Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Little Dream in Red

co w życiu jest dla Was najważniejsze?

Polecane posty

widzisz , to nie jest takie oczywiste i szybko może się zmieniać w naszym życiu dla kobiety najważniejszy jest odpowiedni związek , dla mnie z mężczyzną , mądrym mężczyzną , a taki mężczyzna rozumie potrzeby kobiety i potrafi ją wspierać , oczywiście zdrowe dzieci . Ale w zyciu bywa tak ,że czasmi ten najwspanialszy zostawia cie , i zmieniaja sie priorytety. Musisz dabac o siebie i dzieci , a wiec i praca zawodowa . Czy to wszystko nie jest oczywiste ?

kiedy tak się zastanowię >> a dobrze jest Ci z tym? też jestem próżna i to bardzo... i tak jak napisałam, prócz rzeczy ważnych i oczywistych, cenię też rzeczy, które dla innych są nieistotne. kocham spać i muszę być wyspana by funkcjonować. lubię rzeczy ładne, lubię się nimi otaczać. lubię robić rzeczy totalnie niezrozumiałe dla wielu...teraz np założyłam nowe konto na fb. nikt z moich znajomych nie wie, no bo gdy tylko się dowiedział, puknął by się w głowę, mówiąc, że przecież ' nie przystoi'... ale co tam. ;)

wolna i zadowolona z życia >> jest, jest oczywiste. ale każdy jest na innym etapie swojego życia, a zestawienie, tego, co jest dla kogo ważne, samo w sobie jest bardzo ciekawe. nie wspomnę o sposobie rozumienia 'ważności'.

Gość no to przestań i nie zawracaj
Autorko - tak, mąż też lubi szaleć. Ale oboje wychodzimy z założenia, że dopóki mamy taką możliwość, dopóki nie zaniedbujemy przez to dziecka, domu, pracy, siebie, nie ma w tym nic złego. Jedni odreagowują cały tydzień pracy na łące, inni z książką w łóżku, jeszcze inni skacząc na bandźi, a my wolimy imprezę. I jest ok ;)

Gość kiedy tak się zastanowię
owszem ponieważ u mnie ma to nieco głębszy podtekst. dawno temu pewna niemyśląca kobieta wpędziła mnie w kompleksy (tak, byłem wrażliwym chłopcem) dzięki włożonej pracy moje samopoczucie po prostu się poprawia. wiele osób zajmuje się czymś niezrozumiałym dla innych. jedni piszą, inni hodują mrówki, a jeszcze inni zakładają fanpage na fb :D właściwie to dlaczego zależy ci tak bardzo na poznaniu cudzych priorytetów?

dlaczego? już dawno dawno temu, uznałam, ze ludzie są mega dziwni. usiądź sobie na ławce w parku, przystań na ulicy i poobserwuj. szczególnie wtedy, gdy ludzie skupiają się na innych czynnościach, wyłączają myślenie... każdy jest inny i jeśli wypowie się szczerze, możesz zdziwić się z powodu tego, co usłyszysz.

to nie jest odpowiedź. dlaczego Ciebie interesuje to tak bardzo? w stopce rozpoznaje że masz swoje pasje. nie potrzebujesz też kopiować cudzych. zwykła ciekawość? chęć rozbudzenia dyskusji. jeśli chodzi tylko poszerzenie cudzej świadomości, to nie wiem czy jest sens. nie każdemu na tym zależy.

zwykła ciekawość..chyba tak. plus chęć dowiedzenia się co myślą na ten temat inni. kafeterie znam od 5-6 lat co najmniej. kiedyś pod innym nickiem. teraz akurat tak. zawsze podziwiałam ludzi za lekkość rzucania słowem...czasem byłam zniesmaczona, czasem włos jeżył mi się na głowie. anonimowe słowa potrafiły ciąć jak żyleta, jednak zawsze wyrażały pewnego rodzaju wolność przemyśleń... i tutaj właśnie chciałabym się dowiedzieć, co jest ważne. jest tu dużo dzieciaków, głupio-gadających krzyczących ludzi, ale są tez myślący-zanim-coś-napiszący. ich wszystkich zdanie chciałabym poznać.

Dziecko, rodzina , zdrowie ,poczucie własnej wartości , samorealizacja , satysfakcjonująca praca i poczucie bezpieczeństwa przy mężczyźnie , moje poczucie kobiecości i fakt abym przy mężczyźnie mogła się czuć jak prawdziwa "kotka " mrrrrrr .

w takim razie pozostaje życzyć obfitości tych myślących zanim coś na-piszących. kafeteria w ciągu ostatniego roku bardzo się obniżyła. lepiej nie będzie. miłego dnia ;)