Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

magnez ,a preparat witaminowy !!!!!!!!!!!!!??

Polecane posty

czy jesli zazywam preparat witaminowy - nie ma w nim magnezu ,ale jest m.in wapn ,dokladnie biore prenatal claasic ,gdzies obilo mi sie o uszy ,ze magnez slabo sie przyswaja jak jest wapn ,a zelazo jak jest magnez ,ale tak ktos mi powiedzial ,ale nie wiem ,czy tak jest ..moze wy wiecie ?? jak to jest ??

Gość selicidao
zapytaj w szpitalu, w ktorym ponoc lezysz:O sa tam chyba jacys lekarze, prawda????????????????????????????????????

Gość jkoppkip
leżysz w szpitalu w którym Ci podtrzymują ciąze, czy w obozie smierci? Myslisz, ze lekarze nie wiedza co robia...

ale lekarze nie wiedza ,ze biore prenatal ,a obchod jest o 9 rano.dopiero :-(:-( a tu dziewczyny sa caly czas wiec pytam po to jest to forum , a sa tu napewno dziewczyny ,ktore biora magnez i inne preparaty i moga cos doradzic ;-);-);-)

nie można brać magnezu razem z wapniem Aby procesy nerwowe przebiegały bez zakłóceń, stosunek wapnia do magnezu powinien wynosić jak 2:1. Nadmiar wapnia, spowodowany dużym spożyciem nabiału mleka, serów, twarogów, jogurtów, stanowi problem, ponieważ wapń zmniejsza przyswajanie magnezu, a brak magnezu zmniejsza przyswajalność wapnia i kółko się zamyka. najlepiej jest bać magnez a godzinę po wapniu, wtedy jedno nie zakłóci przyswajania drugiego a jeszcze lepiej jest zdrowo się odżywiać - w przyrodzie proporcja pomiędzy minerałami sama się reguluje