Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ble_ble

ROZSTĘPY w młodym wieku

Polecane posty

Witam, mam 17 lat i niecałe pół roku temu zauważyłam że w wewnętrznej części moich ud pojawiły się mało widoczne rozstępy oraz między pośladkiem a nogą czerwone i lekko wypukłe. Jestem osoba szczupłą, więc możliwe że pojawiły się z przyczyny przytycia z wagi 54 wzwyż o 3 kg, ale teraz powróciłam do poprzedniej, wstydzę się ich i nie wiem co na nie poradzić, czy kremy pomogą? Czy mam może się wezwać do jakiegoś specjalisty? [ w sumie wolałabym na własną rękę je usunąć] Proszę o pomoc, chciałabym zmienić swoją cerę.

Gość niuu
jeśli masz skłonności do rozstępów to wiek i waga nie mają nic do tego. Wystarczy sam fakt dojrzewania. Możesz masować skórę kremami ale to sprawi tylko tyle że rozstępy staną się mniej widoczne, nie znikną niestety. Jedyne co je usuwa to działania chirurgiczne, ewentualnie zabiegi kosmetyczne ale tu dla efektu musi być ich cała seria a koszt jest spory wtedy. Poza tym jesteś młoda więc ciało jeszcze się zmienia.

Gość niuu
Zabiegi kosmetyczne zmniejszają tylko widoczność ale nie likwidują rozstępów.

Gość racja rąstępów które już są
nie zlikwidujesz, ale możesz sprawić że będą mniej widoczne i zapobiec powstawaniu nowych najlepiej oliwka do ciała (np. dla kobiet w ciąży, albo "anty-celulitowa") - takie oliwki najlepiej nawilzają i uelastyczniają skórę.

Ah, no trudno. Dziękuję bardzo za pomoc, będę używać chociażby tej oliwki, żeby zmniejszyć widoczność. ;)