Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ????????????????????????!!!!!!

czy mozna dziecku dawac wase?

Polecane posty

w domu nie jemy chleba tylko wlasnie wase ii mam opory zeby podac to dziecku,i tak kupuje chleb ida 2 kromki i do wyrzucnia

Gość jdksjfl
to zalezy od wieku dziecka ale takiemu powyzej roczku spokojnie bym dala

no wlasnie ona nie ma roczku ma 9/10 miesiecy,skubnie czasem ode mnie np przetarlam jej dzisiaj maliny dodalam jogurtu naturalnego a sobi zrobilam wase z almette i co tamtego sprobowala kilka lyzeczek i patrzac na mnie wola am dalam jej doslownie kilka gryzow ale sama nie wiem, z chleba dostaje skorke zeby sobie zabki ztepic ma ich juz 8 ,ale ta wasa wydaje mi sie za szybko dla niej

tzn skonczone 9 miesiecy i idzie jej 10 miesiac

Gość okaoka
masz krolika czy dziecko?kto ma sobie zeby tepic? dziecko? o ludu :-)

A dlaczego jecie wase zamiast chleba? W przeciwienstwie do tego co jest powrzechnie uwazane to nie jest zdrowa alternatywa chleba. Wasa to zwykly chleb poddany procesowi usuniecia wody. Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze aby powstala jedna "deseczka" wasy potrzeba uzyc kilka kromek chleba (po usunieciu wody kromka zmniejsza swoj rozmiar kilkakrotnie). Lepiej jesc ciemne, pelnoziarniste pieczywo a jesli chodzi o gluten, to mozna samemu upiec chleb z maki bezglutenowej.

Gość okaoka
a chleb podziel na porcje i zamroz.rozmrazaj te 2kromki na dzien i daj dziecku.z maslem najlepiej.odrobina:-)

Gość cambio dolor
Jest wiele piekarni,które oferują pieczywo na wagę-tam możesz kupić np 2 kromki.

Gość oLkad3222
pieczywo chrupkie wbrew pozorom nie jest zdrowsze od zwykłego chleba. Jak macie zamrazarkę to kup normalnie chleb i zamrażaj. Wyciągaj po dwie kromki dziennie.

można przecież kupić chleb na wagę - kupujesz 2 kromki i problem rozwiązany ;)

sorki cambio dolor, nie przeczytałam Twojej wypowiedzi więc Cię powieliłam ;)

Gość cambio dolor
Anulsss :)

nie mam krolika a dziecko i tak sie mowi zapozostale wypowiedzi dziekuje macie racje z zamrozeniem,ja niestety mieszkam w malym miasteczku i nie ma piekarni

Gość jnhjhlk
ja też pierwsze słyszę, że dziecko ma sobie zęby tępić:/

Gość cuuukierek
zęby tępic? a co to za wiejskie madrosci? buahahaha:P

o boziu same miastowe scierac pasuje lepiej?ale jak ktos nie ma nic madrego do powiedzenia w temacie a hce zaistniec to zacznie jechac po autorce w tym przypadku mnie zeby tylko zejsc z tematu topiku i go rozwalic puste kafeterianki mowie tu o cukierkkkku itp,reszcie dziekuje a tepym babom radze znalezc sobie zajecie

*chce

Gość lalasunt
nie wazne glupia pizdo czy scierac czy tępic!!! dziecko to nie swinka morska czy krolik jebana w dupe niedouczona szmato!!!

ty lamusie czy jak ci tam dziecko wg ciebie do roku czasu powinno miec miksowane posilki nie? i dla twojej wadomosci znam dziecko ktoremu odkrajano skorki od chleba, miksowali posilki i co jedynki ma jak zajc dlugie i stomatolog ich opieprzyl wlasnie ze dziecko powinno sobie "ŚCIERAC" ZEBY WLASNIE TAKIMI TWARDYMI POKARMAMI TEPA IDIOTKO ZE TACY LUDZIE JAK TY MAJA DZIECI

Gość lalasunt
nie powinno głupia kurwo-widac ze nic nie kumasz chodzi o to jebany przyglupie o myslenie ze dziecko ma sobie tepic czy scierac zeby co jest totalna bzdura!!!!! pojelas oslico roku???????????????????????

Gość fluffy duffy
Hahaa, ja tez pierwsze słysze o jakims scieraniu zębów:D I tez mi sie skojarzyło z krolikiem:D Podawanie stałych pokarmow ma bardzo duze znaczenie, ale nie ma nic wspolnego ze scieraniem zębów:DDouczcie sie mamusie:D

To powiedz to stomatologowi i pediatrze ty idiotko, maz cie nie ruchal ze taka czepliwa,a moze obraca jakas zajebista laske bo na ciebie pasztecie patrzec nie moze ty stara kurwo z wiadrem miedzy nogami

Gość Jak to scierac zeby?
Ze niby dziecko ma scierac zeby? Przeciez ludziom nie rosna zeby ciagle jak nutriom czy bobrom! Co z toba dziewczyno? A Wasa jest troche za twarda do gryzienia dla dzieci. Mnie doroslej osobie nie latwo gryzc pewne odmiany Wasy, a co dopiero dziecku niemajacemu roku i wszystkich zebow. Do tego zawsze kaleczy mi podniebienie i podraznia szyjki zebowe.

Gość lalasunt
No gdzie zniknelas glupia kurwo od wykrzykników?

Gość kobieto Ty masz dzieci???
Żal,że matka się tak odzywa. Albo znajomi opowiedzieli Ci bajkę,albo Ty tutaj bajki piszesz. 1. Rzucie skórki uczy rzucia,rozdrabniania pokarmów. 2. Ścieranie zębów np w wyniku zgrzytania może prowadzić do bólu głowy, kręgosłupa, ubytków w zębach itp. Także dziecku się nie ściera zębów moja droga.

Gość Jak to scierac zeby?
No i nie dawaj dziecku ktore nie ma roku Almette, bo to bezwartosciowy syf.

Gość idel
lamusko nie bede tracic na ciebie czasu bo mam ciekawsze zajecia a zwlaszcza o tej porze a ty idz poszukaj mezulka pod knajpka albo burdelem moze starczy mu sil zeby cie jeszcze bzyknac