Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecie pecie co powiecieee

Przeraża mnie, że w każdej chwili może się zacząć poród :(

Polecane posty

Gość summer bay
w każdym szpitalu mogą cię odesłać jeśli nie ma miejsc a poród jest jeszcze niezaawansowany.no bo przecież nie wywalą rodzącej z sali żeby Ci zwolnić miejsce :P nawet teraz sie podpisuje w karcie taki paragrafik. niestety w wawie w wakacje są w szpitalach remonty (plus urlopy) wiec istnieje takie prawdopodobieństwo. zwłaszcza w takich obleganych szpitalach jak żelazna np. Najgorsze jest to że nie odsyłają karetką tylko sama masz sobie dojechać, oni tylko dzwonią gdzie jest miejsce. a jak poród już bardzo postępujący i nie ma czasu odesłać to rodzisz na izbie przyjęć

Gość summer bay
w pakiecie jest kontakt 24h na dobę od 36 tc i 48 godzinny dyżur położnej przy tobie od momentu zaczęcia akcji porodowej.

Gość jreryt
nie do końca tak jest, są szpitale gdzie praktycznie odsyłają, a są gdzie dość często, zalezy od ilości miejsc, popularności szpitala...

Gość jreryt
a to fakt że teraz jest najgorszy czas na rodzenie w wakacje, że zamykają oddziały, no tak dzwonią po innych szpitalach...ale jak masz położną, to na bank cię nie odeślą, spoko ;)

Gość summer bay
nie no, wiadomo że nie ze wszystkich szpitali odsyłają, chodzi mi o te bardziej popularne aczkolwiek słyszałam że kilka lat temu był taki baby boom że z warszawy odsyłali do sąsiednich miast otwocka, wołomina i dalej. szok :P

Gość jreryt
na stronie szpitala międzyleskiego mają napisane, że nie odsyłają, tylko to taki że tak powiem niszowy, osiedlowy szpital ;)

Gość jreryt
a chodziłaś też na wizyty prywatne w czasie ciąży?

Gość summer bay
chodziłam całą ciążę.

Gość jreryt
w warszawie tak? ale nie do lekarza z żelaznej?

Gość summer bay
nie, lekarz był z medicoveru bo tam chciałam rodzić, ale potem jednak zdecydowałam się na poród sn na żelaznej.

Gość jreryt
dobrze zrobiłaś ;)

Gość jreryt
ile tam kosztuje wizyta? ja jeszcze zastanawiam się nad położną z bielańskiego, wszyscy mówią, że nie ma sensu, mało porodów, a 3 położne na dyżurze, i że faktycznie ok...tzn. ja tam ginekologicznym leżałam w tamtym roku i też nie mogę złego słowa powiedzieć. ale co by nie mówić, jednak indywidualna położna, to dodatkowy komfort psychiczny.

Gość summer bay
nie wiem ile kosztuje wizyta szczerze mówiąc bo mam tam ubezpieczenie prywatne. pewnie coś koło 150zł w górę tak jak wszędzie teraz. jak Ci wszyscy odradzają położną prywatną a miejsce w szpitalu masz zapewnione to może warto się posłuchać :) zawsze to spora oszczędnosc, a bielański raczej ma dobre opinie nie powinnas trafić na jakąś wredną babę...

Gość jreryt
No właśnie chyba warto posłuchać :). Coś słyszałam że tam ok. 1200 zł położna. No raczej jestem na nie, ale jeszcze chwilę się pozastanawiam. A dokładnie na którego września masz termin? Tak Bielański ma dobre opinie, ale daleko od nas i wybieram się tam głównie dlatego, że mam tam lekarza prowadzącego, no i dobre wrażenia z leżenia tam, jak pisałam na ginekologicznym.

Gość summer bay
termin z OM 27 sierpnia terminz USG 10 września moja znajoma rodziła w bielańskim i złego słowa nie powiedziała na opiekę. a chodziłaś na szkolę rodzenia?? zawsze to jakiś kontakt z położnymi i one też pamietaja potem twarze :)

Gość jreryt
Wyprawka już gotowa? :). A mogę się dowiedzieć, czy jeśli oglądałaś wózek do kupienia w warszawie, to gdzie?

Gość jreryt
tak chodziliśmy na szkołę rodzenia, ale były położne tylko z Zelaznej, pasowała nam lokalizacja tej szkoły i termin ;) a ty zapewne też chodziłaś na szkołę rodzenia?

Gość jreryt
to ja mam termin ok. miesiąc po tobie :) a twoja znajoma miała położną z bielańskiego, czy nie?

Gość summer bay
dużo wózków maja w swiecie dziecka, smykach i na solidarnosci. warto tam obejrzec ale bardziej sie oplaca kupić w necie, jest sporo taniej. ja wyprawkę dopiero zaczelam kompletować bo w tamtym tygodniu dopiero poszlam na zwolnienie lekarskie i mam teraz na to czas. obym sie wyrobiła :P na szkołę też chodziłam, fajnie było :)

Gość summer bay
znajoma nie miała położnej ale i tak jej poród skończył się cc więc by jej się nie przydała :p

Gość jreryt
no właśnie wybieramy się do świata dziecka, głównie pooglądać wózki, bo mamy modele wybrane z netu, zobaczymy czy opłaca się tam kupić, czy lepiej w necie ;)...wolę na własne oczy zobaczyć te wózki, dotknąć, także tak od razu boję się kupować w necie. ale sporo ubranek i innych kupiłam w necie. a co jest na solidarności?

Gość summer bay
2 sklepy z wózkami na przeciwko siebie są. duży wybór. niestety nie znam nazwy tych sklepów, ale zlokalizowane są niedaleko teatru kamienica.

Gość jreryt
nie wyobrażam sobie za tym wszystkim latać po sklepach, do tego nie lubię kupować tak wszystko na raz, a się nie opłaca jechać gdzieś daleko to sklepu, po jedną rzecz, w necie to co innego ;)

Gość jreryt
ok dzięki, na pewno znajdę :)

Gość jreryt
no niestety teraz co 3 poród kończy się cc...ciekawe co nas spotka ;)

Gość summer bay
no ja też w necie wczoraj zaczęłam zamawiać bo kto by za tym wszystkim chodził :P

Ja rodziłam 3 miesiące temu na Żelaznej, zakończyło się cc, w razie pytań służę pomocą :-)

Gość jreryt
niektórzy lubią chodzić, ja nie, mimo że czuję się świetnie, brzuszek nadal mały...ja sobie już dość dawno obleciałam net, co gdzie jest, co mi się podoba ;)

Gość summer bay
Beti miałaś cc planowane czy nagłe?? jeśli nagłe to długo zwlekali z decyzją??

no właśnie długo...o 8 rano trafiłam na oddział, o 19.20 cc, synkowi od ok.16 serduszko biło znacznie szybciej niż powinno, ok.18-19 odchodziły już wody ze smółką - zagrożenie życia dziecka...nie działała klima i miałam 38 stopni na sali porodowej i w końcu gorączkę, rozwarcie nie postępowało...