Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecie pecie co powiecieee

Kiedy obniżył Wam się brzuch przed porodem?

Polecane posty

Ja jestem na końcówce 37 i jeszcze nic. Przynajmniej nic nie zauważyłam. Czy to obniżanie jest aż tak znaczące, że zauważę gołym okiem?

Gość wstyd mi
tak zauwazysz a bbyc moze odczujesz skutki obnizenia,pikeaca skore i nagle milion rozstepow,ja tak mialam przez cala ciaze kilka pojedynczych rozstepow a potem w 34 tyg jaa sie brzuch obnizyl to az mnie skora piekla

jezu, weź mnie nie dobijaj. Ja mam tyle rozstępów, brzuch zaorany, a Ty piszesz, że będzie ich jeszcze więcej??!! ja pierdziu.... :(

Gość wstyd mi
niekoniecznie bedzie tak u ciebie napisalm ci jak bylo u mnie rozstepy mam okropne szerokie,skora sie pwoli wchlania jeszcze sporo jej zostalo i tluszczu tak samo jednak z tym jakos mozna powalczyc a na rozstepy nic sie nie da zrobic tzn da jak masz duza zasobnosc portfela to wszystko sie da

Gość piskoolina
Ja nie zauwazylam,gin mi w 36 tyg powiedzial,ze aie brzuch obnizyl,o dziwo jedna kolezanka tez zauwazyla,a ja jakos nie :p nie apowodowalo to rozstepow u mnie. i nie mialo wplywu na przbieg porodu -musieli mi wywolac,bo odeszly wody i nie bylo skurczy

Gość gryczka
Mnie się obniżył około 36 tygodnia, a poród zaczął się w ukończonym 38. Było widac róznicę, a przede wszystkim ją odczuła - znacznie lżejsze oddychanie, ale jednocześnie nieprzyjemny ucisk na pęcherz :-p

Jakiś tydzień przed porodem nieznacznie. W dniu kiedy urodziłam bo brzuch mi prawie na kolanach leżał tak opadł.

w 1 ciązy w ogóle (tak odczuwalnie przeze mnie i zeby mi najbliżsi mówili:) w 2 ciązy około doby przed porodem, ale to tak bardzo, ze przeszkadzał w chodzeniu do góry po schodach:D

Czyli każda przechodzi to inaczej. No nic, pozostaje mi czekać :)

Gość żabcia....
W 37 tygodniu...urodziłam równiutko w 40.

A to prawda, że obniżony brzuch można poznać po tym, że między piersiami a odstającym brzuszkiem (jakkolwiek to wygląda) zmieści się płasko ułożona dłoń? Tak na necie przeczytałam.

Gość 3mma3
brzuch obniżył mi się parę dni temu a jestem w 38 tygodniu, dzień wcześniej miałam bardzo często twardnienie brzucha i zastanawiałam się dlaczego , po obniżeniu znacznie rzadziej się napina - na szczęscie jeszcze nie widzę rozstępów ale podobno i tak mogą się pojawić zaraz przed porodem:) nie pozostaje nic innego jak smarować dżemorem i czekać!