Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfvrv

Dzieci nad jeziorem - problem nagości i załatwiania się wszędzie gdzie popadnie

Polecane posty

Gość do jezior, rzek w efekcie i do
Mnie też gole dzieci na plazy nie raża bo matką jestem sama mam dzieci a ponadto jestem czlowiekiem i wiem jak wygląda bez majtek zarówno kobieta bo sama nią jestem, jak i facet, bo męza mam. Więc co ma mnie razić? Rodzimy się nago ubranie ejst wymyslem ludzkości gdybyśmy mieli być wiecznie w ubraniach a nagosci się wstydzić to natura rozwiazaląby to inaczej. Wiadomo nie ma co się afiszowac na silę bo to też nie zdrowe i latać bez majtek po osiedlu, ale plaza to takie miejsce gdzie wszystko ujdzie, zwlaszcza dzieciom ktore są małe i nie znają jeszcze tego wyuczonego poczucia wstydu to dopiero im się bedzie wpajać z czasem.

Gość dwww
dwww NIEEEEEE - mam dla Ciebie propozycję: zostań w domu, będziesz zdrowsza :)

Gość dwww NIEEEEEE
dwww i jak sama pisalas, twoje 1.5 dziecko jedyne bylo bez zakrycia , wiec moglas wnioski jakies wyciągnac ze z tobą cos jest nie tak a nie z pozostalymi dziecmi ktore byly zakryte.Powinno dac ci to duzo do myslenia

Gość o matko jaki problem
do jezior, rzek w efekcie i do nie latałam z gołym tyłkiem i moje dziecko tez nie bedzie, znam moją mame i jej podejscie i mam zdjecia z plazyw stroju kąpielowym jeszcze przed wiekiem przedszkolnym (moja mama jest krawcową wiec szyła nam rózne cuda) ale majtki bawełniane moje dziecko używa od 1 roku życia i kiedyś też były, pod spódniczką tez goły tyłek miałaś poza plażą????

do jezior, rzek w efekcie i do: Słuchaj, naprawdę miałam sytuację, że na wakacjach chłopczyk siusiał sobie radośnie stojąc pół metra od mojej twarzy. a matka to widziała i nic. Dorosły chyba tak nie robi? Ale to nie głupota dziecka tylko matki. I tak, jeśli nie byłybyście mamami to w takim samym stopniu przeszkadzałoby Wam latanie dziecka z goła pupą i przewijanie go na środku plaży, co pety w piasku, babka topless czy facet z piwem. To, co dla Was jest powszednie nie musi być takie dla każdego.

Gość wąglik
a czy psy na plaży (bo ludzie je zabierają ze sobą) tez powinny miec zakryte genitalia???

Gość wąglik
no bo przeciez je widać, a jak pies duży to nawet baaardzo widać :D

Gość dwww
Kuwa, nigdzie nie napisałam, że moje dziecko było jedyne gołe, tylko, że nie widziałam dzieci w wieku przedszkolnym bez majtek. Widziałam inne dzieci w wieku mojego dziecka bez majtek. A czy były tam starsze? - nie zwracałam szczególnie uwagi, zajmuję się swoim dzieckiem a nie obserwacją wszystkiego wokoło.

no patrz baby paskudne, faceci paskudni, dzieci paskudne. Ty jakas aspoleczna jesteś. Dla mnie cialo czlowieka jest piękne. Wiadomo zmeinia się z czasem inaczej wyglada starsza osoba inaczej czlowiek mlody a inaczej maly bobas. Ale tak czy siak mysle ze nie powinniśmy się swoich cial wstydzić bo tacy jestesmy to wlasnie prawdziwi my a to co mamy na sobie i co nas zaslania to tylko dodatek. Za te dodatki teraz plącimy slone pieniadze i zrobil się z nich wielki biznes. Kult szmat nastał ale to już od bardzo bardzo dawna. Prawdziwe piekno nie tkwi w szmacie, kolorowym kosmetyku i tlenionych wlosach tylko wląsnie w naturalności. A male dzieci sa tak piękne i wzruszające że żadna szmata im wiecej uroku nie doda.

