malinka_88 0 Napisano Lipiec 30, 2012 Czy podczas stosowania tego leku można zajść w ciąże? Jeżeli tak to czy nie zaszkodzi to dziecku? W końcu wywołuje krwawienie. Lekarz przepisał mi to żeby uregulować okres. Nie staram się o dziecko, ale wolę uniknąć wpadki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw w przelocie XV Napisano Lipiec 30, 2012 Już podczas brania nie można zajść w ciążę, bo progesteron hamuje dojrzewanie pęcherzyków, dlatego teoretycznie powinno się stosować luteinę po zaobserwowanej owulacji. Jeśli zajdziesz w ciążę to nic się nie stanie, bo jest to hormona naturalnie wytwarzany przez organizm podczas ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość luteinka50 Napisano Lipiec 30, 2012 witam! mam pytanie. otoz od 4 miesiecy biore luteine 50 doipochwowo od 16-25 dc na regulacje miesiaczki. otoz w tym miesiacu po powrocie z urlopu okazalo sie iz moja ginekolog ma urlop i nie mialam mozliwoscie zalatwienia sobie recepty na nia. brtalam luteine od 16 - 20 dnia cyklu i wiecej tabl nie mialam ale mialam w domu duphaston wiec przez te nastepny 5 dni brtalam go 2 x1 tak jak luteine. wczoraj byl 24 dc i zauwazylam minimalne brazowe plamienie a dzis jest go troche wiecej najbardziej widoczny na papierze toaletowym. i teraz mam pytanie do was czy dobrze zrobilam biorac ten duphaston i czego moze byc ten objaw tzn plamienie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach