Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_gratka_

Preparat na blizny

Polecane posty

Witam :) Chciałam dowiedzieć się czy któraś z was stosowała jakiś krem, preparat na blizny? Ja jestem w 8 miesiącu ciąży i mam paskudną bliznę nad pępkiem (skutki noszenia kolczyka..). Chciałabym wiedzieć czy da się jakoś tę bliznę chociaż rozjaśnić po porodzie? Nie mam żadnych rozstępów bo się smaruję od momentu kiedy dowiedziałam się o moim maleństwie w brzuszku :) no ale delikatna skóra nad pępkiem naruszona dziurką na kolczyk nie wytrzymała. Blizna jest coraz szersza :(

Cepan poleciła mi położna na bliznę po cesarce można też go stosować na innego rodzaju blizny, czytałam wtedy opinie na necie i przy dłuższym stosowaniu i regularnym pomaga, ja długo chodziłam z blizną po kolczyku jeszcze przed ciążą była cały czas różowa w ciąży się rozciągnęła i aż czułam dyskomfort tam, po ciąży sama zbledła razem z rozstępami na brzuchu, smarowałam się trochę jedynie balsamem na rozstępy itp cepan śmierdzi cebulą więc najlepiej smarować na noc żeby nie cuchnąć ;)

Na pewno Contratubex, drogi ale działa świetnie, Cepanu nie próbowałam ale może też skuteczny.

Wielkie dzięki! :) Podniosłyście mnie na duchu bo myślałam, że ta blizna już zostanie taka brzydka. pozdrawiam :)