Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka bez pomysłu!

Pomysł na dzisiejszy obiad ? Pomocy

Polecane posty

Gość Kafeterianka bez pomysłu!

Zarzucicie jakis? Bo nie mam pomyslu a znowu schabowych nie chce mi sie robic. Zrobilabym pierogi ale nie mam walka :P Dodam, nie ma u mnie upalów wiec propozycje na upalne dni odpadaja :) A obiad dla mnie, kobiety w ciazy i mojego meza ktory potrzebuje duzo i dobrze zjesc i lubi mieso :) Pomozecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A co masz w lodówce? Albo tradycyjnie: zrób sosik z mięskiem i z np. papryką, do tego ziemniaczki i kalafior/fasolka/ brokuła. możesz też zrobić wersję: placek po węgiersku, z tym samym sosikiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość meszkaaa
Dzisiaj to pewnie juz kolacja bedzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kafeterianka bez pomysłu!
U mnie wczesna pora, nie mieszkam w PL. Polly84 No trafilas, mam 3 papryki, pol kalafiora, mlode ziemniaki, smietane, ryz, makaron chyba kasze nawet. No chce sie pozbyc papryk i kalafiora bo sie zepsuja. Ale za bardzo nie umiem robic sosow z miesem :( Mozna to zrobic z wolowiny? Czego potrzebuje? I jak sie za to zabrac? :D zasmakował i ten pomysł :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schab bardzo dobry i soczysty zapiekany Pokroić jak na kotlety lekko rozbić, obtoczyc w ketchupie ułożyć na blaszce lub naczyniu żaroodpornym na schab wyłożyć pokrojoną cebulę w talarki, potem pieczarki w plastrach, zetrzeć na to ser a na wszystko wyłożyć majonez. piec pod przykryciem ok 60 - 70 min przed końcem odkryć. Mąż będzie zachwycony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Z wołowiny jak najbardziej- najlepszy będzie- pokrój mięsko w kostkę, podsmaż. Dodaj podsmażoną cebulkę, paprykę podsmażoną trochę później, żeby się nie rozgotowała. Możesz dodać też czosnek, koperek, słodką/ ostrą paprykę w przyprawach- jak lubicie. Zagęść mąką- zależnie od tego, czy ma być gęsty/ rzadki. Duś na wolnym ogniu dość długo- do miękości mięska. Ja robię też gęstą wersję tego sosu- i podaję z plackiem ziemniaczanym i śmietaną. Ale młode ziemniaczki + kalafior z masełkiem też pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kafeterianka bez pomysłu!
No to zadecydowane Polly :D Super! Zaraz polece do sklepu po wolowine :D Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzieki za przepis!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tylko duś to w szklane/ dwóch bulionu (lub wody) i na wolnym ogniu- zerkaj, żeby Ci się cała woda nie wygotowała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×