Gość wąglik
mnie razi na plaży grubość starych bab i jedzenia mi się odechciewa, jak widzę, jak sie taka "rozłoży" :-0 dlaczego nikt tego się nie czepia??????

dwww NIEEEEEE -> jeżeli ci coś/ktoś przeszkadza to po prostu odwróć wzrok albo podejdź i powiedz że jest tak i tak i niech matka ubierze dziecko, pan niech założy majty a pani wyrzuci peta i nie pali przy mnie. Nie wiem czy to ty pisałaś o kolesiach podniecajacych sie widokiem dziecka, ale ja zareagowałabym słysząc słowa takiego zboka. Tak bo to normlane nie jest i jest to pedofilia. Powiem tyle jak mi coś przeszkadza to albo nie patrzę albo zwracam uwagę. I dotyczy to nie tylko plaży ale ulicy, przystanku i ławki w parku.

Gość wąglik
PLAŻE TYLKO DLA VIPÓW I ZAKRYTYCH (SZCZUPŁYCH!) MUZUŁUMANEK RESZTA - WON!!!!!

"Prawdziwe piekno nie tkwi w szmacie, kolorowym kosmetyku i tlenionych wlosach tylko wląsnie w naturalności. A male dzieci sa tak piękne i wzruszające że żadna szmata im wiecej uroku nie doda." Łooomatko to zacznij chodzić nago po ulicach - pokarzesz swoje umiłowanie natury. I natura nie ma tu nic do rzeczy- jak chcę być naturalna to pokazuję się swojemu facetowi w domu i sobie np. chodzić bez majtek, co nie oznacza, że tą naturalność zaraz muszę każdemu przed oczy pakować.

Gość o matko jaki problem
wąglik widziałeś psa w odzieży letniej poza plażą? norma społeczna, jakieś reguły. Piesek łape podniesie i murek obsika Ty też tak robisz ze sie do psów porównujesz?

To też nie pakuje bo nie mam takiej potrzeby ale jeśli ktos ma to mnie nie razi. Puki nie ma obscenicznych zachowan o podtekstach seksualnych to mi wisi czy baba się opala w staniku czy bez, czy facet chodzi bez majtek a już male golaski to mi zupelnie nie przeszkadzają bo w ich przypadku żeby mowić o jakichkolwiek podtekstach sexualnych to trzeba być zdrowo rypniętym na umyśle. Ale moje podejscie wiąze się z moją praca. Nie raz widzialąm chorych ludzi, bez ubrania. Pomagalam się ubrac, zjesc, umyć itd dlatego uwazam ze czlowiek to czlowiek niezalenzie od tego jak wygląda a nagość nie jest niczym złym sama w sobie.

Gość dwww NIEEEEEE
wiem ze JA mojemu dziecku nie pozwole sie rozebrac na plazy czy w parku czy na rynku aby golym chodzil w miejscu publicznym ,w domu w ogrodku ok,na plazy publicznej nie,a jesi to zrobi dostanie porządne lanie ze zlamal zakaz moj jako matki jak zakaz chodzenia golym w publ miejsach ,taki jets regulamin i nie jak go ustanawiamalm A co do zostaniu w domu aby byc zdrowsztym to wybacz, nie ebde sie kisic w domu bo twje dziecko z golądupą lata na plazy,jestes niepowazna Arsznika, to nie ja psialam o tym kolesiu co sie onanizowal,, ale pisalas o facecie ktory bez gaci sie kąpal i wtedy moj mąż powiedzial mu ze jest pojebany, i tak brak reakcji, facet dalej sobie goly opala mimo ze uwage mu zwrocona zostala,do dziecka przeciez tak nie powie, tylko mąż mial ostatnio ochote jakies ok 5 latce w leb rabnąć jak nie w dupe (bo go by o molestowanie pozwano) bo sie wyginala gola nad jego oczami robiąc "koryta rzeki" w piachu, i myslalam ze az wylewu dostanie,doslownie jej korcze nad naszyi glowami bylo, na dzieciaka nie bedzie klnać ale dziewczynce powiedzial aby poszla sie bawic gdzie indziej, yslalam z ejej matka przyjdzioe do nas z morda ldaczego dziecka wyganiamy w inne miejsce ale mala sie nie poskarzyla

Nagość nie jest niczym złym, co nie oznacza, ze trzeba się z nią obnosić w miejscu, w którym chce się np. poopalać czy coś zjeść na kocu

i z kim tu pisac? Jak ktoś pisze ze dziecko dostanie porządne lanie jak się rozbierze w miejscu publicznym. Bardzo mądre wychowawcze i takie na poziomie. Najlepiej wlej mu na zaś niech wie że to TY tu rządzisz. Milego dnia życzę.

