Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Problem mam

Alimenty ściągane przez komornika

Polecane posty

Mam nieślubne dziecko,na które mam zasądzone alimenty. Płacę regularnie od jego urodzenia,co miesiąc idzie przelew z konta. Mimo kłopotów finansowych alimenty były dla mnie priorytetem za wyjatkiem jednego miesiaca,gdy naprawdę było ciężko.Uprzedziłem matkę dziecka,że ten jeden miesiąc nadpłacę jak najszybciej. Miesiąc później dostałem pozew do sądu o podwyższenie alimentów.Rozprawa była już po przelaniu bieżących alimentów,więc po ogłoszeniu nowej kwoty przelałem dodatkowo różnicę. Jakie było moje zdziwienie,gdy niedługo potem dostałem pismo od komornika (i z mojej pracy),ze ściągają mi z pensji alimenty bieżące i zaległe + oczywiście kosmiczne odsetki.I tak już będzie co miesiąc-będą mi z pensji to ściągac. Czy tak może byc? Przecież płaciłem regularnie,na czas,nie uchylałem się od tego! A teraz nie dosyc,że koszty są większe ("utrzymanie" komornika),to mam zasrane papiery. Czy aby złożyc taki wniosek do komornika o ściąganie alimentów wystarczy tylko słowo matki? Czy ja nie mam nic do powiedzenia? Ze płacę,nie uchylam się...mimo,że z dzieckiem nie mam kontaktu,bo jej obecny partner tego sobie nie życzy...! Czy ja to mogę jakoś odkręcic?

Gość fluffy duffy
Nie masz kontaktu z dzieckiem? Zartujesz? A co obecny partner ma do gadania? To TWOJE DZIECKO!!! Zaloż sprawe o widywanie sie z dzieckiem, skoro matka dziecka wywalczyla zajęcie komornicze mimo ze placisz regularnie. I dowiedz sie gdzie mozna zlozyc skarge na dzialania komornika. I walcz o widywanie sie z dzieckiem!!!