Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aspire09

Do mam, które rodziły w lecie i miały problem z opuchlizną!

Polecane posty

Gość Aspire09

mam obrzęki stóp, rąk, z twarzy wyglądam jak po botoksie. Rodzę za tydzień. Jak szybko zejdzie mi ta opuchlizna? najbardziej martwią mnie stopy, chodzenie sprawia ból...

Gość Aspire09
up!

Gość pastrami
Zejdzie Ci natychmiast po porodzie.Ja jeszcze lezac w szpitalu nie poznalam wlasnych stop;)

Gość Aspire09
pastrami, dziękuję, pocieszyłaś mnie :)

Gość lkjkj
Ja też wychodząc ze szpitala dokładnie po 48 godzinach nagle zauważyłam, że znów mam kostki :)

Gość Aspire09
Uff :)

ja rodziłam w zimę i nie miałam opuchniętych nóg do końca aż przyjechałam na patologie ,tam na sali 35 st ,nogi zrobiły sie banie ,a potem po porodzie leżałam 8 dni ze względu na dziecku też w tej temperaturze,lekarze mówili że opuchlizna do 2 tyg może sie utrzymywać a ja po nie całych dwóch dniach od powrotu ze szpitala miałam nogi wszystko od puchło w normalnej temp w domu.

Gość aleshi
Rodziłam dwa lata temu 7 sierpnia. Wtedy były też upaly. Nogi miałam tak spuchniete ze szok. Na prawde były takie jak teraz moje dwie i jeszcze troche. Po porodzie przez chyba 2 miesiace z nimi walczyłam.... Ogólnie bylam mozna powiedziec cała opuchnieta - jakby mi sie woda w organizmie zatrzymala..... ale od łydek w dół to masakra. Okłady różnego rodzaju robiła... o kremach juz nie wspomne..... Takze współczuje CI!!!!!!!

Gość Moja córka z rana
Jedz morele! Morele sciągają opuchliznę . Mój tato miał kedyś operację i strasznie spuchły mu nogi i lekarz wspomniał o morelach by jadł je w domu.

Gość Moja córka z rana
Dodam jeszcze że ja rodziłam w zimie a nogi po operacji miałam jak balony i sączyła się z nich woda (po każdym stąpnięciu miałam mokre skarpetki) i w domu też wypróbowałam sposobu który podałam i pomogło , mojemu tacie też, dlatego wypróbowałam. Nogi trzeba często trzymać wyżej niż reszta ciała i pić sporo wody bo tu paradoksem jest właśnie to że im więcje wody przejdzie przez organizm tym lepsza jej transparencja i sprawniej załogi wodne i opuchlizny są usuwane.

Gość Moja córka z rana
nie załogi ale złogi ;D

Gość ecie pecie co powiecieee
Ja rodzę za 3 tygodnie, a nie mam żadnych obrzęków, opuchlizny. Ale ja zawczasu o to zadbałam, wyeliminowałam sól i piję hektolitry wody. Nawet lekarz był zdziwiony, że przy takich upałach i przy kilogramach, jakie przytyłam (22) nic mi nie puchnie..

Gość ajkds
dwa lata temu były koszmarne upały :D teraz to jest pikuś, bo trafiają się "normalne" dni, a w 2010 jak się zaczeły upały w czerwcu to ciągneły się niemal do wrzesnia...mi akurat na czerwiec/lipiec/sierpień przypadły 6/7/8 miesiąc.. ale miałam to szczęście, że nie spuchłam ani razu, do konca miałam kostki ;) ale oddychało mi się cieżkawo :)