Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wrażliwy człowiek

Czym dzisiaj jest miłość?

Polecane posty

milosc istnieje i ma sie dobrze;-) szukaj jej poza "mainstreamem" bo najwidoczniej nie jest trendy - tak jak zamazpojscie czy kredyt hipoteczny;-))

prawdziwa miłość jest tak słabo dostrzegalna,nie każdy okazuje serce bliźnim,wstyd Miejmy nadzieję że ten koszmar nie będzie trwał wiecznie!

uladana " ... To jest szacunek dla drugiej osoby, pragnienie jej szczęście, zaufanie, oddanie, wierność,a nie jakieś głupie zauroczenie, które zaraz minie..." Zgadzam się z tym zdaniem. Może podam przykład inny rodzaj miłości. Między mną a moimi siostrzeńcami. Gdy dzwonie do nich to pierwsze co słyszę to "wujku przyjdź do mnie, kocham Cię". Mają zaledwie 3 latka i pewnie nie zdają sobie jeszcze sprawy co to znaczy kochać ale wiedzą co się wtedy czuje. Dla mnie miłość to również dbanie o bezpieczeństwo drugiej osoby nawet kosztem nas samych. Gdy w upały pełno pszczół latało na placu zabaw gdzie razem byliśmy odganiałem je własnymi rękoma przez co jestem dziś nieźle pogryziony. To również opieka i trwanie przy kimś w trudnych sytuacjach. Gdy chłopcy mieli katar byłem z nimi i wycierałem im nosy, gdy mieli ospę gdzie było kilka smarowań maścią każdego dnia również z nimi byłem. Może to nie są wielkie heroiczne czyny ale to co sprawia, że chcę być z nimi każdego dnia to właśnie miłość.

Gość uladana
AStoAS No i dlaczego na tym świecie jest tak mało ludzi takich jak ty? Którzy rozumieją że życie nie polega na ciągłym doświadczaniu przyjemności, tylko na poświęceniu i dawaniu szczęścia innym, co pozwala samemu doświadczyć szczęścia.

Może dlatego, że wychowali mnie rodzice a nie telewizja?

Gość uladana
Pewnie masz rację. No i szczęściarz z ciebie, bo nie wszyscy rodzice nadają się do wychowywania dzieci. No i wielu z nich nie wie czym jest miłość, tworzą niezdrowe rodziny, wpajają dzieciom chore wzorce, niszczą ich samoocenę. Jednym słowem krzywdzą swoje dzieci.

Gość mrcnvtbvy
Mylicie miłość z uzależnieniem

Gość zależy od człowieka
Piękne słowa uladany. Miłość to skarb, to dar Boga dla ludzi, by zaspokoić ich głód kochania, bycia kochanym. Miłość istnieje jest- tylko trzeba się na nią odtworzyć.

Miłość istnieje , każdy z nas powinienen poszukać tej prawdziwej miłości. Będziecie wiedzieli kiedy to nastąpi. Zauroczenie się od pierszego wejrzenia to nie jest milość , ją trzeba powoli odkrywać w sobie i w partnerze

Gość uladana
Dla mnie to nawet nie chodzi o to, że miłość trzeba odkrywać, tylko raczej o to że trzeba ją tworzyć. Nie wiem czy ktoś z was czytał może Małe zbrodnie małżeńskie, ale tam był piękny cytat, który bardzo mnie uderzył, ale w sumie zgodziłam się z tym. Słowa te padają między dwoma małżonkami i brzmią one tak: "Chciałabyś, żeby miłość dowiodła ci, że istnieje. Nie tędy droga. To ty masz dowieść, że istnieje."