Gość baaaaardzo prosze
a nie przyjdzie wam do głowy, że takie łażenie dzieciaków z gołymi dupami jest poprostu nie higieniczne. Dzieci siedzą na tym piasku a przecież same piszecie, że sikają gdzie popadnie, to samo pewnie robią psy czy koty. Ten piach jest brudny, pełno w nim bakterii. Woda w naszym morzu też do najczystszych nie nalezy. Nie boicie sie, że dziaciak nabawi sie jakiejś infekcji?

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Mój synek jedzie z nami na pierwsze wakacje właśnie nad jezioro. Jedziemy tydzień po roczku (czyli za dwa tygodnie:P). Na pewno nie puszczę go na golasa, ani w zwykłych majtkach, tylko w tych kąpielowych. Nie lubię jak dzieci latają na golasa po plaży, przecież to dziecko to jest mały człowieczek, niech on ma jakąś prywatnośc, już nie wspomnę o jakiś infekcjach, u chłopaka to się jeszcze pupę z piachu wytrzepie i dobra, ale u dziewczynki? I dzieci, które nie wołają jeszcze siku powinny byc w majtkach kąpielowych a nie sikac gdzie popadnie, tak uważam, a te co wołają to niech sobie chociaż w zwykłych majtkach latają. Takie jest moje zdanie. :P

Gość waccciia
Tez tego nie ogarniam. Mam corke poltoraroczna. odkad ma pol roku,chodze z nia na basen i od poczatku ma kostium kapielowy. majtki kapielowe od bidy tez by uszly,ale jakos wole ten kostium siki i kal dziecka to siki i kal,a nie woda zeodlana,nie wiem,co za kretynem trzeba byc,zeby odesrywac czy odsikiwac dziecko gdzie popadnie. a wyplukiwanie kaki do wody to szczyty,chyba bym takiej mamie tym swimmersem facjate wytarla :o

Gość waccciia
Moje dziecko ma sliczne cialo,ogolnie cialo ludzkie uwazam za ladne,ale to nie jest powod do tego,zebym puszczala dziecko na golasa i jakis dobry wujek w ukryciu sie na ten widok brandzlowal. Sama z golymi cycami nie chodze i dziecku tez chce zapewnic ochrone prywatnosci,kiedy ono jeszcze samo o to nie dba i nie czuje potrzeby

Gość Olek z TM
Kiedyś byłem nad morzem w Jastarni. Siedzę sobie na kocu, i widzę kobitkę ubraną na czarno, która spacerowała brzegiem tam i z powrotem. W pewnym momencie zadarła kieckę, weszła po samą pupę w wodę ( pod falochron) stanęła przodem do mnie i się wysikała do wody. Majtek nie miała w ogóle. Wiem poniekąd, że nosi czarne okulary i czarne klapki. Ja mam 31 lat, i też nigdy nie noszę. W lecie chodzenie bez jest powszechne. Kobity tak chodzą, małe dzieci mi wiszą. Robicie z igły widły. Sikanie do wody? Dla mnie to nie jest problem. To chyba tylko wy jesteście święte, albo udajecie. Moja babcia ma 87 lat, mieszka na wsi, chodzi bez. Wszy- stkie seniory chodzą bez, małe dzieci w różnym wieku na plaży do ok. 8 lat też. Pozdr. :)

Gość gość
moja córka lubi być nago nawet na basenie sika czy nad wodą nie ma w tym nic złego

Gość gość
Tak tak uczcie dzieci od małego z gołymi psiotami latać wśród ludzi a póżniej sie dziwią,że dzieci są molestowane i nic nie mówią bo myślą że tak ma być:-/