Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ja jestem az tak pechowa

mam krótkie okresy zatrudnienia w CV i znów mnie zwalniają

Polecane posty

czuję się, jakbym była tym leżącym, którego się kopie 😭

Gość procenty i promile
a czemu cie zwalniaja?

Gość mleko z cycyków
nic nie dzieje się zupełnie bez przyczyny, przykro mi :(

a bo tak, bo sie okazalo, ze cos zrobilam kiedys tam, i kiedys tam i ze w zasadzie to nie ma powodu, ale im nie pasuje

Gość fkfkjggkhg
Byłaś karana, nie licz na umowe o prace ;)

e tam, karana :o karana zasrana...

Gość eqweqwew
pierwsza pracę zakończyłam po 3 miesiącach, sprzątałam popkorn w kinie, nie przedłuzyli mi umowy bo powiedzieli, że jestem za powolna i za mało przebojowa. druga praca- sprzedaz okularów- zakończyła się po 1 dniu, bo szło trzech gosci, jeden dla zartu popchnał drugiego w stojak i mi go częściowo zniszczyli, że gosc jak przyjechał to się wkurzył trzecia praca - przy opiece nad dwoma starszymi osobami tez zakończyła się po jednym dniu bo babce ( to było małżeństwo) nie spodobało się że robie sobie warzywa na patelnię w domu- stwierdziła, że nie umiem gotowac bo to jedzenie z puszki

Gość gdzie są
a jakaś praca w zawodzie? Masz jakis zawód? takie zatrudnienie jakie opisujesz i tak nie miałoby znaczenia przy szukaniu jakiejś konkretnej pracy na dłużej, bo to są prace właśnie na chwilę

eqweqwew-dziewczyno, szukaj czegoś ambitniejszego, gdzie coś się nauczysz. ....to może zakończą się te prace po paru tygodniach/miesiącach, bo inaczej

Gość eqweqwew
jesli chodzi o mnie, to mam zawód- historyk. :( I tak nie mogę pracowac w szkole, bo nie mam specjalizacji, poza tym tam potrzeba z tego co słysze praktycznie od kazdego- znajomosci. Więc szukam, a w zasadzie juz zrezygnowałam, pracy jakiejkolwiek.

Gość gdzie są
a o jakiej pracy (i gdzie?) myślałaś, kiedy składałaś papiery na historię? bo chyba nie nauczyciel, skoro nie masz specjalizacji?

Gość eqweqwew
myslalam o archiwach, ew. biurach, dzienikarstwie, jak byłam w liceum to kazda osoba po studiach b. łatwo znajdowała prace w masie firm jakie się otwierały, nigdy nie marzyłam o wysokich zarobkach, tylko spokojnej pracy za kwote co wystarczy na zycie. Obecnie jestem juz po 30, kiedyś było inaczej

Gość zawsze nauczycielskie
mozna zrobic to kosztuje ponad tysiac na co czekasz?

Gość gdzie są
więc konsekwentnie i uparcie szukaj takiej własnie pracy, a do tej pory... może np korepetycje? W końcu ci sie uda. Nie możesz tracić nadziei.

Gość eqweqwew
słyszałam że dwa tysiące, ale w szkołach zwalniają, jakim cudem znajde pracę?

Gość eqweqwew
gdzie sa- nie mam co szukac pacy w biurach czy dziennikarstwie, bo tam jest 200 osób chętnych na miejsce, ja mam 34 lata i w cv- 3 przepracowane miesiące. Szukam osrystych prac, zeby nie trzeba było go pokazywac, typu sprzątanie czy niania

eqweqwew - ja Ci powiem co zrobic: idz nawet na kase w markecie, abys miala kontakt z duza iloscia ludzi. Powiedz, ze chcesz wreszcie pracowac i miec placone skladki i zeby Cie zatrudnili. I uparcie sie przypominaj.

Gość z zagranicy
wyjedz za granice - o prace o niebo latwiej, i przede wszystkim nie za smieszne (co wcale nie jest smieszne) pieniadze

jak szukac takiej pracy?

Gość W makro
A po co piszesz w cv o tych pracach?,pewnie i tak mialas na nie jakies smieciowe umowy. Napisz nowe cv i skladaj gdzie sie tylko da,predzej czy p[ozniej napewno cos sie trafi. Takie cy jak masz obecnie to tylko na Twoja niekorzysc dziala,bo potencjalny pracodawca po jego przeczytaniu nawet nie bedzie sobie glowy zawracal zeby Cie na rozmowe zaprosic bo od razu pomysli ze jakas nieudolna jestes.

Gość z zagranicy
a masz jakichs znajomych za granica? bo najlepiej szukac na miejscu. na poczatek najgorsza praca typu sprzatanie hostelu, a potem cos lepszego.. sama zobaczysz, ze nie bedziesz chciala wrocic.

W makro -to sa prace w zawodzie, dlatego o nich pisze

nie mam znajomych zagranica.

Gość z zagranicy
wszystko zalezy od ciebie. ja jak wyjechalam kilka lat temu to tez nie mialam tam znajomych, przez pierwszy tydz mieszkalam w hostelu, pozyczalam kase, bylo ciezko

szkoda mi tego, co juz zainwestowalam tutaj w siebie i nie wiem czy wytrzymam tesknote za rodzina