Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecie pecie co powiecieee

Przeraża mnie, że w każdej chwili może się zacząć poród :(

Polecane posty

Jestem na końcówce 37 tygodnia i każdy najmniejszy skurcz, ból w dole brzucha, w kroczu to dla mnie początek porodu. Przeraża mnie to, że "nie znam dnia ani godziny", że to się może zacząć w każdej chwili. Zawsze byłam perfekcjonistką, zawsze wszystko zaplanowane, dopięte na ostatni guzik, a teraz co? :( Ni diabła nie przewidzę kiedy to się zacznie...

Gość summer bay
mnie też się to powoli zaczyna, dziś zaczęłam 37 tc ale nie mam żadnych skurczów i szyjka zamknięta a położna sugeruje że urodzę raczej we wrześniu wiec mnie to trochę uspokaja. nie przejmuj się, większość kobiet rodzi po terminie

Ja mam na 20 sierpnia i mi z kolei lekarz mówi, że większe prawdopodobieństwo, że urodzę przed terminem. Ty na badania chodzisz do położnej?

Gość summer bay
chodzę do gina normalnie ale podpisałam umowę z położną na indywidualną opiekę w czasie porodu. ona mi powiedziała że najbardziej miarodajny jest wynik z pierwszego usg. termin z miesiączki mam na 27 sierpnia a z usg na 10 września więc różnica jest.

No właśnie, a ja mi z pierwszego badania usg wychodzi, że 15 sierpień... To jest coś takiego jak umowa z położną na indywidualną opiekę? Pierwsze słyszę. W każdym szpitalu jest coś takiego?

I ile taka opieka kosztuje?

Gość summer bay
w warszawie chyba w każdym. płaciłam 1500zł

Gość jreryt
Tak w każdym niestety...a w jakim szpitalu chcesz rodzić?

Gość jreryt
No ale nie ma obowiązku tego wykupować. Ja się jeszcze waham, bo chodże całą ciążę na wizyty prywatne i płace niemało, więc jeszcze dodatkowo jakby położna doszła, to już uważam że kasowe przegięcie...mam termin na początek października jeszcze się chwilę nad indywidualną położną zastanowię.

Ja w Zgorzelcu, państwowy szpital. Niee, 1500 to ni chu chu... Myślałam, że może z 200-300 zeta. Też chodzę prywatnie, nie żałowałam nigdy na żadne badania, dodatkowe wizyty, ale taka położna to już nie na moją kieszeń taki luksus.

Gość jreryt
ecie, nie nie, u ciebie położna na pewno taniej...mi chodziło gdzie rodzi osoba z warszawy, to właśnie w warszawie ok. 1500 zł, bo ja też z warszawy... ecie, ale u ciebie wizyta prywatna pewnie z 80 zł?...u mnie 180 zł, w tym jedna nawet 220zł!

Gość jreryt
ale też raczej nie 200, 300 zł, nawet w mniejszych miastach tylko myślę że raczej ok. 800 zł...

Gość summer bay
w warszawie są różne ceny, w zależnośći jaki szpital wybierasz. ja niestety trefiłam na najdroższy ale wole miec swoja polozna która znam

Gość jreryt
ja bym powiedziała, że ceny są zbliżone w Warszawie, nie sądzę że znajdzie się położną za 500 zł, nie mówię o jakiejś swojej długoletniej znajomej, czy kimś z rodziny...

No fakt, wizyty kosztują stówę. Za jedno tylko badanie zapłaciłam 250, ale nie pamiętam co to było. Nawet 500 zł to dla mnie za dużo. Tzn na upartego by się znalazło, ale chyba byłoby mi szkoda...

Gość summer bay
wiem że kiedyś w praskim kosztowało to 500zł, dlatego napisałam że ceny są różne. a Ty jaki szpital wybrałas??

Gość przyszla mama 86
widze ze dobrze trafilam jutri zaczynam 38 tydz. lekarz powiedzial ze szyjka macicy rozpulchniona, glowka nisko i pecherzyk pełny mam czekac tylko jak go mi dzidzi przebije i jechac do szpitala. jestem przerazona. czy to znaczy ze urodze przed terminem

Gość summer bay
a czemu nie spytałaś lekarzza?

Gość jreryt
no tak kiedyś ;), to takie ceny zapewne były, ale nie sądzę że teraz są, bo to już jest biznes. no ale te 500 zł, to według mnie i tak dużo, a 1500 zł, masakra :O ja w bielańskim... a ty gdzie w końcu?

Gość przyszla mama 86
sama nie wiem mowila za 2 tyg przyjsc chyba ze wczesniej urodze.

Gość summer bay
ja na żelaznej

Gość jreryt
nie to że oceniam, czy coś...ale straszny pęd jest na tą żelazną, przeraża mnie to.

7 lat temu płaciłam 500 zł w krakowie pierwszy poród przy drugim szłam bez położnej i było ok więc wydaj te pieniazki na maluszka napewno ci sie przydadzą

Gość PUDELSSSSS
summer bayby , ja to we wrzesniu chcesz przenosić ciążę? Raczej nie radzę...

Gość summer bay
ja mam blisko i znam położną więc nie zamierzam kombinować z innymi szpitalami. a ped faktycznie jest, są szpitale mniej i bardziej popularne po prostu, ludzie słyszą dobre opinie to sie pchają

Gość summer bay
nie chce przenosić, taki mi termin wychodzi z usg, zobaczymy kiedy dziecko bedzie chciało wyjsc

Gość jreryt
no o zelaznej słyszałam skrajne opinie, po prostu jest trend...ludzie z garwolina potrafią tam jechać :O

Gość summer bay
hehe z garwolina by mi się nie chciało zapieprzać tyle do szpitala z którego mogą cię odesłać jak nie bedzie miejsc :P

Gość jreryt
a odsyłają stamtąd? bo słyszałam, że co jak co, ale nie odsyłają. z bielańskiego często odsyłają, ale mają tylko 3 sale porodowe, ja na szczęście mam tam lekarza prowadzącego, więc w takiej sytuacji bardzo rzadko ;)

Gość lupppkkaaaaaaaaaaaaaa
a co jest w pakiecie,tzn taka połozna jest tylko przy porodzie czy rowniez opiekuje sie dzieckiem podczas pobytu w szpitalu?