Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toootooo

nosidełka ergonomiczne

Polecane posty

Gość toootooo

hejka mam pytanko, czy macie moze jakies opinie i wlasne doswiadczenia z nosidłami ergonomicznymi dla 3miesiecznego dziecka? czytałam ze w dobrych nosidlach mozna od urodzenia nosic, a niektorzy na forach pisza ze dopiero jak głowke zacznie dziecko samo trzymac. nosicie swoje pociechy?

Gość toootooo
up!

Gość Nie sluchaj tego co ludzie
gadaja/pisza, tylko czytaj instrukcje obslugi. Producent zazwyczaj podaje minimalna wage dziecka od ktorej mozna je nosic w nosidelku i wage maksymalna do ktorej je mozna nosic. Nie kazde dziecko po urodzeniu osiaga od razu te wage, dlatego nie mozna powiedziec, ze one sa od urodzenia czy od jakiegos tam tygodnia/miesiaca, bo kazde niemowle inaczej sie rozwija. Trzymanie glowy tez nie ma tu nic do rzeczy, bo te nosidelka maja zawsze oslony na glowe, wiec ta glowa nigdzie sie nie majta.

Gość toootooo
no nosidlo jest od 5 kg np. Moja córa waży juz 6,3. trzyma główke ale wydaje mi sie ze do siedzenia jej daleko. producent nic nie pisze o wymogu ze dziecko ma samo siedziec a te wszystkie mamuski jak zaczarowane na forum pisza ze dziecko musi samo siedziec choc poza takimi forumowiczkami nigdzie takiej opinii nie znalazlam, wiec pytam tutaj, moze jakas mama nosila niesiedzące dziecko w nosidle i dziecku temu kregosłup sie nie połamał (tak piszą na forach...;/)

Gość pierwsze slysze, ze dziecko
ma samo siedziec zeby moglo byc noszone w nosidle, albo glowe trzymac. kto ci takich glupot nagadal? ty wierzysz przypadkowym postom pisanym przez niewiadomo kogo zamiast przeczytac instrukcje? jakas malo inteligentna jestes, naprawde.