Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaacanaaafoorummmn

kiedy wywolanie porodu?

Polecane posty

Powiedzmy, ze mam termin na 21 sierpnia. I mam pytanie, jesli do tego czasu nic sie nie bedzie dzialo, to jak myslicie? Kiedy daja skierowanie na wywolanie porodu? Ile dni po terminie? Bardzo chcialabym urodzic jeszcze w sierpniu.

Mi wywoływali poród 8 dni po terminie. Przy czy od dnia planowanego porodu codziennie chodziłam do szpitala na KTG, w końcu w 7 dzień po terminie musiałam wstawić sie w szpitalu. W 8 dzien po terminie zaczęto wywoływac poród. Wszysktko zaczełęło sie o 5 rano tzn lewatywa itd. O 10 zakończono i powiedzieli ze nic z tego nie będzie a ja wyłam z bólu. O 12 znowu zabrano mnie na porpodówke o 14.10 urodziłam synka.

Gość dwer
a po co Ty się już martwisz, ze będziesz po terminie? Masz jeszcze tyle czasu, wszytsko się może zdarzyc

Gość ja byłam 7 dni
po terminie i wywoływali mi w ten sam dzień co przyszłam. byłam w szpitalu w dniiu wyznaczonego terminu ale ze nic sie nie działo nawet na ktg to poszłam do domu i kazali wrucić za 7 dni no chyba ze wcześniej będzie sie coś działo to przyjechać mam. ale nic sie nie działo wiec wstawiłam się 7 dni po z samego rana o 7 godzinie a o 9 dostałam kroplówkę sprawdzajacą czy macica nadaje sie do porodu i czy dziecko jest juz gotowe (kroplówka plus ktg plus pzycisk na ruchy dziecka) ze wszystko było ok to o 11 dostałam kroplówkę a o 15.55 urodziłam synka:)

prosze jeszcze o jakies wypowiedzi

Gość ZAŁAMANA11
Mi pierwszy raz wywołali 7 dni po terminie ale nic z tego nie wyszło kolejny raz 9 dni po i rodziłam synka:)