Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orzeszkowaa

czy to ciąża pozamaciczna??

Polecane posty

Gość orzeszkowaa

witajcie, prosze o wypowiedzi doswiadczone osoby, ostatni okres mialam 7 lipca, cykle mam 29 dniowe oprocz ostatniego (był 27dniowy) czyli w sumie regularne.Zaraz po okresie mialam śluz płodny,jest opcja,że doszło do zapłodnienia. Ciągle bolli mnie brzuch jak na @,mam dużo białego gęstego śluzu,ale zaczął się też silny,kłujący ból w okolicach lewego jajnika. Czasem promieniuje aż pod żebra. Test robiłam w 14dc i był negatywny. Przez ten uporczywy ból obawiam się,że to może być ciąza pozamaciczna

Gość niuu
pozamaciczną też wykryje test. idz do gina.

Gość niuu
Może masz torbiel jajnika.

Gość orzeszkowaa
do gina mam termin dopiero za 2 tyg! :( Bardzo bym chciała,żeby to była ciąża, boje się że sobie wmawiam, choć brzuc h bardzo boli, częściej sikam i mam bardzo wrażliwe sutki,piersi bolą delikatnie przy dotyku. Ale nie wiem czy ból jajnika to dobry objaw :(

Gość niuu
to idż do lab. na beta hcg z krwi -wykryje każdą ilość hcg.

Gość niuu
test w 14dniu cyklu? To nie mógł wyjść przecież bo jak?

Gość orzeszkowaa
dlatego,że podejrzewam przyspieszenie owu. Śluz płodny był zaraz po okresie, ale rzeczywiście za wcześnie zrobiłam. Normalnie śluz mam 12dc a tym razem nie było w ogóle, tak więc rzeczywiście owulacja musiała być na samym początu.

Gość niuu
śluz nie jest jednak pewnikiem co do faktycznej daty owulacji. Daj na luz i czekaj do terminu okresu i wtedy powtórz test.

Gość orzeszkowaa
dzieki za odp! Ja chyba zwariuje, moze dzisiaj powtórze test :)

Gość Verdis
test był wykonany za wcześniej. Najlepiej jest robić test po dniu spodziewanej @ jak nie przyjdzie, a nie wcześniej. Dlatego powinnaś go powtórzyć

tez uważam, że powinnaś zrobić z krwi beta Hcg, jak ciąża - wyjdzie, jak pozamiaciczna, albo co innego - też może być ślad w tym wyniku, a lekarz za 2tyg jeśli odpukać będzie coś nie tak będzie wiedział co ma dalej z Tobą robić