedź na swoje pytania znajdziesz wyłacznie u tego, z kim zawarłaś umowę kredytu.

Gość Paulina__30
Właśnie to nie jest takie proste bo reszta rodziny albo ma jakieś kredyty też albo się nie kwalifikuje. Zamierzam się wybrać do banku i się bliżej dowiedzieć ale akurat jestem teraz w miejscowości gdzie ten bank nie ma swojego oddziału więc próbuję sie czegoś przez internet dowiedzieć.

Gość trzeba innego żyranta
to niech ta osoba, która chce się uwolnić znajdzie ci kogoś w zastępstwie, no niestety nie ma tak łatwo, że się wymiksuje z kredytu. Jest wpisana i sama się nie wypisze bo tak chce. Plany jej się zmieniły, ale z tego powodu nie może zerwać umowy z wami i bankiem, no nie da się ot tak. A jak wy ją uwolnicie, to musicie mieć kogoś innego w zamian. To albo niech ona wam pomoże kogoś znaleźć, albo tak zostanie, bo tego się nie da załatwić szybko.

Gość Paulina__30
zobaczę jeszcze co mi w przyszłym tygodniu w banku powiedzą.

Gość kasia246ab
witam Czy wystarczy podpis tylko męża na poręczenie pożyczki dla znajomych , chodzi o dotację z urz pracy na działalność o którą sie starają, czy potrzebna jest również moja zgoda czyli małzonki poręczyciela ? Martwię się ponieważ znajomi spisali męza z dowodu, a jesli on podpisze w końcu dokumenty bez mojej zgody i bedziemy poręczycielami to wystarczy tylko mojego męża zgoda? :(

Gość gość
Szyba pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/