Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arszenika*

doadtkowe tygodnie macierzyńskiego

Polecane posty

Mamy mam pytanie czy któraś z was korzystała z tych dodatkowych tygodni. Wiem, ze od 2012 roku są to 4 dodatkowe tygodnie. Wiecie moze kiedy należy złożyć wniosek o dodatkowy wymiar?

Gość bbcfxc
co najmniej 2 tygodnie przed zakonczenie macierzynskiego (chyba)-ja korzystalm-dyr nie ma prawa odmowic

Gość do autorki........,
Arszenika,dziewczyno czy ty czegos potrafisz dowiedziec sie samodzielnie???????? Ilosc pytan i topikow zalozonych przez ciebie idzie juz w dziesiątki...ogarnij sie matolico, troche samodzielnosci

wow powiało kulturą;-) w czasie swojej kaiery na kafe zalozylam raptem 9 topików. Szkoda, ze do tylu nawet nie potrafisz liczyć mamusiu.

Gość Ja korzystałam............
Moja córcia urodziła się pod koniec 2011 roku, więc jako, że macierzyński w większości odbywał się w 2012 to i mnie przysługiwały te dodatkowe 4 tygodnie. Mam dwie prace. W jednej wykorzystałam całość, a w drugiej tylko tydzień. To, co warto wiedzieć odnośnie tych 4 tygodni. 1.Może je wybrać ojciec lub matka, ale nie można tego urlopu dzielić między sobą. 2. Trzeba pisemnie się zwrócić do pracodawcy o ten urlop na 2 tygodnie przed końcem podstawowego macierzyńskiego. 3. Matka może nie chcieć tego urlopu, chcieć częściowo, ale praodawca musi się na niego zgodzić. 4. Można ten urlop wykorzystać tylko bezpośrednio po urlopie macierzyńskim. 5. Jeśli nie wykorzystujesz całości tego urlopu to musisz zdecydować się na 1,2 lub 3 tygodnie. Nie można brać jakiejś wybranej ilości dni niezaokrąglonej do tygodni. pozdrawiam