Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do jasnej cholery ;)

Co ugotować na obiad dla teściowej, weganki ?

Polecane posty

No z tego co wiem, to nie je żadnych produktów zwierzęcych, białej maki. Cukru bardzo malutko, pije tylko zielona herbate. aleee powiem wam, że wygląda bardzo młodo. Ma 47 lat, a wygląda, najwyżej na 35.

Gość wheidfhw
wydoić krowę, żeby nie cierpiała?? mother of god cielaczek wypije mleczko, tylko dla niego jest to przeznaczone. każdy inny adresat mleczka = sztucznie i niezdrowo

to jej zupke z proszku zrob- aaa pytam, ale ona odpwiada, że co ugotuje to ona zje ze smakiem i że wiem czego ona nie jada. I gadaj z taką :/

Gość wegan :////
Wiem, że nie je produktów zwierzęcych, ale zastanawia mnie filozofia wegan dotycząca właśnie mleka. Krowa nie cierpi jak jest dojona. Nawet ulgę jej to przynosi a oni nie będą tego pić.

Gość DEFINICJA WEGANIZMU
wheidfhw- proste !!! Ciemna masa tego nie zroumi, będą wymyślać różne pieroły, żeby tylko jeść zierzeta.

Gość a jada jajka czy tez nie?
co do dojenia krowy to z tego co wiem weganie nie akceptuja podlaczania krow pod te dojarki czy jak to sie nazywa. Zdrowa krowa wykarmi cielaka, mleko dalej jej sie bedzie gromadzilo, ale ona zasygnalizuje, ze ja boli i wtedy ja mozna wydoic (najlepiej recznie). I mleko takie swieze od krowy, wydojonej przez czlowieka jest naprawde duzo smaczniejsze od mleka, ktore jest odciagane mechanicznie.

Taaa krowa ma cielaka za cielakiem :/

Z tego co ona mówi, to nie pije mleka dlatego, że jest bardzo niezdrowe dla ludzi. Dużo o tym opowiada i chciałaby, żebyśmy też poszli w jej ślady. w sumie mąż, bardzo mało mięsa, jada.

Gość wheidfhw
aha i uprzedzam pytanie - kotkom też mleczka nie dajemy, bo to niezdrowe, chociaż kotek i mleczko to popularne skojarzenia :O

Ona pije mleko kokosowe. Zawsze kupuje jak ma przyjsc.

ale krowe trzeba wydoic jak cielak odstawi sie od piersi to krowa potem ma przeciez nawal mleka i boli ja to. oczywiscie co innego podlaczanie pod te urzadzenia elektryczne i stymulowanie wydalania mleka, a co innego jak za przeproszeniem baba ze wsi siadzie na stolek i wydoi krowe, ktora miala jeszcze nawal pokarmu po karmieniu mlodego

Gość DEFINICJA WEGANIZMU
Koty karmione mlekiem, żyją o połowe krócej od tych nie karmionych mlekiem, były badania.

Gość Wtornicki
skoś trawę i jej ugotuj

Gość DEFINICJA WEGANIZMU
Mleko krowie jest tylko dla cielaczków, anie dla was, wały przciwpowodziowe. Nie dosc, że zwierzeta cierpia, to jeszcze tyle chorób ztego.

I o tym pisze, ale oczywiście weganie swoje :/ wiedzą lepiej, chore teorie.

Kotkom daje sie do picia wode:) ale to chyba kazdy wie.

Taa to krowa ma cierpieć, bo mleka nie wolno :/ koszmar.

Gość ciesz się,że jest
weganką a nie witarianką

Gość DEFINICJA WEGANIZMU
Nie kazdy wie. większosc ludzi nalewa na miseczke kotka, mleczko.

Gość melka88
z innego forum..."Przed chwilą rozmawiałam z moją siostrą, która studiuje hodowlę zwierząt i oznajmiła mi, że mleczność krowy wywołana jest laktacją. I to przynajmniej raz w roku. Po potem krowę się "zasusza", czyli stopniowo odstawia od dojarki. Z grubsza dojarkę można porównać do elektrycznego laktatora, który u kobiet karmiących może spowodować nawały pokarmowe. Tak też się dzieje z krową. Wyprodukowany nadmiar mleka trzeba wydoić, inaczej krowa bardzo cierpi"

wegan wlasnie tak jest. Niewydojona krowa ryczy, bo ja boli, szczegolnie jak cielak juz odejdzie od piersi, a jej mleko sie wciaz zbiera. jak sie ja wydoi normalnie nie podlaczajac pod te dojarki to jej to sprawia ulge. A tym samym nie tymuluje sie do dalszego wytwarzania mleka jak w przypadku elektrycznych dojarek

Ona chce przjść na witrianizm, zawsze to mówi :) tylko mówi, że jeszcze nie jest gotowa, ale wszytsko zmierz w dobrym kierunku. Myślę że wtedy bedze mi łatwiej, dam jej peczek bananów i już :)

stymuluje*

Gość krowy przeciez nie karmia
cielaków przez całe swoje życie :o trzeba je wydoić bo cierpią, dlatego też nie rozumiem dlaczego ludzie myślą, że pijąc mleko robi się krzywdę zwierzętom. Tak samo kury, jajka znoszą bo taka ich natura i co zrobić? wyrzucić jajko jak kura zniesie? Sama mam kury, nie hoduję ich na mięso bo też za mięsem nie przepadam i jaja znoszą to co? mam wyrzucać czy lepiej zjeść?

Gość muffins_
Definicja weganiznu, dzieki tobie juz wiem ze weganie to zupełne kmioty bez kultury:O zryj wiecej trawy frustratko, tylko nie pluj na zielono:D

Gość wegan :///
No najlepiej obrażać. Wały powodziowe :/ żenada i tyle.

Gość Mleko jest niezdroweeeeee
Kurfa, ludzie mleko jest niezdrowe, przcież. Jedo z najbardziej śluzotwórczych pokarmów na ziemi. Najwyżjej stoi soja. Przetwory mleczne sa powodem wielu chorób !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość krowy przeciez nie karmia
a koguta nie mam, żeby kury jajka wysiadywały :D

Gość kihjhgyfrtd
noo ale dojac je w kółko, cały czas jest nawał mleka, wiec to jest nienaturlane.